Okan Küçük Yorumluyor. 31 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 31 Ekim 2022

Yayın: 31.10.2022 10:07
Paylaş:
A+ A-

Kent Meydanı’na Basın Evi Yapılacak Mı ?

Önceki yorum haber de Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki heyet BİRLİK MEDYA ziyaretinde BASIN İÇİN MÜJDE NİTELİĞİNDE bir bilgi paylaştıklarını yazmıştım.

Niyazi Güneş, Kent Meydanı’na bir BASIN EVİ kuralım, demişti. Kent Meydanı projesi Bakanlığın uhdesinde yapılacak. Gerçi başlanacak denilen tarih geçti , ne zaman başlanacağını da bilmiyoruz ama Sayın Güneş, Bakanlığın projesinin içine BASIN EVİ de eklettirdi mi acaba ?

Ünal – Güneş – Altınöz -Vergili uyum içindeler. Oraya bir Basın Evi’nin yapılması önünde hiçbir engel yok. Ünal – Altınöz -Vergili’de , Güneş’e destek verirler.

KARABÜK KENT MEYDANI İÇİNE BASIN EVİ YAPILMASI NOKTASINDA İŞ, SÖZÜN SAHİBİ NİYAZİ GÜNEŞ’TE… Güneş’ten müjdenin resmi açıklamasını bekliyoruz, yani…

Başka Karabük Başka Zamana Kaldı Demek ki !

Karabük için vaat edilen projelerin , seçim dönemlerinde verilen sözlerin  tamamı değil yarısı gerçek olsaydı bambaşka bir Karabük olurdu, değil mi ?

Örneğin, Karabük’te bugün trafik sorunu yaşanmazdı.

Örneğin, 150  Yataklı ek hastane binası bitmiş olurdu.

Örneğin Çamlık İHL yeni yerine yapılmış orası KBÜ Hastanesine devredilmiş olurdu

Örneğin, Belediye Tedavi Merkezi bitmiş olurdu.

Örneğin, yıllardır konuşulan şehrin ortasından geçen DDY Arazileri sorun olmaktan çıkmış olurdu.

Örneğin, Kanyon Park ve Düğün Salonları bitmiş olurdu.

Örneğin,  Bayır Mahalle – Kartaltepe  ve diğer kentsel dönüşüm programları bitmiş olurdu.

HİÇ BAŞLANMAMIŞ OLANLAR VAR.

Örneğin, Karabük Havalanı.

Örneğin, Yenice  Ağaç – Orman Organize Sanayi Bölgesi.

Örneğin, Eflani Hayvancılık – Besicilik Organize Sanayi Bölgesi.

Örneğin,  Karabük’ün hakkı olan ama vaat bile edilmeyen Karabük Orman Bölge Müdürlüğü.

Bu yapılması gerekirken yapılmayanlar noktasında örnekler arttırılabilir.

BİR DE YAPILMAMASI GEREKİRKEN YAPILANLARI SAYARSAK bu liste çok daha uzar. Kayan yerleri, içinden su çıkan yerleri,  yazarsak liste uzar gider.

Özetle yapılması vaat edilenlerin yarısı yapılsaydı, yapılmaması gerekenlerin yarısı yapılmasaydı bambaşka bir Karabük olurdu bugün değil mi ?

BAMBAŞKA KARABÜK OLDU MU PEKİ ? Olmadı değil mi ? Olmadı – olmuyor – olamıyor nedense… Tersine bir bambaşka Karabük’te yaşayıp gidiyoruz işte…

Kuralara İnanmayan Geniş Bir Kitle Var

Bu aralar birçok kuruma işçi – eleman alınıyor. TYP kapsamında kısa süreli alımlar da oluyor. Herkes dayı arıyor, adam arıyor. ADAM OLANIN, HAKKI OLANIN DEĞİL DE, DAYISI OLANIN SADECE İŞ SAHİBİ OLACAĞINA YÖNELİK YAYGIN BİR KANAAT OLUŞMUŞ BAZI İNSANLAR DA…

Kura ile alınacak, diyorsunuz geçmişte gördük kuraları önceden belirlenen isimler bir şekilde kuradan çıkıyor zaten diye inanıyorlar. Siyasete -siyasetçiye güven ciddi şekilde örselenmiş durumda.

İşe göre adam değil, adama göre iş bulunduğuna inanılıyor.

Adam olanın değil; adamı olanın, iş- güç sahibi olacağına inanılıyor

Hakkı olanın değil, ayısı -dayısı olanın iş -güç sahibi olacağına inanılıyor.

Ufukta Seçim Var

2023 yılında hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekilleri seçimleri yapılacak. Milletvekilliğini düşünenler için heyecanlı bir maraton başlayacak. Aday adayları arasında kimler kimler boy gösterecek, göreceğiz.

Ak Parti geçen seçimde 1 Milletvekili kaybetti, demek ki listeye kimi koysan olmuyormuş, gördü. Onun için bu seçimlerde 3 vekil çıkartacak bir listeyi oluşturabilecekler mi, göreceğiz.

CHP’de  vekil olmak isteyenler Ankara’da kamp kurmaya başlamışlar zaten. Sokaklara inip, halkın gönlünü kazanmak yerine Genel Merkez’de kulisler yapıyorlar. Karabüklü vekil adaylarını CHP Genel Merkezleri belirleyecekmiş. Onun için halka değil de genel merkezlerine kamp kuruyorlar. 1 Milletvekilini zaten cepte olarak gördüklerinden herkes 1. Sırayı kapmanın peşinde yani.

MHP’de durum belli. Rafet Vergili aday olacaktır.

İyi Parti kongrelerini falan bir bitirsin bakalım, sonra konuşulur.

Peki , seçim demek, adaylık demek para demek, harcamak demek. Tabi seçilmek isteyenler için. Reklam  peşinde olan aday adayları para falan harcamaz zaten. Ayrıca hangi parti olursa olsun 3. Sıradaki aday kim olursa ondan da çok bir performans beklememek lazım. BUGÜNKÜ KONJONKTÜR DE 3. SIRA ADAYLARI UMUTSUZ VAKA OLARAK KENDİLERİNİ GÖRECEKLERİNDEN ONLARI DA YOK SAYABİLİRSİNİZ.

Finans konusu önemli. Sonuçta işçi çocuğu – emekçi çocuğu Milletvekili olacak değil Türkiye’nin seçim şartlarında, değil mi ?

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Prometeon, TEGV’in “Ateşböceği Öğrenim Birimi” tırlarının lastik tedarikçisi oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Endüstriyel ve ticari lastik üreticisi Prometeon, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Ateşböceği Öğrenim Birimi tırlarının lastik tedarikçisi olarak anlamlı bir iş birliğine imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu işbirliği projesi kapsamında TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı ve Prometeon Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökçe Şenocak geçen yıl yaşanan depremden etkilenen Adıyaman iline giderek, “Tasarım Mucitleri Ateşböcekleri Birimi”ni ziyaret etti.

Şenocak ve Tosyalı, Adıyaman “Tasarım Mucitleri Ateşböcekleri Öğrenim Birimi”nde eğitim gören 9-10 yaş aralığındaki çocuklarla bir araya gelerek 3D kalemlerle çizimler ve 3D yazıcılarla tasarımlar gerçekleştirdi. Etkinliğin devamında Twin setleriyle Robotik Kodlama çalışmaları yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEGV Genel Müdürü Tosyalı, TEGV olarak 2023 yılında yaşanan depreminin ilk gününden bu yana bölgeye destek sunmak üzere tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Ateşböcekleri'miz ile deprem bölgesindeki çocuklara eğitim imkanlarımızı ulaştırdık. Bölgedeki çocuklarımıza yönelik sunduğumuz şartları her geçen gün çoğaltarak daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu süreçte Prometeon ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği Ateşböcekleri'miz için oldukça anlamlı. Ateşböcekleri'mizin yolları güvenle kat etmelerine destek veren Prometeon Türkiye ailesine, TEGV olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Prometeon Türkiye CEO'su Şenocak da TEGV'in Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve Ateşböcekleri'nin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “TEGV, 6 Şubat depremleri sonrasında bölgedeki çocukların eğitimleri başta olmak üzere rehabilitasyonu için de önemli bir görev üstleniyor. Prometeon Türkiye olarak bu süreçte TEGV Ateşböcekleri'nin lastiklerinin sağlayıcılığını üstlenerek onların her daim mobil olmasını ve güvenle yol kat etmelerine destek olmak istedik.” açıklamalarında bulundu.

Bu iş birliğini, çocukların eğitimine ve gelişimine yaptıkları bir katkı olarak nitelendirdiklerini belirten Şenocak, “Bugün de bu anlamla iş birliğimiz için Adıyaman'daki Tasarım Mucitleri Ateşböceği Birimi'ni ziyaret ederek çocuklarımızla güzel vakit geçirdik. Prometeon olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunulması için TEGV'i desteklemeye devam edeceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.