Okan Küçük Yorumluyor 26 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 26 Ağustos 2022

Yayın: 26.08.2022 00:31
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti’den Kavşak Açıklaması

İyi Parti İl Başkanı Ali Çetin Aygün, ‘Kardemir Kavşak Projesinde Neler Oluyor ?’ başlığıyla bir açıklama yaptı.

Aygün paylaşımında, “Gelen haberler başlangıçtaki projeden vazgeçildiği yönünde.Sizin hiç doğru işiniz olmazmı ? Şimdi dönüş yaptığınız proje olmazsa ilk projeyemi döneceksiniz ? Bu arada oluşacak kamu zararı ne olacak ? Bize gelen haberler aşağıdaki gibi, gerçeği açıklasanızda anlasak…” dedi.

Aygün ;  “KARDEMİR kavşak projesinde değişikliğe gidilmiş birinci ve ikinci projeler arasında çok büyük maliyet farkları bulunmaktadır.Bu konu ile ilgililere,1. ve 2. Projelerdeki keşif farkının ne kadar olduğu, neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu, şu anda yapılan projelerdesinyalizasyon olup olmadığı,Battı Çıktıların iptal edilip edilmediği, proje tamamlandığında nasıl bir fayda sağlayacağı, trafiği hangi ölçüde rahatlatacağı, sabahları ve akşamları ışıklarda bekleme olacak mı ve en önemlisi proje değişiklik yapılırken kamu yararı gözetildi mi? konuları sorulabilir .

Bu projenin seçim yatırımından daha ileri gitmeyecek bir proje olduğu, konuya hakim işinde uzman kişilerin görüşüdür.Şehir içi trafik sorununun tek çözüm yolunun çevre yolundan geçtiği  aşikardır.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Not: Konuyla ilgili CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’dan da bir açıklama geldi onu da sonraki yorum haber de paylaşacağım

 Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili Sendika Başkanlarının Görüşleri

 Birlik Medya çatısı altında yayımlanan Karabük Postası Gazetemizde yayımlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda Karabük’teki eğitim sendikalarının görüşleri nedir haberi sonrası Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, ve Eğitim- Sen  Karabük Şube Başkanlarından açıklama geldi.

Öz: “Uzmanlık Sınavı  İptal Edilmelidir.Öğretmen Zaten Uzmandır”

Memur-Sen’e bağlı  Eğitim Bir Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz, uzmanlık sınavının iptal edilmesini isteyerek “Öğretmen zaten Uzmandır” dedi. Bu kanunun bazı maddelerine komisyon ve Meclis aşamasında Eğitim Bir Sen olarak itirazlarını ifade ettiklerini söyledi.

Eğitim Bir Sen olarak itirazlarını yasa koyucunun dikkate  almadığını ve eğitimcilerin haklı olarak itiraz ettiklerini ifade ederek, “Öğretmenlik kariyer basamakları  sisteminin subjektif, eşit ve adil olmayan sonuçlar ürettiği/üreteceği kesin. Ayrıca öğretmenlere verilen uzaktan eğitimlerin önemli bir bölümünün okul ve sınıfla irtibatı olmayan akademik içeriklerden oluştuğu anlaşılıyor. Yapılacak sınav eğitim camiasının moral ve motivasyonunu bozmanın ötesinde bir anlam ifade etmeyecektir. Bu nedenle, öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden değerlendirilmesi, uzman öğretmen olabilme aşamasına gelmiş her öğretmenin mesleğinde belli bir yetkinliğe ulaştığı gözetilerek eşit, adil ve objektif bir sonuç doğuracak şekilde  yeniden kurgulanması gerekmektedir. Beklentilerimiz karşılanmadığı takdirde Eğitim Bir Sen olarak her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade etmek isterim.” Dedi.

Kurtoğlu :”Türk Eğitim-Sen öğretmenlerin kariyer basamaklarının SINAVLA belirlenmesine KARŞIDIR!”

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim -Sen Karabük Şube başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada; Türk Eğitim-Sen’in  birileri gibi “Saldım çayıra, mevlam kayıra” anlayışında olamayacağının söyleyerek,

“Uzman/Başöğretmenlik sürecinin ilk başladığı 2005 yılından beri tavırlarının değişmediğini,“Herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın; 10 Yılını dolduran her Öğretmen Uzman, 20 Yılını dolduran her öğretmen de Başöğretmen olarak değerlendirilmelidir. Bu tavrımızı bir hafta kadar önce sayın Bakanda “Türk Eğitim Senin tavrı baştan beri belli idi sınava karşıydılar sınavı Eğitim Bir Sen istedi” sözleri ile tavrımızı birinci ağızdan teyit etmiş oldu.” Şeklinde açıklama yaptı.

Kurtoğlu: “Türk Eğitim-Sen Sorumlu sendikacılık anlayışının gereği olarak, her aşamada üyesinin yanında durmaya ve destek olmaya devam edecektir. Bir yandan hukuki süreci sonuna kadar yürütürken ve öğretmenlerimizin kariyer basamaklarını sınavla belirleme gereksizliğini iptal ettirme gayretini ortaya koyarken, diğer yandan süre giden bir işleyişte başarılı olmaları için tüm imkanlarını seferber edecektir.Doğrusu budur! Sorumlu ve ahlaki sendikacılığın gereği budur!  Varsın birileri boş lafla peynir gemisiyle oynaşsın, Türk Eğitim-Sen otuz yıldır olduğu gibi doğruları yapmaya devam edecektir.” Dedi.

Vergili: “Öğretmenlik Meslek Kanunu İptal Edilmeli, Öğretmenlere Angaryaya Dönüşen Seminer-Sınav Süreci Durdurulmalıdır! Ekonomik Ve Özlük Hak Kazanımları Ayrımsız Uygulanmalıdır!”

KESK’ebağlı  Eğitim-Sen İl Başkanı Bülent Vergili de yaptığı açıklamada

“Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin asli bileşenlerinin görüşünü almadan, masa başında hazırlanmış meslek kanunu ile eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını tek taraflı olarak düzenlemiştir.Bu kanun, muhatabı olan öğretmenlerin iradesi dışında, onların hakları ve taleplerini dikkate almadan hazırlanmış, eğitim emekçilerinin bütün eleştirilerine rağmen, yandaş sendikanın desteği ile iktidar tarafından yasalaştırılmıştır.” dedi.

“Kapsamlı ve bütüncül bir Öğretmenlik Meslek Kanunu, tüm eğitim emekçilerinin ekonomik taleplerini ve başta iş güvencesi olmak üzere öğretmenlerin temel haklarını, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye almak zorundadır.Öğretmenler lehine bir içerik taşıması gereken meslek kanunu, ILO ve UNESCO tarafından 5 Ekim 1966’da kabul edilen “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’na uygun şekilde düzenlenmelidir.Eğitim Sen olarak, eleştiri ve önerilerimiz doğrultusunda hazırlanacak gerçek bir meslek kanununu talep etmeye devam edeceğiz.” dedi.

ÖMK’ya  Tüm Sendikalar Tepkili

Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen tırnak içinde Eğitim Bir Sen’e yönelik eleştirel açıklamalar yapsalar da, Karabük’te 3 sendikanın başkanı açık bir şekilde bu kanunun doğru olmadığı şeklinde açıkça yazılı görüşlerini ifade ettiler.

Zaten öğretmenlerden de bu kanuna yönelik ciddi tepkiler var? Neden böyle bir sınavın sadece öğretmenlere yapıldığı, diğer meslek kollarında neden böyle bir uygulama olmadığı, bu uygulamanın haksız ve yanlış olduğuna yönelik sosyal medya mecralarında 100 bini aşkın paylaşımları var.

Görüldüğü üzere sendikalar da tepkili. O zaman  bu uygulama gözden geçirilmeli, düzeltilmeli değil mi ? Bakanlık bu taleplere yönelik adımlar atmalı değil mi ?

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TOGÜ’de tekerlekli sandalye almak için 180 bin plastik kapak toplandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Artova Meslek Yüksekokulu (MYO) İletişim Kulübü üyesi İbrahim Şenyerli ve Hasan Can Kazi'nin başlattıkları mavi kapak toplama kampanyası kapsamında 180 bin plastik kapak toplandığı bildirildi.

İletişim Kulübü üyelerinin katkılarıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan kampanyada toplanan plastik kapakların karşılığında tekerlekli sandalye alınarak, engellilere ulaştırılması hedefleniyor.

İletişim Kulübü üyesi İş Sağlığı ve Güvenliği 2. sınıf öğrencisi İbrahim Şenyerli, engelliler için kapak toplama kampanyası başlattıklarını belirterek, “180 bin kapağa ulaştık. 200 bin kapakta 1 tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Ne kadar çok kapak toplarsak, o kadar çok arkadaşımızın hayatını kolaylaştırmış oluruz. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesini ve sosyal sorumluluk projesine destek olmasını bekliyorum.” dedi.