Okan Küçük Yorumluyor 8 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 8 Eylül 2022

Yayın: 08.09.2022 00:53
Paylaş:
A+ A-

Belki de Türkiye’de Bir İlk

Her şey; önce hayal etmekle, sonra inanmakla, doğru hedefler koymakla ve  sonra da çok çalışmakla oluyor.  2018’de Karabük’te   bazı öğretmenler ve devlet memurları bir takım kurmak istiyoruz hentbol branşında süper lige çıkmak istiyoruz diyerek yola çıkmışlardı.

Önce Yenişehir Atatürk Ortaokulunda bir spor kulübünü hentbol branşıyla eşleştirerek çalışmalar başladı. Diğer okullardaki öğrenciler de kulübe üye yapıldı. Ve Takım önce BÖLGESEL, ARDINDAN 2. VE 1 LİG’DE BAŞARILI OLARAK SÜPER LİG’E çıktı.

Belki de Türkiye’de bir ilkti.Bir BAŞARI HİKAYESİ yazıldı. Peki sonra ne oldu ?

Koca Karabük’te Bir Tane Babayiğit Çıkmadı İyi Mi ?

Hentbol 1. Ligini Şampiyon olarak bitiren ve İlimizi Hentbol Süper Liginde temsil etmeye hak kazanan Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Takımı, sponsor yokluğundan 2022/23 sezonunda Hentbol Erkekler Süper Liginden çekilmeye hazırlandığını daha önce yorum haberler yaparak Karabük kamuoyuna duyurmuştum.

Hentbol 1. Liginde Şampiyon ol,  Süper Lig de Karabük’ü temsil etmeye hak kazan, Süper Lig’den Avrupa Kupalarına gidebilecek kapasite de bir takım ol ve ihtiyacın olan 3 Milyon TL o da 10 taksitle bulunamasın, bulunamadı…” demiştim.

Yani 10 Taksitle 3 Milyon TL karşılığında sadece sponsor firmanın ismiyle oynayacaklar. Avrupa’ya gittiklerinde de sponsor ismiyle oynayacaklar. 3 Milyon Süper Lig olmadı. 1. Lig için yine 10 taksit  600 Bin TL’ye ihtiyaçları var. Sponsor adıyla oynayıp seneye tekrar Süper Lig’e çıkarız diyorlar. TRT3’te bu maçlar yayınlanıyor, yayınlanacaktı.

Konuyla ilgili gelen yorumlar, ”Karabük’teki sanayici işadamları,  iktidarı -muhalefeti siyasetçiler, yüksek karlar açıklayan KARDEMİR,  MÜSİAD, SENDİKALAR,  BELEDİYE BAŞKANLARI( ki bu ligdeki takımların % 90’ı belediye takımı) yöneticiler vs.vs. tek bir kişi ya da kurum çıkmadı iyi mi !

Süperlig  için 10 taksitte 3 Milyon TL bulunamıyorsa 1. Ligde oynayacaklar. 10 taksit 600 Bin TL lazım ona da .Bari  buna biri çıksın diye adeta  amiyane tabirle yırtındım yorumlarla yine  kimse çıkmadı iyi mi !

KARABÜK’ÜN BU KADAR BOŞ, SAHİPSİZ, KENTİ İÇİN DEĞİL KENDİ ÇIKARLARI İÇİN  SİYASETİN- TİCARETİN VS.VS YAPILDIĞI ASLOLANIN ŞAHSİ ÇIKAR OLDUĞU GERİSİNİN BOŞ OLDUĞU SÖYLEMLERİ BARİ BU SEFER  YIKILSIN DEMİŞTİM,  ne yıkılması tersine güçlendi iyi mi !

En son öğrendiğim kadarıyla 1. Lig’de kendi imkanlarıyla devam edebilirlerse devam edecekler, gerçi Karabük’ün etkili ve yetkili – işadamı , dernekçi falan kitlenin   hiç de umurunda değil zaten galiba !

Boş sözlerle Karabük sevdalısıyım diye  nutuk atanların sözleri ve Süper Lig’den 1.Lig e para bulamadığı için düşmeye razı olan ama 1. Lig için de tek kuruş destek alamayan hentbol takımı.İşte burası Karabük…” şeklinde…

İstanbul’da Karabük Tanıtım Günlerinin 2.cisi Düzenlenecek.

  Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) Genel Başkanı Cevdet Akay, geçtiğimiz yıl İstanbul Yenikapı’da Karabük İli Tanıtım Günleri düzenlemişti, biliyorsunuz. Karabük’ü İstanbul’da her yönüyle tanıtmayı amaçlayan etkinliğe Karabük Protokolü de vatandaşlar da yoğun bir katılım göstermişti.

Yanlış hatırlamıyorsam 1 MİLYON 180 BİN KİŞİ katılmıştı. Tanıtımın yapıldığı yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde, bu rakamı da İBB vermişti. 1 Milyon 200 bine yakın insan Karabük tanıtım günlerine katılmıştı.  Karabük’ü daha çok tanıtmaya yönelik başarılı bir etkinlik ortaya koymuştu KARDERFED Genel Başkanı Cevdet Akay.

Şimdi ikincisi bugün başladı.08-11 Eylül 2022 tarihlerinde Maltepe Etkinlik Alanında yapılacak olan ve 4 gün sürecek etkinlikte Karabük’ümüzün kültürü, sanatı, sporu, gastronomisi ve turizmi tanıtılacak. Maltepe Etkinlik Alanında  yapacağımız  “ KARABÜK TANITIM GÜNLERİ”ne tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi davet ediyoruz.” Şeklindeki daveti ve duyurusuyla bu sene 8- 11 Eylül tarihleri arasında Bu sefer Anadolu Yakasında (geçen yıl İstanbul / Yenikapı’da Avrupa Yakasında yapılmıştı) düzenlenecek olan tanıtım etkinliğine herkesi davet etti.

Tabi etkinlik  öyle kolay iş değil, vakit ayıracaksınız yetmez ayrıca nakit ayırmanız , para harcamanızda gerekiyor. Eh, Genel Başkan Cevdet Akay ve organizasyonu düzenleyenler Karabük için vakit de nakit de harcadılar ve harcadılar ve Milyonun üstünde insanı etkinliğe çekebildiler.

Karabük’ün tanıtımı için çalışan, emek harcayan ,yeri geldiğinde cebinden para harcayan, Karabük’e artı değer katmak isteyen insanları da Karabüklüler unutmaz, vesselam. Bakalım bu sene etkinlikte geçen senenin üzerine çıkılabilecek mi ? Bu sene durum nasıl olacak, onu da takip edeceğim…

Karabük Siyasetçileri Emeklileri Dikkate Almalı

Karabük nüfusunun yarısı sadece emekli vatandaşlardan oluşuyor. Emekli vatandaş dediğim zaman dikkat çekmeyecekse EMEKLİ SEÇMEN’den oluşuyor diyeyim… Şimdi bu konuda gelen yorumları yazayım.“ 55 Bin civarında bir emekli seçmen var Karabük’te… Bugün bu EMEKLİLERİN ACABA YÜZDE KAÇI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE MAAŞ ALIYOR, YÜZDE KAÇININ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ? Bunlar seçim geldiğinde oy kullanacaklar değil mi ?

Emeklilerin geçim derdi ne durumda, yani rahat bir şekilde geçimlerini temin edebiliyorlar mı acaba ?Mutfaklarına ayda kaç kilo et giriyor mesela, fişlerini- faturalarını rahatça ödeyebiliyorlar mı, torunlarına  torbalarına rahatlıkla hediyeler – harçlıklar verebiliyorlar mı acaba ?” deniliyor.

“ Geçimleri iyiyse, rahatları yerindeyse bu seçimler de oylarını ona göre kullanırlar, memnun-mutlu değillerse ona göre kullanırlar. En önemli unsur geçim, konu geçinmek olunca, mutfak olunca, faturalar olunca, seçim zamanı partilerin vereceği vaatler pek etkili olmaz, her emekli cebindekine bakarak oylarını kullanır.” Deniliyor.

Önümüzde her yönüyle kritik bir seçim var. Cumhur – Millet İttifakı üyeleri bu seçimin öneminden hep bahsediyorlar, ben de Karabük özelinde  nüfusun yarısını oluşturan emeklilerle ilgili çalışmalarının seçim kazanmada  ya da kaybetme de önemli olacağının hatırlatmasını yapmış olayım…

Karabük,  nüfusun yarısı açısından EMEKLİ KENTİ, sonuçta

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Avcı yönetiminde Türkiye Kupası’nda ilk peşinde

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 24 Nisan Çarşamba günü VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk edecek Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez kupayı müzesine getirmek istiyor.

Bordo-mavililer, ilk olarak 10 Kasım 2020'de göreve getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 1'i Süper Lig, 2'si ise Süper Kupa olmak üzere müzesine 3 kupa getirirken, sadece Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşamadı.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Avcı ile 2021-2022 sezonunda 37 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Fenerbahçe'nin 8 puan önünde 81 puanla ilk sırada sezonu tamamlayan Karadeniz ekibi, 7. şampiyonluğunu elde etti.

Trabzonspor, 27 Ocak 2021'de şampiyon Başakşehir'i 2-1 yenerek, 30 Temmuz 2022'de de Demir Grup Sivasspor'u 4-0 mağlup ederek TFF Süper Kupa'yı kazandı.

Bordo-mavili ekip, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması halinde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

– Avcı ile ikinci kez yarı final

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ikinci kez kupada yarı final oynayacak.

Abdullah Avcı ile ilk olarak 2020-2021 sezonunda kupada mücadele eden bordo-mavililer, 5. eleme turunda Adana Demirspor'a 2-2 biten karşılaşmanın ardından penaltılarla elendi.

Trabzonspor, Avcı yönetiminde Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı 2021-2022 sezonunda ise Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselerek Kayserispor ile eşleşti. İlk maçı 1-0 kazanan bordo-mavililer, deplasmanda 4-2 yenilerek organizasyona veda etti.

Karadeniz ekibi, bu sezon da konuk ettiği RAMS Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek Avcı idaresinde ikinci kez yarı finale yükseldi.

Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük'ü elemesi halinde deneyimli teknik adam ile ilk kez, tarihinde de 16. kez kupada final oynama başarısı gösterecek.

– 10. Türkiye Kupası hedefi

Trabzonspor, ligde ilk kez mücadele ettiği 1974-1975 sezonunda kupada final oynamayı başarırken, bugüne dek 15 final maçının 9'unu kazanıp bu kulvarda şampiyonluk mutluluğu yaşadı.

En son 2019-2020 sezonu Türkiye Kupası finalinde Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan bordo-mavililer, 3 sezon aradan sonra bu başarıyı tekrarlamak istiyor.

Karadeniz ekibi, bugüne dek ikişer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, birer kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor karşısında Türkiye Kupası şampiyonluğuna uzandı.

İlk kez 1976-1977 sezonunda Beşiktaş karşısında kupayı elde eden Trabzonspor, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1983-1984'te Beşiktaş, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004'te Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda da Alanyaspor karşısında finali kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.