Okan Küçük Yorumluyor 27 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 27 Nisan 2022

Yayın: 27.04.2022 06:53 |Güncelleme: 28.04.2022 13:03
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar’da Milletvekili Beklentisi

Pek kabul edilmese de Karabük’ün sorunlarından biri yıllardan beri süregelen BÖLGECİLİK sorunudur. Şu zamanda bile hala bölgecilik hesapları üzerine seçim kurgusu yapanlar olacaktır.
O ayrı bir konu da. Eskipazar OSB’nin karma osb anlamında tarımsal osb olabilir mi şeklideki haberime gelen yorumlardan bir kısmı da Milletvekilliğine yönelikti. Eskipazarlılar bu seçim döneminde Eskipazar kökenli bir Milletvekilini kesin olarak istiyorlar bana gelen yorumlara göre.
Bir çok konuda Eskipazarlı bir vekilimiz olsa böyle mi olur, diyorlar. Seçim harici konularda bile Eskipazarlı vekil taleplerini ifade ediyorlar. Bu seçim dönemi Ak Parti başta olmak üzere partilerden seçilebilecek yerden Eskipazarlı milletvekilini kim koyarsa Eskipazarlılar olarak blok şekilde o partiye oy vereceğiz, diyenler var.
Özetle, bazı Eskipazarlılar bu seçimde mutlaka Eskipazarlı birini Milletvekilli adaylığında net olarak görmek istiyorlar. Bakalım partilerde seçilebilecek yer de Eskipazarlı bir aday çıkacak mı ?

Kardemir 1,17 Milyar TL Kar Açıkladı.

Kardemir AŞ. 2022 yılı ilk çeyrekte piyasa beklentilerinin de üzerinde 1, 17 Milyar TL net KAR açıkladı, bildiğiniz gibi.
2021 yılının ilk çeyrek sonuçlarında 821,2 milyon TL FAVÖK elde eden Kardemir AŞ., bu yılın aynı döneminde %85,9 artışla FAVÖK’ünü 1,53 milyar TL’ye yükseltti. Satış gelirleri ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, bu yılın ilk çeyreğinde %120 artışla 6,03 Milyar TL’ye ulaştı.
Basın bültenlerinde, güçlü yönetim, sürdürülebilir üretim mottosu işlendi.Atılan doğru adımların meyvesini toplamaya devam ediyoruz,önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyümemiz devam edecektir, denildi.
Tabi her Karabük’lünün sevineceği, bir durum. Her Karabüklü Kardemir’in her daim büyümesini ve güçlenmesini ister. Mevcut yönetimle birlikte karlılık ve büyümenin devam edeceğinin de açıklanması Karabüklüler için sevinç kaynağıdır, değil mi ?

Kardemir ve Yenişehir Bölgesi

Kardemir büyüyor, gelişiyor, kar ediyor ve her Karabüklü buna canı gönülden seviniyor. Tabi malum yıllardır gelen Yenişehir Mahallesi sorunu var.
Büyüklerimizin çocukluklarının geçtiği yüzmeyi öğrendikleri Havuzlu Bahçesinden, gençliklerinde ilk beyaz perdeyi gördükleri yazlık sinemasından, düğünlerini yaptıkları mühendisler lokaline kadar bir döneme damgasını vuran, aslında belki o dönemin şartlarında Türkiye’de bir çok büyük şehirden bile renkli bir hayat yaşadıkları, anıları , geçmişleri en güzel günlerini yaşadıkları Yenişehir bölgesi…

Aslında orada tenis kortları, spor alanları demir çelik müzesi de içinde olacak şekilde bir düzenleme için çalışmalar hazırlanacaktı Kamil Güleç’in Yönetim Kurulu Başkanlığı sürecinde. O süreçte bu yönde açıklama yapılmıştı ama işte malum olaylardan dolayı kalmıştı.
Yıllardan beri gelen bir sorun bu. Ama mevcut yönetim bu konuyu da gündemlerine aldı diye duymuştuk. Yenişehir bölgesinin yeniden ihya edilmesi, ayağa kaldırılması lazım. Kardemir yönetimi bu yönde çalışmalara başladı, başlayacak deniliyor. Bu gelişme Karabüklüleri gerçekten çok sevindiriyor.

Günümüz şartlarında tam olarak nasıl bir planlama yapılıyor , spor alanları olacak mı, ne olacak ne olmayacak tam olarak bilemesek de, Kardemir yönetiminin bunu gündemlerine alması çok yerinde.
Tabi eğer bazı tesisler ihdas edilecekse oralarda işletmecilik yapabilecek girişimciler çıkar mı orası da ayrı bir konu belki ama, Kardemir’in bu kar rekorları kırdığı dönemde gündemlerine aldığını öğrendiğimiz Yenişehir bölgesi konusunda hızlı adımlarla sonuç alacaklarına inanıyoruz. Yılların sorununu mevcut yönetimin kısa sürede çözmesini eminim tüm Karabüklüler canı gönülden istiyorlar, bekliyorlar.

Belki de Türkiye’de Bir İlk

Her şey; önce hayal etmekle, sonra inanmakla, doğru hedefler koymakla ve sonra da çok çalışmakla oluyor. 2018’de Karabük’te 8 Beden eğitimi öğretmeninin bir takım kurmak istiyoruz hentbol branşında süper lige çıkmak istiyoruz diyerek Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı ziyaretlerinde başlayan süreç Akbaş’ın katkı ve destekleri sonucu Süper Lig’e çıktı.

Önce Yenişehir Atatürk Ortaokulunda bir spor kulübünü hentbol branşıyla eşleştirerek çalışmalar başladı. Diğer okullardaki öğrenciler de kulübe üye yapıldı. Ve Takım önce bölgesel, ardından 2. ve 1 Lig’de başarılı olarak Süper Lig’e çıktı.
Milli Eğitim Müdürü Akbaş, “Şehir bile arkadaşlarımızın Süper Lig’e çıkacağına çok inanamadı çünkü kolay bir olay değil. Bir okul spor kulübü Süper Lig’e çıktı. Belki de Türkiye’de bir ilk. Bu anlamda güzel başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum. Bu hikâyeyi yazanlar öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz. Çok fedakârlıklar yapıldı. Tüm takımı tebrik ediyorum. Temennimiz Hentbol takımımızın Süper Lig’de kalıcı olmasıdır.” dedi.

Ben de bir Karabüklü olarak,  hayallerinin peşine düşüp, örneği az rastlanır bu başarı öyküsünün yazılmasına vesile olan Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve onları destekleyen Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik eder, Karabük olarak hentbol alanında göğsümüzü kabarttıkları için emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

Yorumlar

  1. Halk

    Ülkemizde tüm çalışanlar ve emeklilerin ortalama ücretleri 5-6 Bin TL civarında, üstüne üstelik çalışanların % 60 ı asgari ücretli emeklilerinde yarıya yakın asgari ücretin altında maaş alıyor, Nisan ayı için dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 6 bin 170, yoksulluk sınırını ise 18 bin 474 TL… çok zenginler dışında halk hızla yoksullaşıyor…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.