Okan Küçük Yorumluyor 3 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor 3 Ocak 2023

Yayın: 03.01.2023 01:41
Paylaş:
A+ A-

EYT’de Mutlu Son

2 Milyonun üstünde  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) aileleriyle belki 10 Milyona yaklaşan bir kesimin emekli olmasının yolunun açılması çok olumlu tepkiler aldı.

Yıllardır mücadele ediyorlardı. Hakkımızı alacağız diyorlardı ve sonuçta sorunları çözüldü. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde ile bu sorun çözüldü. Karabük’te karşılaştığım EYT’liler bu sonuçtan çok memnun.

EYT’nin bir öncesinde Asgari Ücrete Ocak 2022’ye göre yüzde 100, Temmuz’a göre ise yüzde 54,66 oranında bir zam gelmişti  ve rakam 8 bin 506 TL olmuştu. Kamu görevlilerinin, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi yönünde de  çözümler oluşturulmuştu.

Şimdi sıra memurların ve emeklilerin maaş düzenlemesine geldi. Memur maaşları ve Emekli maaşlarının da  ekonomik ve sosyal olarak düzenlenmesi şart. Önümüzdeki kısa zamanda memur ve emekliler içinde ciddi bir zam beklentisi var. Beklentilerin karşılanacağı yeni müjdelerin geleceğini düşünüyorum.

Tabi daha temel konu enflasyonla mücadele olmalı. O konuda da  kısa süre de ciddi çalışmaların hayatiyete geçeceğini ve kısa süre de etkili sonuçların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bekleyelim, görelim…

O Konuya Girmek İstemiyorum

Geçen senenin son ayında gerçekleşen olaya dönük gelen ilk yorumlar da siyasete dönük olumsuz eleştiriler geliyor. Hatta sert eleştiriler geliyor. Konu malum ama ben o konuya girmek istemiyorum.

‘Bunu muhalefet 40 yıl uğraşsa yapamazdı kendi kalelerine tam da 90’dan gölü attılar.’ şeklindeki eleştiri hafif bir eleştiri diyeyim gerisini siz anlayın.

Ama ben o konuya girmek istemiyorum. Geçen sene de kaldı deyip önümüze bakalım…

Parasız Aday Kendisinin Ya da Başkasının İşini Yapar, Karabük’ün İşlerini Kim Yapacak ?

Karabük’te Milletvekili Seçimleri için aday olmak isteyenlerin ekonomik güçleri olması gerektiğini dünkü yorum haber de yazdım.

Özetle seçimin Türkiye şartlarında maalesef para ile yapılabildiğini ve parası olmayıp seçilecek olanın kendi derdine düşeceğini kendi işlerini yoluna sokmaya çalışacağını Karabük’ün dertlerini öteleyeceklerini yazdım

Ayrıca malum bir seçim ekonomisi var Karabük’te. Aday olan gidip birilerinden para alabiliyor , sonra  ne oluyor yarın seçildiğinde parayı veren düdüğü çalıyor. Karabük’ün genel çıkarları yine güme gidebiliyor öyle değil mi ?

Onun için konu şahsi değil, Karabük’ün genel çıkarları için paralı aday olmalı , sistem bu maalesef. Hamama terleyecekler girmeli yani.

Vekil Aday Adayları Önce Projelerini Açıklamalı !

Karabük’te  Milletvekili Adaylığı için yarışacakların amaçları neler olacak acaba ? Amaç Karabük’e hizmet etmekse Karabük’ü kalkındırmak için projeleri neler?

Karabük’ün sorunlarına çözüm önerileri neler ?

Kimseyi kandırmadan af edersiniz işkembe-i kübradan sallamadan gerçekçi bir şekilde Karabük’ün nasıl daha çok kalkınacağını, işsizliğin Karabük’te nasıl azaltılacağını, yeni fabrikadır, istihdam sahalarıdır nasıl açılacağını yani projelerini anlatmaları lazım. Yoksa neden milletvekili adayı oluyorlar ki değil mi? Planı yoksa- projesi yoksa , Karabük’ün sorunlarına çözüm önerileri (gerçekçi) yoksa, o zaman neden aday olsunlar ki ?

Örneğin Karabük’ün hava kirliliği ne olacak, bu gözle görülüp kimilerince kirlilik yok denilen konuda ne yapacaklar ?  Hadi trafik sorununun çözümü için 2 ayrı proje yürüyor bittiğinde mutlaka belli oranda olumlu sonuç verecektir.

Şehrin içinden geçen Devlet Demir Yolları konusunda acilen ne yapacaklar, on yılların sorunu şehrin tam ortasında öylece duruyor mesela. Hastanesi -Postanesi  diye diye çok uzatırım da yerim dar.

Özetle Karabük’e dönük projelerini açıklamadan milletvekili adayı olmamalı kimse. Milletvekili adayı olunca konuşuruz kolaylığına kaçmamalı. Hem Karabüklüler de bu projeleri dinleyip daha büyük bir rahatlıkla şu kişiler aday olmalı diyebilmeli…

Gazeteler İlan ve Reklam Desteğiyle Sesiniz Olmaya Daha Güçlü Devam Edecek.

2022 yılı içinde kurulan BİRLİK MEDYA olarak 2023 yılında çok daha aktif olarak Karabük ve Karabüklünün  yanında olacağımızı, KARABÜK’TE NE OLUYORSA BİRLİK MEDYA’DA OLMASI İÇİN Karabüklülerin hizmetinde daha fazla olacağımız bir yıla girdiğimizi dün ifade ettim.

Birleşmeden önce 7 günlük gazeteydik. Ayrıyken, ayrı ayrı sorunlarımız vardı onlarla boğuşuyorduk. Baş edemeyecek, varlığımızı sürdüremeyecek durumlara gelmek üzereydik ki köprüden önce son çıkış hesabı birleştik. Ayrı ayrı dertleri olan Karabük’ün derdiyle ne kadar uğraşabilir ki değil mi ?  Yaşamak – ayakta kalmak için kendi mücadelesini veren, kime nefes – can olabilir ki ?

2022 yılı içinde birleştik 2 günlük gazete olduk ve o sorunları çok şükür aştık. Gazetelerimizle – birliğimizle daha güçlüyüz artık. Daha da güçlü olacağız inşallah. Bize destek verenlerin, abone olanların , reklam verenlerin sayısı arttıkça daha da güçlü bir şekilde ve görsel medya da  yayınlarla da karşınızda olacağız.

Daha yeni başlıyoruz yani.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”