Okan Küçük Yorumluyor. 29 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 29 Kasım 2022

Yayın: 29.11.2022 00:02
Paylaş:
A+ A-

 

Kongre Bitti Artık Ara Vereyim.

İyi Parti Karabük Merkez İlçe Kongresi Pazar günü yapıldı. ‘Muhalif” olarak etiketlenenlerin adayı Yasemin Kocakaya ve  Başkan Aygün’ün adayı olarak  etiketlenen Ferhat Ateş başkanlık için yarıştı ve DELEGENİN OYLARIYLA FERHAT ATEŞ MERKEZ İLÇE BAŞKANI olarak seçildi.

İyi Parti’ye,  Karabük’e hayırlı olsun diliyor ve kendilerini kutluyorum.

Kongre öncesi yazdığım yazı da ‘Aslında başka bir açıdan bakıldığında delege seçimleri söylenildiği gibi tek taraflı yapıldı ise Yasemin Kocakaya’nın kazanma ihtimali çok düşük.

Delege seçimlerinden sonra yapılan söylemlerinde bir turnusol kağıdı olacak bu seçim. Çözeltilerdeki asit ve bazın ayırt edildiği gibi, delege seçimi sonrasın söylemlerdeki  doğruluk- yanlışlık da net olarak ayrılmış olacak sanki. Kim kazanırsa tekraren hayırlı olmasını diliyorum.’ demiştim.

Haftaya Pazar Safranbolu İlçe Başkanlığı seçimleri var. MEVCUT İLÇE BAŞKANI MÜŞERREF ÖZER İLE ESKİ İLÇE BAŞKANI BİLAL ASLAN ADAY OLACAKLAR.

Delege seçimlerindeki İDDİALAR DOĞRUYSA aynı konu o seçimlerde de geçerli olabilir. Muhalif olarak etiketlenen değil de mevcut il başkanının desteklediği ismin kazanması yüksek ihtimaldir. Haftaya sonuçlar belli olur.

Sonuç olarak İyi Parti’nin içindeki ayrılıklar ya da iddialarla ilgili hem ‘muhalif’ yapıların hem de il başkanlığının görüşlerini taraf tutmadan gündeme getirdim. ( Yazılarım kimi sevindirdi, kimi kızdırdı orası karışıktır tabi.) Bundan sonra biraz ara vereceğim İyi Parti’yle ilgili bana gelen bilgi- duyum- eleştiri tarzı  yorum haberlere…

Karabük’ün türlü türlü dertleri varken  gazeteci olarak  bu konuyu bu kadar gündeme getirmem yeter de artar bence. Gerisi partililerin kendi bileceği iştir, yani…

Karabük Kent Meydanı

 Karabük Kent Meydanı düzenlemesi sanırım Haziran’da başlayacaktı. Kasım bitiyor. Geç olsun da güç olmasın tabi…

Oraya yapılacak düzenlemeler CAMİSİNDEN – YÜRÜYÜŞ ALANLARI – MİLLET BAHÇESİ -YENİŞEHİR ATATÜRK ANITININ KENT MEYDANIYLA KADEMELİ OLARAK BİRLEŞMESİ,  BASKETBOL- VOLEYBOL SAHALARI, BİR DE KARDEMİR’İN YAPACAĞI GENİŞ KAPSAMLI MÜZE DE EKLENİNCE GERÇEKTEN HARİKA  OLACAK. Karabük kent merkezinin yüzü değişecek.

Tabi unutmadan Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindekilerin BİRLİK MEDYA ziyaretlerinde Niyazi  Güneş’in verdiği   kent meydanı içine BASIN EVİ sözü de var.

Her yönüyle  çok güzel olacak bittiğinde. Bir an önce başlaması lazım ama. Sanırım çok az kalmış zaten. Başlamak üzereymiş zaten.

Allah; başladığını da – bittiğini de  kısa süre de görmeyi nasip eder inşallah.

İnşallah içinde BASIN EVİ’nin de olacağı sözü verilen yeni kent meydanında Karabük Gazetecileri her oturduğunda, her çay-kahve içtiğinde bunu Niyazi Güneş Hocamızın katkılarına borçluyuz diye dua etmeyi asla ihmal etmez kesinlikle.

Taner Canyurt’tan Kupa Müzesi Çağrısı

Kardemir Karabükspor’un bir dönem Kulüp Başkanlığını yapan eski Sendikacı ve cemiyet adamı Taner Canyurt, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına bir dilekçe vererek, Karabükspor’un bugüne kadara kazanılmış tüm başarı ödüllerinin ve fotoğraflarının toparlanarak ileride açılacak bir müzede sergilenmesini istedi.

Kardemir’e yazdığı dilekçe de önemli önemli vurgular yaptı Başkan Canyurt. Bir kısmı şöyle

“Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü özelleştikten sonra Karabükspor Kulübü Derneği, Kardemir Karabükspor adını almıştır. KARDEMİR A.Ş’nin sponsor olduğu Kardemir Karabükspor tarihi süreç içersinde çok büyük başarılara imza atmış sayısız kupa ve madalya kazanmıştır.

KULÜBÜN ASIL SAHİBİ KARDEMİR A.Ş:’DİR.

Bugüne kadar kazanılmış tüm başarı ödüllerini KARDEMİR A.Ş. bünyesinde toplanarak ileride açılacak olan bir müzede sergilenmesi adına, hizmet veren yönetici mensuplarımıza, Kardemir çalışanlarına, taraftarlara, aidat ödeyen çelik işçisine kentimize büyük bir hizmet olacaktır. Sevgi ve saygılarımla bilgilerinize arz ederim” dedi.

Karabük aşığı, Karabük sevdalısı bir değerdir Taner Abi. Önerisi de – temennisi de çok yerinde.

Kulübün Asıl Sahibi KARDEMİR A.Ş.’dir  ibaresi herkesin kabul edeceği bir ibare. Sahip; Karabükspor’a sahip çıkamadı madem, anısını yaşatsın bari. Kent meydanına kuracağı söylenen müzeye  Karabükspor’un başarıları ve ödülleri eklenmeli.

Gördükçe gurur mu duyarız, takıma sahip çıkılmadığı bu hallere düştüğü için üzüntü mü hissederiz orası tartışılır, tabi.. Ama çok doğru bir teklif olduğunun altını çizeyim.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.