Okan Küçük Yorumluyor 30 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 30 Ağustos 2022

Yayın: 30.08.2022 00:45
Paylaş:
A+ A-

 Yol Çalışmaları ve Partiler

Karabük’te 2 ayrı yol çalışması yapımları sürüyor. Biri Ak Parti anlamında Karayollarının yaptığı Kardemir Kavşağı Projesi, diğeri Karabük Belediyesinin Üniversite Kavşağında yaptığı Battı – Çıktı projesi.

Bu yol yapımı çalışmaları sırasında  trafik keşmekeşi artarak yaşanıyor. İlk anda vatandaşlar da ne olduğunu bilmedikleri bu projelerin ne zaman biteceğini bilmedikleri için bilgilendirilmek istediler haliyle.

Önceki yorum haberlerimde bu bilgilendirilme ihtiyacını dile getirmiştim. Sonradan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, üniversite kavşağındaki çalışmanın yıl sonuna biteceğini açıklamıştı.

Kardemir Kavşağı konusunda ise 1 yılı aşkın bir çalışmadan söz ediliyor. Bu süreçte CHP ve İyi Parti il başkanlarından da  yazılı bir açıklama geldi ve  Kardemir Kavşağı projesinin değiştirilip – değiştirilmediğini mevcut projenin tam olarak ne olduğunun görselinin neden  gösterilmediğini  bu proje değişiklikleri arasındaki maliyet farklarının ne olduğunu, yeni projede sinyalizasyon olup olmadığı gibi konuların açıklığa kavuşturulması gibi konularda açıklama beklendiğini ifade ettiler.

Şimdi Ak Parti’nin  Kardemir Kavşağı konusunda  yeni bir bilgilendirme yapması, projeyi anlatması,  ne kadara mal olacak, ne zaman bitecek gibi konularda bir açıklama bekleniyor, yani.

Cevdet Akay – Karderfed – İstanbul Tanıtım Günleri

Türkiye’de birçok dernek, federasyon ve konfederasyon bünyesinde başarılı çalışmalara imza atan ve 4 önemli kuruluşun genel başkanlığını yürüten Cevdet Akay Karabük’ün İstanbul’da tanıtılması için canla başla yaptığı çalışmalara devam ediyor. Çalışkan kişiliği ve başarılarıyla şehrin tanıtımına da büyük katkı veren Akay, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği İstanbul’da Karabük Tanıtım Günleri kapsamında 1 Milyon 800 Bin kişinin katılımını sağlamıştı.

KARDERFED Genel Başkanı, İş ve cemiyet hayatının önemli isimlerinden olan Cevdet Akay’ın  yakın zamandaki faaliyetleri içinde Yenice’de Turizm Çalıştayıçok dikkat çekmişti. Somut çalışmalarla, yapıcı çalışmalarla Karabük’ün tanıtımına  imza atması bu yönde yoğun emek ve gayret göstermesi Karabüklülerinde gözünden kaçmıyor. Hatta şimdiden Karabük’temilletvekili  adayı olursa CHP seçmeninin kabul edeceği  önemli isimlerden olur, deniliyor.

Ama konumuz şu an siyaset değil. O konular sonranın konuları, zamanı geldiğinde o konularda Karabüklülerin görüş ve taleplerini de yazarız…

Akay; Karabük’ümüzün tanıtımı için Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) olarak düzenlemiş olduğumuz   “KARABÜK TANITIM GÜNLERİ” nin bu yıl ikincisini yapıyoruz.08-11 Eylül 2022 tarihlerinde Maltepe Etkinlik Alanında yapılacak olan ve 4 gün sürecek etkinlikte Karabük’ümüzün kültürü, sanatı, sporu, gastronomisi ve turizmi tanıtılacak. Maltepe Etkinlik Alanında  yapacağımız  “ KARABÜK TANITIM GÜNLERİ”ne tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi davet ediyoruz.” Şeklindeki daveti ve duyurusuyla bu sene 8- 11 Eylül tarihleri arasında Bu sefer Anadolu Yakasında (geçen yıl İstanbul / Yenikapı’da Avrupa Yakasında yapılmıştı) düzenlenecek olan tanıtım etkinliğine herkesi davet etti.

Bakalım bu sene nasıl bir etkinlik olacak, katılım sayısı nasıl olacak, geçen seneki etkinliğin üstüne neler katılacak onları da izleyip değerlendirmeye gayret edeceğim.

 

Karabük’te Vatandaşlar da Siyasetçi Olmuş Desenize

 

Geçen hafta  Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki heyet BİRLİK MEDYA olarak bizi  ziyaret etti. Bilindiği gibi Ak Parti Milletvekilleri – İl Başkanı- Merkez İlçe Başkanı – Kadın Kolları velhasıl tüm teşkilatlarıyla  mahalle mahalle , köy köy geziyorlar sahadalar.

20 -25 gün içinde Karabük merkez mahalleleri ve ilçelerdeki köyler dahil her yeri %95 oranında bitirdiler birkaç köy ziyareti de sanırım bu hafta biter. Yani, tüm Karabük’ü baştan başa gezdiler. Vatandaşın ayağına gittiler, ziyaret ettiler, hal hatır sordular, sorunlarıyla ilgilendiler vs…

Ziyarette bana  verdikleri bilgiler de ,bu ziyaretler sırasında  vatandaşların kendilerine partilerine çok  ilgi ve alaka gösterdiklerini ifade ederek vatandaşlara teşekkürlerini ilettiler. Ak Parti bu anlamda gerçekten çok yoğun çalışıyor. Muhalefet partisi gibi çalışıyor bir anlamda…

Şimdi vatandaşların yüksek ilgisi konusu cebinizde kalsın…

CHP – İyi Parti teşkilatları da İl Başkanları da sahalara iniyor. Onlar da Ak Parti kadar yoğun olmasa da bir çok ziyaretler tertip ediyor.  Onlar da bize vatandaşın şikayeti had safhada. Zaten emekli  ağırlıklı olan  Karabük’te vatandaşların geçimlerini bile zor sağladıklarından yakındıklarını,  neredeyse iğneden ipliğe  gelen zamlarla markete giderken on kere düşündüklerini, acil ihtiyaç olmayan  hiçbir harcama yapmaya zaten ceplerinin – ekonomilerinin müsait olmadığını, bir değişimin olması gerektiğini ifade ettiklerini söylüyorlar.

Burası Karabük olduğuna   Cumhur İttifakınında – Millet İttifakınında aynı Karabüklü vatandaşlara gidip hal hatır sorduklarına göre vatandaşlarda olan bu iki farklı tavır nedir acaba ?

Şimdi cebinizde kalsın demiştim burada çıkartalım cepten, Ak Parti  vatandaşlardan yoğun ilgi var diyor, hatta yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyor, CHP – İyi Parti vatandaş bezmiş- bunalmış değişim istiyor, diyor…

 

İki rakip ittifak partileri taban tabana zıt yönde bilgi verdiklerine göre Karabük’te vatandaşlar da siyasetçi mi olmuş nedir acaba ? Bu seçim gerçekten çok farklı sonuçlara mı gebe, yoksa mevcut durumun bir tekrarı mı olacak ne dersiniz bu duruma ?

 

 Özçelik İş Sendikası Karabük

Özçelik İş Sendikasının Kardemir – Karçel ve Kardökmak’taki temsilcilerinden 12’sini değiştirmesi sonrası yapılan ilk yorumları dünkü yorum haber de yazmıştım.

 

Özeti şöyleydi ilk gelen yorumların:“Özçelik İş Sendikası’nın seçimlerinde olmaması gereken şeyler oldu, genel başkanı tek bir mahkeme kararı olmaksızın yani işkembe-i kübradan sallayarak hırsız ilan ettiler. Sonuç olarak kazanınca sıraya girip kutlamalar yaptılar. Beklenen hırsız diye iftira attıkları genel başkan kazandığında kendiliklerinden sözlerinin arkasında durarak istifa etmeleri, çekilmeleriydi. Yapmadılar…”Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın yaptığı istişareler sonucunda Kardemir’de 12 temsilci değiştirildi.

Özçelik İşSendikası  Genel Başkanı Yunus Değirmenci’den yüksek sesle beklenen, talep edilen, istenenler Kılıç ve Yılmaz istişaresiyle yapıldı. Şurası açık bir şekilde görülüyor ki Değirmenci, sendikanın büyümesi ve gelişmesi için atılması gereken hangi adımlar varsa kararlılıkla atacak. Sözlerini de vaatlerini de kıvırmadan yerine getirecek !

Peki bundan sonra Karabük’te başka – farklı gelişmeler olur mu ? Onu da önümüzdeki süreçte göreceğizdir mutlaka.

 

Kent Meydanı Millet Bahçesi – Basın Evi

 

Ak Partinin Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve Karabük Belediyesi işbirliğiyle yapılacak olan Kent Meydanı – Millet Bahçesi projesini bir çok defa yazdım. Bittiğinde Karabük’ün çehresi değişecek. Kent Meydanı yeşillikler içinde olacak. Köşeye güzel bir Cami yapılacak. Yürüyüş parkurları, spor alanları  olacak. Kardemir’de müze yapacak.

Milletvekillikleri döneminde Cumhur  Ünal ile Niyazi Güneş’in yakaladığı uyum, birliktelik bir çok konuda Karabük’e hep olumlu döndü. Bu millet bahçesi projesi de anlatıldığı gibi yapılıp bitirilebilirse Karabük yepyeni – istenen bir alana kavuşacak.

Cumhur Ünal – Niyazi Güneş ve İsmail Altınöz, BİRLİK MEDYA ziyaretlerinde Kent Meydanına bir de BASIN EVİ yapılacağını ifade ettiler. Başkan Rafet Vergili’de bu konuya  taş koyacak değil mutlaka o da sıcak bakacaktır.

Ak Parti vekilleri- başkanı  ve Karabük Belediye Başkanı bu BASIN EVİ’ni Karabük basınına kazandırırlarsa, Basın bundan çok memnun olacaktır, diye düşünüyorum.

Bu BASIN EVİ’nin projeye eklenmesi lazım. Her 2 Milletvekili – İl Başkanı  bunu söyledi. Belediye Başkanı da destek verirse bu konu çözülecek. Başkan Vergili de köstek olmayacaktır, neden olsun ki, değil mi ?

 

Not: Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos zaferinin 100.yıldönümünü kutluyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı

Yayın: 25.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı.

TCMB Para Politikası Kurulu, “Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.” açıklaması yaptı. (AA)