Okan Küçük Yorumluyor. 25 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 25 Ocak 2023

Yayın: 25.01.2023 00:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlük Ataması, Karabük İçin Çok Önemli Elbette

Mart 2023 tarihinde  KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlük ataması yapılacak. Malum Karabük Üniversitemiz Karabük için çok önemli. Kurulduğundan beri çevre üniversitelerle karşılaştırıldığında çok önde.

Başta Rahmetli Burhanettin Uysal döneminde önemli başarılar elde etti Üniversitemiz. Bir an da çevre üniversitelere fark attı.  Rahmetli Uysal’ın unutulmaz hizmetleri oldu.

Ardından mevcut Rektör Refik Polat döneminde büyüme devam etti. Akademik başarılara imza atıldı. Bugün 50 Binin üstünde öğrencisi olan  yapısını koruyor.  Yabancı öğrenci anlamında da Türkiye’de  ilk sıralar da ve uluslar arası derecelendirme kuruluşlarına göre bölge üniversitelerinden çok önde.

Mevcut Rektörün ikinci dönemi. Genel teamüllere bakılacak olursa son dönemi. Tabi böyle bir yasa yok. Bir rektör Cumhurbaşkanı isterse 3. Dönem de Rektörlük yapabilir ama genel uygulamalar 2 dönemden sonra Rektör değişimi yönünde.

Karabük Üniversitesinde Mart 2023’de  Refik Hoca’nın görev SÜRESİ DOLUYOR. GENEL TEAMÜLLERE BAKILDIĞINDA YENİ BİR REKTÖR ATANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.  BU ANLAMDA  KARABÜKLÜLERİN, YENİ REKTÖRÜN KARABÜK KÖKENLİ OLAN BİRİ OLMASI YÖNÜNDE TALEPLERİ VAR.

Yöreyi bilen,  yetişmiş,  bir çok Karabüklü Hocalarımız var, KBÜ’de yeni rektör Karabüklü olmalı, deniliyor. Bakalım,  Mart 2023’de yeni bir rektör atanacaksa Karabüklü mü olacak, yoksa dışarıdan biri mi atanacak. ÇOK TALEPLİLERİN OLDUĞUNU DUYUYORUZ ÇÜNKÜ. ÇOK İSTEKLİLERİN OLDUĞUNU DUYUYORUZ, Karabük Üniversitesi bu anlamda da bir cazibe merkezi…

Eskipazarlılar Hedefe Kilitlenmiş Blok Olarak Hazır Kıta Bekliyorlar.

Zaman zaman gündeme getiriyorum. ESKİPAZARLILAR BU DÖNEMDE MUTLAK OLARAK ESKİPAZAR KÖKENLİ BİR MİLLETVEKİLİ İSTİYORLAR. Yıllardır Eskipazarlı bir milletvekili çıkmamış olmasından dolayı  KENDİLERİNİ ÜVEY EVLAT GİBİ HİSSEDEN GENİŞ BİR KİTLE VAR.  Partisi – purtisi farketmez hangi parti seçilebilecek yerden milletvekili koyarsa o partiye blok oy vereceğiz diyen geniş bir kitle var.

Karabük Eskipazarlılar Derneği (KESDER) Başkanı İdris Çankaya, Karabük’te başarılı çalışmalara imza atıyor. Yıllar sonra derneği kendi binasına kavuşturarak başarılarını perçinledi adeta. Dernek binası açılışında  Ali Keskinkılıç’a  HEMŞEHRİLERİNDEN YOĞUN BİR İLGİ OLDUĞU AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜLDÜ.

Keskinkılıç, kendini yetiştirmiş, Ankara’yı ezber etmiş, tecrübeli – donanımlı- birikim sahibi- vizyoner bir isim. Bunca yıllık birikimiyle Karabük’ün önüne yepyeni ufuklar açabilecek bir isim olarak görülüyor.

Eskipazarlılar milletvekili hedefine kilitlenmiş, blok olarak hazır kitle olarak bekliyorlar gibi bir görüntü var. Keskinkılıç’a da hemşehrilerinin gösterdiği yoğun bir alaka olduğu açık.

Hani bir türküdeki gibi un var, yağ var, şeker var. Bakalım helva yapılacak mı ?

Not: CHP’de – İyi Parti’de Eskipazar kökenli kim- kimler var ?  Şu ana kadar bir basın toplantısıyla  açıklama yapan olmadı. Aday adayıyım diye bilinenler var ama resmi süreçler henüz başlamadı. Bakalım , CHP- İyi Parti’de Eskipazarlı Milletvekili beklentisine cevap verilecek mi ?

Karabük Üniversitesi Dinamizm Kattı …

Karabük Üniversitesi 2 Rektör döneminde de çok büyüdü. Karabük’ün siyaseti- iş insanları- sanayicileri  her kesimiyle çok destek verdi Üniversiteye. Herkes sahiplendi Üniversitesini.

Şöyle bir düşünün. KBÜ  50 BİN ÜSTÜNDE ÖĞRENCİYE KAVUŞMASA, EN BAŞTA 100. YIL MAHALLESİ BÖYLE GELİŞEBİLİR MİYDİ? BİLDİĞİN TARLAYDI, BOŞ ARSALARDAN İBARETTİ ORALAR.. KOSKOCA BİR MAHALLE ADETA İNŞA EDİLDİ, İHYA EDİLDİ.

Bugün orada onlarca – yüzlerce ticari işletmeler olabilir miydi ? O yapılaşma olabilir miydi ? Safranbolu’da bugün  o  hareketlilik aynı oranda olabilir miydi?

KBÜ büyük bir dinamizm kattı bu şehre.

Yine Karabük’ü düşünün… 50 binin üstündeki öğrenciyi çekin Karabük’ten , Karabük’ün nüfusu hali  ne halde olurdu ? Zaten kimilerince büyük köy diye nitelendirilen Karabük, büyük değil küçük bir köy konumunda  olmaz mıydı ?

Hoş, öğrencilerden Karabük Merkezi  ciddi bir oranda yararlanamadı bir türlü ama 100. Yıl mahallesi ihya oldu değil mi ? Safranbolu da öyle… BACASIZ FABRİKASI OLDU KARABÜK’ÜN ADETA ÜNİVERSİTE.

Üniversiteyi ilimize kazandıran başta siyasi iradeye, ve bugün Karabük’ün gözbebeği olan Kurumlarımızdan olan KBÜ’nün kurulması ve bugünkü hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir değil mi ?

Mart 2023’te yapılması beklenen atama sürecinde mevcut Rektör’ün yerine başkası atanacaksa Karabüklü bir rektör atanması talebinin Karabüklülerce istendiğini – beklendiğini bir kez daha hatırlatayım…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.