Okan Küçük Yorumluyor 8 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 8 Şubat 2023

Yayın: 08.02.2023 01:09
Paylaş:
A+ A-

Türk Milleti Olarak Yastayız

Milletçe üzüntü yaşadığımız ağır can kayıplarına neden olan Kahramanmaraş merkezli Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde hissedilen deprem sonrası yastayız.

Maalesef can kayıpları artıyor.  Maalesef acılar artıyor…

Böylesi zamanlar da yapılabilecek en iyi şey birlik olabilmek. Partiler üstü, siyaset dışı bir şekilde kenetlenmemiz lazım. Zaten  Türk Milleti teyakkuzda. Her şeye rağmen sağ duyusunu yitirmemiş, dayanışma duygularını koruyan bir milletimiz var.

Devletine her daim yardımcı olan bir milletiz çok şükür. GÜN BİRLİK OLMA BERABERLİK OLMA YARALARI SARMA GÜNÜ.

Kanı bozuk olmayan, birilerinin geride bıraktığı iti, biti  olmayan, alt kimliği , ırkı, mezhebi ne olursa olsun  insan olan her vatandaş bu acıyı yüreğinde yaşıyor, taşıyor .

Bu kapsamda Karabük Valiliği’nin koordinasyonunda nakdi yardım kampanyası başlatıldı. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü TC Ziraat Bankası Karabük Şubesi nezdinde bulunan TR  64 0001 000 4257 85653 58 5001 nolu İnsani Yardım Hesabına bağışta bulunabilirler. Bir daha hatırlatmış olayım

Allah deprem de hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Türk Milletinin başı sağolsun…

Deprem Arkası Gündeme Gelen Bazı Konular. Meraklılarına…

Tabi 1999 büyük depreminde de gündeme gelmişti. Yine bir Amerikan Gemisi gelmiş ve ardından  o büyük deprem olmuştu. Buna birileri OLDURULDU demişti.  HAARP  teknolojisiyle depremlerin, kasırgaların yapılabildiği iddiaları  ilk 99’daki büyük depremin ardından konuşulmuştu.

ABD’NİN – RUSYA’NIN VE ÇİN’in bu teknolojilere sahip olduğu iddiaları hep var.

Şimdi yine bir Amerikan Gemisinin gelmesinin ardından bu depremlerin meydana gelmesi aynı konuları gündeme getirdi. Bir de ABD’nin Nevada Çöllerinde yaptığı  Millenium Challenge 2002 tatbikatı  da  bir ön operasyon mu şeklinde konuşulmaya başlandı.

Konular geniş ama sadece meraklılarının  konuştuğu, geniş kesimlerce komplo teorileri olarak nitelenen o konular çok ciddi olarak konuşuluyor…

Deprem Gerçeği ve Karabük.

Türkiye’de deprem gerçeği bir kez daha çok acı bir şekilde kendini gösterdi. MALUM İLİMİZ KARABÜK’TE 1. DERECE DEPREM BÖLGESİ.

Karabük Fay hattı tam olarak Kemikli rampasının oradan geçiyor. Çerkeş’ten geliyor Kuzören ve Bulduk köyünün altından Gerede’ye uzanıyor. Belenköyün ilerisinden Organize Sanayinin tam altından da fay hattı geçiyor  herhalde.  KARABÜK’ÜN BU SAATTEN SONRA GÜNDEMİ  DEPREM OLMALI.

Bakın artık 7,7’ler yaşanıyor.

KARABÜK 1. DERECE DEPREM BÖLGESİNDE OLDUĞUNDAN BU İŞİN GÖBEĞİNDE ASLINDA. Son deprem bir kez daha gösterdi ki bu işin şakası yok. Sonrası yok…

Eskiden Deprem’de 3. bölgeydik

Karabük BİRİNCİ DERECE Deprem Bölgesi, daha önce İKİNCİ DERECE Deprem Bölgesi olarak işaretlenmiştik. O yıllar da yapılan  tüm inşaatlar ikinci derece şartlarına göre yapıldı. Onunda öncesi var, 2. Dereceden  çok daha önce Karabük  ÜÇÜNCÜ DERECE Deprem Bölgesi olarak işaretlenmişti ve o zamanlardaki ve tüm inşaatlar – yapılar da ona  göre yapılmıştı.

BUGÜN KARABÜK’TE  ÜÇÜNCÜ VE İKİNCİ DERECE DEPREM İŞARETLEMESİ SÜRECİNDE YAPILAN KAÇ TANE BİNA – YAPI- İNŞAAT VAR ACABA ?

Kaldı ki uzun yıllardır o binaların yıpranmışlığını da göz önüne alacak olursak, Karabük’te böyle kaç tane  bina var ?

Karabük BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ ŞU AN. 2. ve 3.  Deprem işaretlemesi yapıldığı zamanlardaki yapılar bugün ALLAH GÖSTERMESİN KARABÜK MERKEZLİ BİR DEPREM OLSA KAÇI AYAKTA KALABİLİR ?

Depremin şakası yok ve şiddeti de 7,7’leri görüyor artık…

Karabük’te Okulların ve Devlet Dairelerinin Durumları….

Karabük’te bazı okullar depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı alındı. Hatta bir tanesinin sadece bir bölümünün yıkılacağını duyan bazı çevreler yıktırmayız, kampanyası bile başlatmıştı…

Olay çıkacaktı neredeyse. Deprem gerçeğini gördüler değil mi ? Ben arttırıyorum. Sadece yıkım kararı çıkan okullar değil ivedi bir şekilde güçlendirme kararı çıkan okullar bile yıkılıp, yeniden yaptırılmalı.

Hepsi yıkılıp yeniden yapılmalı.  GÜÇLENDİRME ÇIKSA DA BAZI OKULLARA DEMEK Kİ BU BİNALAR ÇÜRÜK. 7,7’LERİN YAŞANDIĞINI BİR DAHA HATIRLATAYIM. BU SON NOKTA ARTIK.

Tabi ekonomik bir güç lazım , gerekirse vatandaşların, işadamlarının katılacağı geniş bir kampanya ile milletin de, Karabüklülerin de  devletine gereken desteği vereceklerine eminim.

Kamu Kurumları  – Devlet Daireleri de bir  gözden geçirilmeli. Karabük Çarşı merkezindeki binalar zaten 40 -50 yıllık onlar da ayrı konu.

Sonuç başta okullar, çocuklarımızın, ülkemizin gelecek kuşaklarının eğitim gördüğü binalar acilen yıkılıp yeniden yapılmalı , güçlendirme çıkanlar dahil…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'da motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Hasan D. idaresindeki 06 RM 552 plakalı otomobil ile Mehmet Ö'nün kullandığı 19 AER 619 plakalı motosiklet, Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi'nde çarpıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan Berk Ö, sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.