Okan Küçük Yorumluyor 27 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 27 Şubat 2023

Yayın: 27.02.2023 00:46
Paylaş:
A+ A-

 Deprem – Sismik  İzolatörlü Binalar İsteniyor.

11 ili kapsayan büyük deprem sonrası devlet – millet işbirliğiyle yaralar sarılmaya devam ediliyor.  Geçmişte yaşadığımız depremlerden bugüne ne kadar ders alıp almadığımız, ne kadar akıllanıp akıllanmadığımız yönünde konular da konuşuluyor.

Müteahhitinden –  yapı denetimine – belediyesine kadar kim ne kadar hatalı ya da değil bunlar bundan sonra da konuşulacaktır.

Depremle iç içe yaşayan Japonya’dan örnekler verilerek binaların tamamında deprem izolatör zorunluluğunun Türkiye’deki yapılara da zorunlu olması konuşuluyor.

Binaların hızlıca yapımından daha önemlisinin sağlam yapılması olduğu konuşuluyor.

Sadece yeni yapılan binalar da değil halihazırdaki binalarda da deprem izolatörü olmalı , deniliyor.

Deprem – Sismik izolatör sistemi yalnızca can güvenliği değil, aynı zamanda yapının güvenliğini de sağlamaya yarıyor. Sismik izolatör, deprem esnasında alt yapıyla üst yapı arasında süspansiyon rolü üstlenip zeminden üst yapıya kuvvet aktarımını azaltıyor hissedilen deprem şiddetini düşürüyor.

Karabük 1. Derece deprem bölgesi.  Yeni binalar da deprem – sismik izolatörler mecburi olmalı, mevcut binalara da  belirlli şartlarla eklenebiliyor. Mevcut binalara da eklenmeli, deniliyor.

Depremzede Vatandaşlarımız Seçimlerde Nasıl Oy Kullanacak ?

Kimileri seçimlerin erteleneceğini, kimileri ise   deprem öncesi ifade edilen tarihte yapılacağını söylüyor. (YSK resmi bir tarih açıklamadı henüz.) Ben seçimlerin ertelenmeyeceğini düşünenler tarafındayım.

Karabük’te 4 Bine yakın depremzede vatandaşımız var. Farklı illerden geldiler. Seçimler de depremzedeler oy kullanacaklar ama  nasıl bir sitem geliştirilecek ?

Sonuç olarak Karabük’ü tanımazlar, bilmezler… Hangi adaya oy vereceklerini nasıl belirleyecekler ?

Bu konuda seçmen listesi askıya çıktığında belli sandıklarda oy kullanmaları sağlanmalı ve örneğin Hatay’dan gelenlerin oy kullanacağı sandıkta Hatay’ı işaret eden bir mühür olmalı o oylar YSK Kanalıyla Hatay YSK’ya gönderilip oy birleştirme yöntemiyle Hatay için geçerli olmalı diğer hepsi de bu şekilde olmalı yönünde görüşler var.

Bence en doğrusu da bu.

Ali Keskinkılıç Sesleri Safranbolu’dan da Geliyor

Ak Parti Milletvekili Adaylığı konusunda ismi geçen , istenilen, Karabük’e yeni bir yön çizebilecek olan, geniş ufuklu bir aday olarak Ali Keskinkılıç’ın ismi konuşuluyor.

Eskipazar kökenli olan Keskinkılıç,  Karabük Merkez’de ve Safranbolu’da da beğeni aldığı gözleniyor.

Eskipazarlılar istiyor ama Eskipazar bölgeciliğini aşmış bir isim olarak hatta bazı Eflanililerin bile sıcak baktığı bir isim olarak görülüyor.

Benim anladığım GEÇMİŞİNDE BİR ŞAİBESİ OLMAYAN, DÜRÜST VE GÜVENİLİR, KARABÜK’ÜN GELECEĞİNDE AKTİF ROL ALMASI GEREKTİĞİNE İNANILAN İSİMLERİN BAŞINDA ALİ KESKİNKILIÇ GELİYOR.

 6’lı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Nerede ?

En son 1 haftaya açıklanacak  şeklinde söylemler geliştirildi ama sonradan deprem oldu hala belli değil.

Türkiye’de 11 ili etkileyen büyük deprem oldu. 6’lı masanın adayının deprem bölgesinde vatandaşın yanında olması lazım. Siyasetse  bölgeyi yakından takip edip siyasetini yapması lazım. Ama yok…

Adı – sanı- kendisi yok.

6’lı masanın seçime çeyrek kala hala bir aday çıkarıp işte adayımız budur dememesi olumsuz eleştiriler almaya devam ediyor. Kimileri dalga geçiyor, kafa yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yenemeyeceklerini anladılar adaylarını seçimden sonra açıklayacaklar, diye dalga geçenler var.

Türkiye’de büyük deprem olmuş, yer yerinden oynamış devlet- millet el ele yaraları sarmaya çalışıyor, 6’lı masa hala bir aday bulmayı – seçmeyi –  açıklamayı bile beceremedi diye sert eleştiriler yapanlar var.

Sahi Millet ittifakı taraftarlarına sorayım, GERÇEKTEN HALA NEDEN BİR ADAY AÇIKLANMIŞ DEĞİL… Sizce de çok geç kalınmıyor mu, sizce de deprem bölgesinde adayın olması gerekmez miydi , CHP Lideri olacaksa açıklanması, olmayacaksa kim olacaksa onun açıklanması için geç kalınmadı mı ve ne zaman bir aday açıklanacak ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.