Okan Küçük Yorumluyor 26 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 26 Nisan 2022

Yayın: 26.04.2022 05:00 |Güncelleme: 28.04.2022 13:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Kırsal Kalkınma İçin 155 Projeye 5 Milyon Hibe Desteği Sağlandı

Eskipazar Otomotiv sanayi veya yan sanayi OSB denilerek yola çıkılan süreçte, Metal ve Metal Ürünleri OSB derken, KARMA OSB’ye dönüşen İsmetpaşa OSB,  Tarımsal OSB’ye dönüştürülebilir mi diye yorum haber yapmıştım.

O konuda çiftçilere gerekli destek verilirse ciddi bir tarım üretimi yapılabilir, malum şu an  tarımsal alanda makinası dahil her türlü girdinin fiyatının yüksekliği nedeniyle çiftçiler de çok fazla ekim yapamıyor. Destek verilirse mutlaka ekim- dikim yapılacaktır. Dünya 5-6 ay sonra daha da sert hissedilebilecek bir suni kıtlık sürecine adım adım götürülüyor çünkü. Bu konuyu bir kenara not alın.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde Karabük’e  hibe desteği yapıldı. Çok güzel bir haber. Destek kapsamında Karabük’te  toplam 155 proje kabul edilerek 5 Milyon 368 Bin TL hibe desteği sağlandı.

Altyapı Yatırımları A İş Planı kapsamında 144, B İş planı kapsamında 9, Ekonomik Yatırımlar kapsamında 2 proje olmak üzere  5 Milyonun üzerinde destek sağlandı. Bu destekler arttırılarak , planlaması ve stratejisi yapılarak hızla  daha da fazla olmalı. Türkiye’nin de içinde olduğu dünya, kıtlık sürecine itiliyor buna göre acil tarımsal kalkınma hamlesine geçilmeli zaten değil mi ?

                                       Türkiye’de bir ilk Karabük’te Hizmette

Karabük Ağız ve Diş  Sağlığı  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi, Ağız ve Diş  Hastanesinde  hizmete başlayan radyolojik tetkik işlemi olan Ultrasonografi uygulamasıyla ilgili bir açıklama yaparak, bölge halkına  yine ilklerden olan bir hizmet sunduklarını belirtti. Haberi yaptık gerçi ama birde buradan yazalım.

Bakın bu Ultrasonografi cihazı Sağlık Bakanlığına  bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve hastaneler de  bulunmuyormuş. Bu anlamda bakanlığa bağlı hastaneler arasında Türkiye’de bir ilk, Karabük’te hizmete sunulmuş olacak.

Bu hizmetle beraber daha nitelikli teşhis ve ileri düzey tedaviler de kalite farkımızın doğacağını da ifade etti Başhekim Çebi.Türkiye’de bir ilkin Karabük’te hizmete girmesi, tabi ki  çok önemli. Emeği geçen yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Karabük’te inşallah hep böyle güzel, önemli, hayırlı hizmetlerin haberini yapmayı da diliyorum.

Karabük Eğitiminde Yükseliş Sürüyor.

Güzel haberlerden  devam edelim bu yazım da. Karabük eğitim-öğretim anlamında Türkiye genelinde önde gelen illerden. Dün akşam 100. Yıl Ana Okulu iftarında Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Hocamla biraz sohbet ettim.

Tam da  Karabük eğitimindeki yükselişi konuşurken ilginç bir  bilgi verdi Nevzat Hoca. İsmini de verdiği bir doktor, başka bir il de daha iyi imkanlar elde etmiş gideyim kalayım noktasında Karabük’ün eğitim de çok önemli bir noktada olduğundan hareketle çocuğunun  kaliteli bir üniversite kazanma sürecine kadar Karabük’te kalmaya karar vermiş.

Yani ekonomik olarak daha iyi imkanları, Karabük eğitimindeki başarı grafiğinin sürekli artmasından dolayı gideceği yer de eğitimin hangi durumda olduğunu da kestiremediğinden Karabük’te kalmaya devam kararı almış.

Karabük Nevzat Hoca zamanında da eskiden beri gelen eğitim kalitesini, başarı grafiğini arttırıyor, ne güzel…

Üst Düzey İşadamı Komedisi

Geçenler de yazmıştım. Ankara’da üst düzey siyasetçi, yönetici falan falan gibi etiketler basıp, amiyane tabirle böyük adam pozunda dolaşıyor. Nerede üst düzey yöneticiymiş orası belli değil.  Nerede hangi görevi üstlenmiş belli değil. Orada burada, birilerinin önüne arkasına falan girip fotoğraf vermeye çalışıyor. Hani geçmişi bilinmese kanacaklar çıkar da, bilen nasıl kanacak ?

Böyük adam pozunda geziyor da, Karabük’ten bir esnafın  telefonunu açmıyormuş. Vaktiyle bir sipariş diyeyim geçmişte, sonra veririm demiş. Telefonu açmıyormuş esnafın, yıllar geçmiş hala verecekmiş, iyi mi? Komedi filmi gibi yani.

Neyse daha konu çok var bununla ilgili de, ne de olsa böyük adam olduğundan Karabük’le işi yoktur. Karabük’le ilgili siyasi bir düşüncesi de yoktur. Onun için kutuyu açmanın gereği de yok. Kutu dolu çünkü… Eskiden kutuyla ilgili söylenen biz sözle bitireyim. “Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü.”

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

Yorumlar

  1. Halk

    Düdüklü tencere hava kaçırıyormuş riskli bi durum.Eskiden olsa “aman eskiydi zaten” der yenisini alırdım. Hatta daha iyisini alırdım.Şimdi napacağım? Tamirci varmış oraya götüreceğim. Çünkü aynısı bile 1400 lira olmuş.Ayakkabım patlasa tamire veririm artık yenisi diye bi şık yok.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)