Okan Küçük Yorumluyor 28 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor 28 Aralık 2022

Yayın: 28.12.2022 11:10
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR TİS’DE Ayrıntılar

Kardemir’de 2023 yılı Toplu İş  Sözleşmesi Taslağı KARDEMİR yönetimine sunulmasıyla ilgili aldığım duyumları önceki yorum haberim de paylaşmış ve bugün yarın Özçelik İş Sendikasından bir açıklama gelecektir demiştim.

Saatler sonra o açıklama da geldi ve ayrıntılar ortaya çıkmış oldu. Edindiğim duyumlar doğrulanmış oldu. Tam rakam olarak Kardemir’de %86,7 zam talebinde bulunuldu.

KARDEMİR’in temellerinin atılmış olduğu 3 Nisan 1937 yılına atıfla 3 Nisan ikramiyesi için 20 bin lira, Kurban Bayramı  7 bin liraya, Ramazan Bayramı ikramiyesi içinde 5 bin lira talebi sözleşme taslağında yer aldı.
Emekliliği hak etmiş ve kendilerinin yerlerine çocuklarının işe alınması için başvuru yapmış çalışan çocuklarının bir defaya mahsus hiçbir şart aranmaksızın KARDEMİR’e işe alınmasını istendi. Şartları taşıyan çalışan çocukları içinse babaları emekliye ayrılmaları halinde sürekli alınmasını talep edildi. Ayrıca uzun zamandır fabrikada taşeron üzerinden çalışan Kok Seramik işçilerinin ve Nakliyat Vagon Boşaltma işçilerinin kadroya alınmasını talep edildi.

Bu taleplerin tamamının önceki yorum haberim de edindiğim duyum üzerine yazmıştım zaten.
KARDÖKMAK’ta yüzde 75 zam talebin10 bin lira 3 Nisan ikramiyesi. Kurban Bayramında 5 bin 500 lira, Ramazan Bayramında da 4 bin 500 ikramiye verilmesi sözleşme de yerini aldı.

 

MESCİER’de  ise ilk altı ay için yüzde 80 zam ,yılda 4 kez 7 bin liradan toplamda 28 bin lira ikramiye, Kurban Bayramı için 5 bin 500, Ramazan Bayramı için 4 bin 500 lira ikramiye talepleri taslakta var.

Bugünün ekonomik koşulları göz önüne alındığında talepleri doğru ve yerinde buluyorum. Özçelik İş Sendikası  Kardemir yönetimiyle birlikte işçinin hakkını alacaktır. Kardemir yöneticileri de bu taleplere destek verecektir diye inanıyorum. Özçelik İş Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin Liderliğinde süreç  kararlılıkla ve sorunsuz ilerleyecektir !

 

CHP Doğrusunu Yaptı Ak Parti’de Aynısından Yapmalı

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, Milletvekili adaylığına müracaat etmek üzere istifasını açıkladı. Dünkü yorum haber de yazdım

‘CHP’nin Milletvekili adayı olmak bu seçimler de öncekilerden daha da önemli. 1. SIRADAKİ İSMİN KİM OLACAĞI ÇOK ÖNEMLİ.’ Diye. Başkan Çakır’ın Safranbolu Belediyesi ve Karabük Milletvekili çıkartılmasındaki başrolü de orta da. Bakalım CHP’de süreç nasıl ilerleyecek ?

Çok doğru bir yöntemle seçimlere kadar başkanlık görevini yürütecek ismi seçtiler ayrıca. Seçime kadar  il başkanlığına il sekreteri  atandı. Ortalık karışmadı, dışarıdan atama olmadı, kavga gürültü olmadı. Partiler fikirler ayrı ama aklın yolu bir sonuçta. Ak Parti’de mevcut Başkan  milletvekilliği adaylığı için istifa ettiğinde benzer bir yolu izlemeli.

İl yönetimi içinden biri seçim sonuna kadar partinin başkanlığını yapmalı. Kongre imkansız zaten, ayrıca DIŞARIDAN ATAMA OLURSA İÇERİDEKİ YÖNETİM DE İŞE YARAYAN KİMSE YOK ANLAMINA GELECEĞİNDEN PARTİ YIPRANIR.

En makulü CHP’nin yaptığına benzer bir şekilde il yönetiminden birinin  seçim sonuna kadar işin başına geçmesi. Aklın yolu bir diye boşuna söylenmemiş, değil mi ?

Ali Çetin Aygün Ziyareti.

İyi Parti İl Başkanı Ali Çetin Aygün beraberinde İl Yönetiminden Recep Yılmaz ( Yeni Başkan Adayı hatta  geçen kongrelerin sürecine bakarsak şimdiden yeni başkan denilebilir)  ve Merkez İlçe Yönetiminden Atilla Burgaz ile birlikte Birlik Medya’yı ziyaret ettiler.

Tabi ziyarette partinin durumuyla ilgili sohbet ettik. BAŞKAN AYGÜN PARTİNİN ÇOK İYİ BİR DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BAŞKANLIĞINDAN BU YANA YÜZDE ELLİ ÜYE ARTIŞI OLDUĞUNU sözlerine ekledi.

Bu büyümeden rahatsız olan birileri var ama… Çünkü ‘muhalif’ İyi Partililerin anlattığı parti bambaşka bir parti. Başkan Aygün’ün ifade ettikleri ise bambaşka. Yani gazeteci olarak benim bu işin içinden çıkma şansım yok.

Ben bana gelen bilgi ve duyumları  GAZETECİLİK GEREĞİ zaman zaman  yorum haberler de yazıyorum. Yani iyisini de kötüsünü de yazıyorum, gerisi kamuoyunun takdirine kalmış deyip orada bırakıyorum. Hatta yazdığımda mutlaka bir taraf eleştiri aldığından o tarafın fanatiklerinden  akla ziyan, eleştiri değeri olmayan aslında direkt hakaretvari  nitelikte zırvalarla karşılaşıyorum. Tabi engelleyip geçiyorum. Onlara ayıracak vaktim yok. İşlerim var çünkü. Aslında bu durum önceki İyi Parti il Başkanı zamanında da böyleydi, ondan öncekinde de , ondan öncekinde de… Ya kaç tane başkan geldi geçti karıştırdım.

Kısaca her zaman öyleydi. Bu da gazeteciliğin cilvesi diyeyim artık.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Marmara Bölgesi ve Ankara için toz taşınımı uyarısı

Yayın: 24.04.2024 11:33
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaparken Ankara Valiliği, bugün il genelinde toz taşınımı beklendiğini bildirdi.

Ankara

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, bugün Ankara il genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesi kullanıldı.

 

Marmara Bölgesi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün bölge genelinde toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.(AA)