Okan Küçük Yorumluyor 28 Temmuz 2022

Okan Küçük Yorumluyor 28 Temmuz 2022

Yayın: 28.07.2022 09:49 |Güncelleme: 29.07.2022 15:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük Genel Başkanı Bekliyor

Özçelik İş Sendikasının 16-17 Temmuz tarihlerinde yapılan 15. Olağan Genel Kurulunda mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci yeniden genel başkan seçilmişti.

Birlik Medya’ya seçim öncesi yaptığı açıklama da; “Ama kazandığımda ilk başta bütün illerden dahaönce  Karabük’te bir program yapılacak. Önce Kardemir işçisine selam verilecek, Kardemir Yönetim kurulu ziyaret edilecek,  basınla bir araya gelinecek, belediye başkanımız, sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelinecek.  Yeni dönemi yeniden planlamış şekilde Karabük’ten bir başlangıç yapacağız. İfadelerinde bulunmuştu.

Şimdi kazanılan seçim sonrası Karabük kamuoyu Özçelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin   seçim öncesi verdiği sözü tutarak Karabük’e  gelmesini  bekliyor..

 İlk ziyaret Karabük Şubesinden Geldi.

Diğer taraftan, Özçelik İş Sendikası seçimlerinden zaferle çıkmasını bilen Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye ilk ziyaret Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi’nden geldi. Sendikanın Karabük şubesi Kenan Yılmaz başkanlığında  Özçelik İş Genel Merkezine giderek hayırlı olsun ziyaretinde bulunan ilk şube oldu.

Özçelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin  Karabük Şubeyi bağrına basması, Genel Merkez nezdinde hiçbir sorunun yaşanmaması, seçim sonrasında ‘Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kimseyle hesaplaşmayacağız.’ Şeklinde verdiği mesajın arkasında durması Karabük kamuoyunca çok  olumlu karşılandı.

Zaten Karabük kamuoyunun beklentisi de bu yöndeydi. Kırgınlıkların dargınlıkların bittiği, birlik -beraberlik içinde sadece işçiye en iyi hakların verilebilmesi için mücadelenin birlik içinde verilmesiydi.

Genel Merkezin bu yöndeki tutumunu sürdürmesi Karabük kamuoyu tarafından izleniyor ve takdir görüyor.

Karabük -Kayseri Kardeş Oldu.

Özçelik Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’yi ilk ziyaret eden Karabük Şubesiyle aynı gün ikinci ziyareti Kayseri Şubesi gerçekleştirdi.

Karabük ve Kayseri Şubesini yönetimleriyle birlikte bir araya getiren Genel Başkan Değirmenci,“Bugün yeni dönem için hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Karabük ve Kayseri şube yöneticilerimizle bir istişare toplantısı yaparak, iki bölgenin sendikal faaliyetlerimizde işbirliğini artırması konusunu ele alarak, bu yöndeki yeni fırsatların kapılarının aralanmasını sağladık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Özçelik İş Sendikası Kayseri ve Karabük şubelerinin  kardeş şube ilan edildiği öğrenilirken, konuyla ilgili “Karabük’le Kayseri Genel Başkanın arkasında olduktan sonra Genel Başkanın sırtı yere gelemez.” yorumları yapıldı.

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.