Okan Küçük Yorumluyor 7 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 7 Nisan 2022

Yayın: 07.04.2022 02:52
Paylaş:
A+ A-

ELEŞTİRİ BAŞKA HAKARET ETMEK BAŞKA.

Karabük’te eleştiri yapılırken saygı sınırları zorlanıyor bazen.  Eleştiri hakarete dönüşebiliyor. O ince çizgi aşılabiliyor. Bu dilin Karabük’e bir faydası olmaz ki. Herkesin eksiklikleri- yanlışlıkları dile getirmek gibi bir hakkı var. Ama yanlışlıkları dile getirirken hakaret etmek gibi bir hakkı kimsenin yok…

Hakareti hak sayan, doğru gören zihniyetin  bu kente zerre kadar katkısı da olamaz.  Sevdiğimiz- sevmediğimiz, beğendiğimiz- beğenmediğimiz, istediğimiz- istemediğimiz tüm kişi ve kurumlarla Karabük’te bir arada, birlik içinde yaşamak zorundayız.

Karabük’teki eksiklikleri eleştirmek her vatandaşın tabi ki hakkıdır. Ama birlik ruhuna halel getirmeyecek şekilde, kırıcılıktan uzak söylemlerle  ve eleştirdiğimiz konular da mümkünse çözüm önerileri de dille getirerek yapılırsa bu eleştirilerden herkes faydalanır.

Bölgenin Sesi Gazetesinde de günlük köşe yazısı yazıyorum. Hem gazete de hem haber sitesinde yayımlanıyor bu yazılar. Oraya gelen bazı yorumlar, yukarıdaki yazıyı yazmam gerektirdiğini düşündüğü için bu yazıyı yazdım…

Rahmetli Barış Manço’nun bir sözüyle bitireyim. “ÖĞRENİLMESİ GEREKEN İLK DİL TATLI DİLDİR”

ULAŞIMDA VEKİLLER VE VERGİLİ NEDEN SÖZLERİNİ YERİNE GETİREMEDİ ?

Karabük’te son dönemde hem Karabük Milletvekillerinin hem de Karabük Belediye Başkanının söz verip henüz gerçekleştiremedikleri bazı projeler eleştiri alıyor haliyle.  Birçok eleştiri var bu konu da ama   Cumhur İttifakının iki tarafına da yapılan ortak  konudaki eleştiriyi yazalım bugün.

Kardemir Kavşağı Projesi… Kaç kere yapılacak, başlanacak denildi hala başlayamadı. Ulaştırma Bakanı da geldi, söz verdi, Vekiller de söz verdi, deniliyor.

2020 YILI EKİM AYINDA İHALESİ YAPILMIŞTI. 70-80 MİLYON TL BEDELLE İHALE EDİLMİŞTİ. 700 GÜN İÇİNDE BİTMESİ ŞARTI KONULMUŞTU. YAKLAŞIK 550 GÜNÜ GEÇTİ PEKİ NE OLDU ?

Bu konu gerçekten Karabük’te temel gündem maddelerinden biri oldu. Karabük merkezdeki trafik keşmekeşine bir son vereceği umuduyla bu projenin bir an önce söz verildiği gibi başlamasını istiyor Karabüklüler. Vekillerin bu konu da  acil bir açıklama yapması gerekiyor.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ DE KESİNTİSİZ ULAŞIM SÖZÜ VERMİŞTİ. HATTA 2020 HAZİRAN AYINDA KARABÜK BELEDİYESİ RESMİ İNTERNE SİTESİNDE “KESİNTİSİZ ULAŞIM PROJESİ START ALIYOR.” başlığıyla haber yapılmıştı

Haberde “ Karabük Belediyesi ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecine rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vergili’nin yeni hedefi ise Kesintisiz Ulaşım projesi. Proje kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda ilk etapta Balıklar Kayası Emniyet kavşağı ve Bulak kavşaklarının proje ihalesine çıkılırken, ihale sonucunda hazırlanan projeler Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğünün onayına gönderildi….

Kamuoyumuzun da malumu olduğu üzere bu dönem için açıkladığımız en önemli proje 6 etaptan oluşan Kesintisiz Ulaşım projemiz idi. Balıklar Kayası ve Bulak kavşaklarının projelerini hazırlatarak Karayolları Bölge Müdürlüğüne onaya gönderdik. Hedefimiz, en azından bu yıl bu kavşaklardan birinin yapım ihalesini gerçekleştirerek inşaata start vermek. Şayet yer altındaki hatlardan dolayı problem yaşamazsak projeye Balıklar Kayası’ndan başlamayı planlıyoruz” denmişti.  2022 geldi  vatandaşlar ne oldu diye soruyorlar haliyle…

Biz de yazıyoruz vatandaşların eleştirilerini. Ama kimseye hakaret etmeden,   bağcıyı dövmek değil  Karabüklülerin üzüm yemesi kabilinden soruyoruz.BU KONULARDA BAŞLANACAK, YAPILACAK DEĞİL. BAŞLANDI DİYE BİR AÇIKLAMA NE ZAMAN DUYARIZ acaba ?

 İŞE ALIMLAR DA KARDEMİR ÖRNEK ALINMALI

6 Nisan 2022 günü Kardemir işçi alımı için kura çekimi yaptı ve sonuçlarını da anında yayımladı. Karabük’te işçi alımlarında örnek alınması gereken bir süreci yürüttü Kardemir. Zaman zaman yazıyoruz. Yeri geldiğinde bir temizlik işçisi alımlarında bile Ak Parti İl Başkanının ve Milletvekillerinin adı geçiyor. Çünkü mülakat denilen  yöntem var ve her tarafından ses veriyor.

TEMİZLİKÇİ ALIMI İÇİN BİLE İL BAŞKANININ MİLLETVEKİLLERİNİN KAPISI ÇALINMIYOR MU? ADI MÜLAKAT OLAN HER İŞTE KAPILARI ÇALINMIYOR MU ?

DOĞRUDUR YANLIŞTIR MÜLAKATI GEÇENLERİN AK PARTİLİ OLDUĞU, AK PARTİ DE BİRİLERİNİN YAKINLARI OLDUĞU KARABÜK’TE TÜM SOKAKLARDA KONUŞULMUYOR MU ?

İşte Türkiye’de Karabük’te bu mülakat yöntemine bir an önce son vermelidir. İster kabul edin ister etmeyin ama bu yöntem en çok iktidar partisine , il başkanına, ve milletvekillerine zarar veriyor.  İşe alınan 10 kişi ise başvuran yüzlerce kişi mülakatta elenince doğru ya da yanlış topu iktidara atıyor.

Kardemir son dönemde karlılığını arttırarak başarılı bir yönetim sergilerken, diğer taraftan işe alımlarda çok şeffaf bir yöntem izlemesiyle de takdiri hak ediyor.

KARDEMİR BU KONUDA ÖRNEK ALINMALI. KARABÜKLÜLERİ İŞE ALDIKLARI GİBİ SÜRECİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE, MÜLAKATSIZ, KURA YÖNTEMİYLE YAPIYOR.

Böylece kimse bir şey diyemiyor.  Tüm işe alımlar gerekli şartları taşıyanlar arasından kura yöntemi ile yapılırsa, mülakat olmazsa, süreç şeffaf bir şekilde basının ve kamuoyunun önünde gerçekleşirse kimse iktidara da , başkana da , vekillere de laf söyleyemez. Hem böylece büyük bir yükten de kurtulmuş olurlar bence.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Karabuk

    200 evler mahallesi tir parkı oldu. Mahalle değil haddehane meydanı.

  2. Karabük Belediyesi ARGE Birimi var mı

    Karabük Belediyesi alternatif kendi alanlarında neden yaya yolu ve bisiklet yolu yapmıyor. Kendi sorumluluk alanında neden mahalleler arası taşı yollarını genişletmiyor.
    Acaba dünyada fosil yakıt miktarı ne kadar otomobil kullanımında kısıtlanacak mı?
    Acaba uçan arabalar, milli ceziri, otonom arabalar, elektrikli taşıtlar, insansız manyetik alanda toplu ulaşımlar vs.
    Akılı şehirler, akıllı yönetim, e tahsilat, otomatik vergi denetim uygulamaları…
    İnsanlar artık öyle döneme giriyor ki alışveriş paketini drone evine, arabasına getirecek, tatilde toplantıya katılabilecek döneme giriyor.
    İşte toog kendi aracımız 6 ay sonra seri üretime başlıyor.
    Neyin kafasındayız yeni nesil neyin kafasında KARABÜK KAYBEDER Proje Üretirken yaparken ARGE MERKEZİNİZE danışmanız lazım. Beldiye bir iyilik yapalım gelin ARGE Birimi kurulalım hemen, Sayın Başkanın en önemli ve faydalı hizmeti olur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.