Okan Küçük Yorumluyor 5 Temmuz 2022

Okan Küçük Yorumluyor 5 Temmuz 2022

Yayın: 05.07.2022 09:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Derin Abisi Ahmet Nur…

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesi tarafından, Kurucu Başkan olarak 2013-2021 yılları arasında MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığı yapan Ahmet Nur’a vefa programı düzenlendi.

Karabük MÜSİAD’ın kurucu Başkanı Ahmet Nur. 8 yıl görev yaptı. Özellikle son döneminde MÜSİAD’ın içini karıştırmak isteyenlere fırsat vermedi.  Dik durdu. Görevini de yerine getirdi…

Ayrıca derin bir yönüde vardır Ahmet Nur’un…

Gazeteci olarak içeriğini açıklayamayacağım bazı önemli bilgileri ilk Ahmet Abi’den duyardım. Duruma göre birkaç gün, bazen birkaç hafta sonra o konu resmi olarak ortaya çıkardı.  Şahsen çok saygı duyduğum, değerli isimlerdendir Ahmet Abi.

Güvenilir biridir, yüzüne gülüp arkandan amiyane tabirle sallamaz. Yüzüne verdiği değeri arkandan da gösterir. Sözüne itimat edilir,  güvenilir insandır. Net bir duruşu vardır her zaman, politik değildir. Duruma göre şekil almaz. Seni seviyorsa sevdiğini bilirsin, sevmiyorsa sevmediğini… Düşünmezsin yani, şöyle dedi de böyle mi yaptı, böyle dedi de şöyle mi yapacak diye.

Özetle; ‘Vefa programı’çok yerinde olmuş doğrusu. Mevcut Başkan Cengiz Ünal’ı ve yönetimini  bir hakkın verilmesi anlamındaki  bu programlarından dolayı tebrik ederim. Çok doğru ve yerinde bir program tertip etmişler. Karabük’ün derin Abisi Ahmet Abi’ye de bundan sonraki hayatında hayırlı, sağlıklı ömürler dilerim.

5 Türkiye Birincisi Karabük’ten…

Karabük eğitiminde başarı hep vardı ama bu dönemde başarı grafiği artıyor. Karabük’te eğitim tarihinde  ilk olarak bu sene LGS Sınavında 5 Türkiye Birincisi çıktı.

Karabük’ün eğitim anlamında ilklere imza atması her Karabüklüyü gönülden sevindirdi.  Bu başarı da emekleri olan tüm öğretmen, idareci ,öğrenci , velileri kutluyorum. Hassaten Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Hocamızı da tebrik ediyorum. Ainesi iştir kişinin diye boşuna söylenmemiş. Milli Eğitim Akbaş döneminde başarı grafiğini arttırıyor.

TOBB Sanayinin Liderleri Programı 

 

TOBB’a bağlı Odalar tarafından hazırlanan ve TOBB tarafından onaylanan sanayi kapasite raporlarının bir araya gelmesi ile oluşan, içerisinde 90 bin üreticinin makine parkı, üretim, ham madde ve iletişim bilgilerinin yer aldığı TOBB Sanayi Veritabanı’na kayıtlı verilerden derlenmekte, yaklaşık 4 binden fazla ürün için üretim kapasitesine göre  hesaplamalar yapılıyor.

Bu hesaplama sonucunda sektörel ve ulusal bazda birinci, ikinci ve üçüncü iller ile bir önceki yıla kıyasla üretim kapasitesi artan, azalan ve değişmeyen ürünler belirleniyor.

TOBB Sanayi Veritabanı (2021) TOBB Sanayi Veritabanı’na kayıtlı 3.926 ürün için illerin üretebildiği ürün sayıları (ürün çeşitliliği) verilerine göre Kastamonu 48. Sıra da yer alırken Karabük  olarak 57. Sıradayız. TOBB’da konuyla ilgili yapılmış farklı grafik çalışmaları var. Oldukça kapsamlı çalışma olmuş.

Bu grafik, Karabük ün gelişiminin ne ölçüde olduğuna yönelik oldukça önemli. Ürün çeşitliliği anlamında Kastamonu dahil önümüzde 56 İl Bulunuyor grafikte. Bu analizin iyi çalışılması , değerlendirilmesi ve sonuç odaklı adımlar atılması gerekli. Konuyla ilgili Karabük Ticaret ve Sanayi Odası da  geniş bir bilgilendirme yapabilir. Bu konu Karabük için çok önemli bir konu bence.

Özçelik İş Kademe Sorunsalı…

Kardemir – Karabük- Özçelik İş Sendikası bir bütündür Karabüklü için. Eskiden Karabükspor’da vardı o yalan oldu tabi. Mübarek Bayram sonrası  16-17 Temmuz tarihlerinde Özçelik İş Sendikasının Genel Başkanlık seçimi yapılacak.

40 gün önce de yorum haber de  yazmıştım, şimdide yazıyorum.Karabük’te 27 Delege var. Kayseri’de 27 delege var. Karabük Recep Akyel , Kayseri Yunus Değirmenci diyecek sıfıra sıfır elde var sıfır olacak. 260 delege oy kullanacak. Çalışma sahası ne Karabük ne de Kayseri yani…

Kayseri’de bir ‘gerginlik’ var mıdır bilmiyorum ama Karabük’te bir ‘gerginlik’ olmamalı. En son kademeler konusu gündemdi. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ile Özçelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci kademeler konusunda müjde niteliğinde resmi- yazılı bir açıklama yaptılar.  Ama konu Karabük’te farklı şekilde ses verdi. Sorundan çıkarılan çözüm es geçildi, çözümden sorun yaratılır hale gelinmedi mi ?

Kardemir’de  hissedar ailelerin bir şekilde kavgası sonucu bugün buraya adına ister devlet deyin ister iktidar deyin  müdahale de bulundu. 9 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesini tabi resmi olarak seçimle ama bir şekilde atadı. Yani bu kişiler ve yönetim Kurulu Başkanı bugün sadece kendilerini değil onları getiren makamı da temsil ediyorlar bir anlamda. Ayrıca kar rekorları kırıyor fabrika, zarar etmiyor. Başarılı bir şekilde temsil ediliyor. O zaman bu kısımda da sorun olmamalı değil mi ?

Aslında seçim gelir geçer, 260 delegenin seçtiği genel başkan olur. Karabük’te bunun sıkıntısı , sancısı, gerginliği olmaz, olmamalı, Karabük ve Karabüklü işçiler her daim kazanmalı. Bu konu da belki bir açıklama yapılıp, işçinin rahat ve huzurunun hiçbir şekilde bozulmayacağının  ifade edilmesi   işçiyi de daha da rahatlatabilir. Bu yönde bir açıklama düşünülebilir.

Sonuç olarak,  Karabük’ten doğup, Türkiye genelinde önemli bir sendika olan Özçelik İş Sendikası seçimleri ve sonuçları Karabük’e de , Kayseri’ye de ve Türkiye genelinde örgütlü olduğu tüm işçilere de hayırlar getirmeli…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME 2 – Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybının olmayışının en büyük tesellileri olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devlet olarak İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın barınma ve iaşe sorununun halledilmesiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Tüm hemşehrilerimize ve milletimize geçmiş olsun.” dedi.

Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu.

Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları da fenalaştı.

Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Zile ilçesinde de sarsıntı nedeniyle bazı metruk yapılarda hasar meydana geldi.

Belediye ekipleri, hasar gören evlerin tehlikeye neden olmaması için çalışma başlattı.

Öte yandan Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 3 araç ve 20 personelle canlı arama köpeğinin Tokat'a görevlendirildiği belirtildi.

Samsun'un Atakum ilçesinde de hissedilen deprem anında evinde bir kişi, cep telefonu kamerasıyla avizenin sallanışını kaydetti.