Okan Küçük yorumluyor 28 Haziran 2022

Okan Küçük yorumluyor 28 Haziran 2022

Yayın: 28.06.2022 00:06
Paylaş:
A+ A-

Atatürk Mahallesi Üvey Evlat mı ?

Atatürk Mahallesi’ndegeçen hafta oluşan heyelan nedeniyle 5 ev boşaltılmıştı. Konuyla ilgili Atatürk Mahallesi Muhtarı Adem Pazarlıoğlu, Karabük Belediyesi’ne ve AFAD’a defalarca dilekçe vermelerine rağmen yapılan hiçbir şeyin olmadığını ve maalesef korkulan heyelanında meydana geldiğini söyledi.

O evlerde tahliye işlemi yapıldı ama muhtar kış olduğu zaman, yağmur olduğu zaman çöpünden, ambulansına, itfaiyesine hiçbir aracın zaten oralara çıkamayacağını ifade ederek Belediye ve AFAD’dan  çözüm için destek istedi.

“2019’da muhtar seçildikten kısa bir süre sonra AFAD Müdürlüğü’ne buradaki tehlikeyi içeren bir dilekçe yazdım. Belediyeye birçok defa bildirimde bulundum. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Böyle olacağı belliydi” cümleleri düşündürücü değil mi ?

Ayrıca, Tırların sürekli olarak mahalleye çekildiğini  alkol, uyuşturucu dahil değişik şeylerin yapıldığını ifade ediyor muhtar. Muhtarın bu söylemi hafife alınacak cinsten değil. Alkol, uyuşturucu ve değişik şeyler, diyor. Nedir alkolü, uyuşturucusu ve değişik işler bir ilgilenilmeli, değil mi ? Yani asayiş ve emniyet yönünden  ciddi bir şekilde ilgilenilmeli demek ki.

Atatürk Mahallesi köklü bir mahalle aslında, mahalle de yaşayanlar sonradan mahalledeki insan yapısının değiştiğini,  eskiden çocuklarını akşam geç saatlere kadar sokaklara  rahatça saldıklarını ama gelinen durumda akşam olmadan sokaklardan aldıklarını yani çocuklarını mahalleye bile çıkartamadıklarını söylüyorlar.  Asayiş yönünden bir bakılmalı.

Tabi otobüs sorunu var ,gerçi Karabük’te bu konu bir zamandır ciddi anlamda sıkıntılı ve kökten çözüm bekliyor. Atatürk Mahallesi sakinleri de otobüs istiyorlar. Toplu çözümle orası da çözülür mutlaka. Konuyu takip edelim bakalım nasıl gelişmeler olacak ?

Demir Çelik Sektöründe Neler Oluyor ?

Karabük’te değil Tüm Türkiye’de demir çelik sektöründe adete bir deprem yaşanıyor. Tabi Karabük’te bu nüfusa oranla  daha da fazla hissediliyor.  Karabük’te edinilen bilgilere göre şu ana kadar 250-300 civarında demir çelik işçisinin işleri son bulmuş durumda.

Çoğu temelli çıkış yapmış, birazı ise  ücretsiz izinde imiş. Bu sürecin devam edebileceği bekleniyor ki sıkıntılı durumlar…

Konuyla ilgili çevrelerden edindiğim bilgilere göre, gelinen süreçte maliyetler çok artmış, Amerika’nın faiz arttırma politikası  yine 2 yıl kadar önce Amerika ve Avrupa ülkelerine yapılan işlerde vergi uygulanması ve daha da önemlisi Rusya- Ukrayna savaşı, Türkiye demir çelik piyasasını zora sokmuş…

Rusya’ya savaş dolayısıyla uygulanan ambargo nedeniyle kendi ürettiği malı Amerika ve Avrupa ülkeleri dışında kalan diğer ülkelere doğalgaz- hurda- demir avantajıyla adeta ölü parasına satması, Türk demir çeliğin önünde önemli bir engel oluyormuş.

Maliyetlerin artışı ve diğer nedenler ve Rusya faktörü sonrası rekabet edemez hale gelinmiş. Aslında  2-3 ay öncesine kadar çok güzel paralar kazanıyordu sektör. Mal yetiştiremiyorlardı. Fazla mesailer yapılıyordu. Çok para kazanıyorlardı.

Bugün ise durum bu hale geldi ve  işçi çıkarımları başladı. Bu iş nereye varır, nerede durur bilemiyorum tabi ama konuyla ilgili değerlendirme yapan çevreler, 15-20 gün sonra başka bir aksiyon olur durum tekrar lehimize dönebilir çok karamsar olmaya gerek yok, diyorlar.

Kısa sürede işçi çıkarımlarının önüne geçilmesi için sektörel teşvik verilmesi,  kısa çalışma ödeneğiyle ilgili acil adımların atılması  birçok sorunu belli bir süreliğine çözebilir aslında.

Bu konuda sektörel teşvik ve kısa çalışma ödeneği için yeni ve acil düzenlemeler için yetkili ve ilgililerin dikkatini çekeyim. 250-300 kişi şu an bir şekilde işsiz kaldılar…

 Eğitim Yuvası mı Gözetleme Merkezi Mi ?

Safranbolu’da bir özel okulda gizli kamera mıdır veya kayıt cihazı mıdır nedir  bir söylemler  konuşuluyor, konuşulmaya devam ediyor. İDDİALAR diyoruz biz… İDDİALAR… Aşağıda.

Konuyla ilgili bazı çevreler, “Öğretmenleri, gizli gizli izlemek veya dinlemek gibi hem etik dışı hem de hukuk dışı biruygulama gerçekten yapılmış mıdır ?  Eğitim yuvasında eğitim- öğretim değil de hangi öğretmen kimin için ne diyor, ne demiyor, Öğretmenler kendi aralarında ne konuşuyor diye yasadışı bir şekilde merak sahibi olmak neyin nesidir ?” diyorlar.

“Diyelim ki kadın öğretmenler kadınları ilgilendiren mahrem konuları kendi aralarında konuşacaklar bunu  gizli bir sistemle izlemekten veya dinlemekten  umulan nedir, amaç nedir yani ?” diyorlar

“Bir zaman BBG Evi diye bir program vardı bu eğitim yuvası mı, BBG Evi midir, bu nasıl iştir ?”diyorlar.

“Zaten konu resmi bir hüviyete büründü, resmi kurumlara bildirildi, resmi anlamda konu sonuna kadar takip edilecek…” diyorlar.

Okulla ilgili başka iddialar  da yok değil.” Hangi kriterlerin yerine getirilmesi karşılığı  kaç yıllığına yapıldı edildi. Kriterlerin hangisine uyuldu- uyulmadı gibi başka iddialar da var. Orada da çeşitli  ciddi iddialar var, a ma o başka yazıların konusu.

Ne diyelim bu gizli kayıt, gizli dinleme iddiası  resmi hüviyete bürünmüş madem eğrisi- doğrusu ortaya çıkacaktır.

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Vatandaş

    Atatürk Mahallesi, Fevzi çakmak çoğu insan taşındı, evler boşaldı, sahipsiz yarın bir gün buralarda daha çok olaylara neden olur bir an önce komple yıkılması lazım etap etap talep halinde konut yapılabilir. Fakat belediye açıkçası mahalleler arasında adaletsiz işlemler ve faaliyetler yapıyor. Örnek 5000 evler Bahçeli evler , cumhuriyet ve 75 yıl mahallelerine kaldırım yapılaşma imar vb konularda ayrıcalık yapıyor. En azından bu mahalleler de ikamet eden yaşlılar takas yolu ile taşındırabilirler. Artık marketler bile kapatmaya başladı genelde içki büfeleri açılmaya başlandı. Çok acil düzlenmeli savaştan çıkmış bakımsız… Tabii Belediye başkanı bir ahte vefa haksızlığı giderici bir şey yapacaksa 12 15 kat imar değişikliği yapabilir. Bu arda ekonomik zarara uğrayanlarda bir katkı sağlamış olur.

  2. Çözüm Bulun

    Bu mahallelere bir çözüm bulunmalı, kurumlar sorumlular ya çok kat imara açacak yada buraları istimlak edip yada yapıp gelir paylaşımlı proje ile yapılmalı. Bek bekle zaman geçiyor yok şu dava açacak yok şu ev satamaz, şu arazisi çok. bu işe bir çözüm bulunmalı. İnsanlar göç ediyor artık bu mahallelerden. Kalanlar sıkıntılı bir yaşam sürüyor güçleri yok, çoğu emekli, insanın zamanı sınırlı ve değerli bu zülmü yapamazsınız hesabı sorulur mahşerde…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.