Okan Küçük Yorumluyor 9 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor 9 Ocak 2023

Yayın: 09.01.2023 00:12
Paylaş:
A+ A-

Seçimlere Kendi Adayıyla Gireceklermiş.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu  HDP’nin hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke koydu. HDP’ye bu yıl 179.8 milyonu 10 Ocak’a kadar olmak üzere toplam 539.5 milyon TL Hazine yardımı yapılacaktı. Bir taraftan da  yıllardır bir gündem yapılıp bir gündemden düşen HDP’nin terör örgütü PeKaKa’nın  siyasi uzantısı olduğu gerekçesiyle kapatılıp kapatılmayacağı konusu hala orta da duruyor.

Bu gelişmelerim tam da üstüne HDP kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararı aldı. ‘TÜRKİYE HALKLARIYLA’ kısa süre içinde paylaşacaklarmış ismi de. Neyse, sonuç olarak kendi adaylarıyla kendi başlarıyla seçime gireceklermiş.

Malum Türkiye’de; Türk Milleti ve Türk demeyin de ne derseniz deyin. Türkler; bu ve bunların diğer siyasi partilerdeki benzer düşünce iklimi uzantılarına ne yaptıysa, Türk demezler her şeyi de derler, afedersiniz her haltı da yerler…

Herkes Kendi Adayıyla Çıksın Görelim Kim Ne Kadar Ediyormuş, Deniliyor.

HDP’nin kendi adaylarıyla seçime gideceklerini açıklamasından sonra bazı görüşler bana iletildi. 6’lı masaya yakın kişilerden gelen görüşlerin bir kısmı şöyle. Gerçi bu kişiler 6’lı masa da öteden beri HDP’nin de bir şekilde olmasının matematiksel bir gerçeklik olduğunu düşünen taraftakiler…

Bu kişiler HDP’nin oylarının önemine vurgu yapan kişiler ve  özetle HDP kendi adayıyla seçime gidecekse 6 parti de kendi lideriyle ilk tur da seçime gitmeli, diyen ve öteden beri  DEVA Partisi – Gelecek Partisi – Demokrat Parti gibi partilerin halk da ciddi bir karşılığının olmadığını 6’lı masaya da çeşitli açıklamalarıyla sürekli zarar verdiğini söyleyen kişiler.

O görüştekiler,  “ HDP her ne kadar Türkiye Partisi olmayı başaramadıysa da yine de ciddi bir oyları var. Son dönem de anketlere bakılacak olursa, Türklüğü  Anayasadan  kaldıracaklarıyla  ilgili söyledikleriyle gündeme gelen DEVA Partisinin 4 katı oyları var mesela veya Cumhurbaşkanı biz ne dersek onu yapacak, kararları kendi başına almayacak benzeri sözler söyleyen yani Cumhurbaşkanı değil  halkın  en az  %50+ 1 ile  seçeceği ama bizim dediklerimizi yapacak adeta bir kukla arıyoruz şeklinde yorumlanabilecek sözleri söyleyen Gelecek Partisi’nin 5 katı oyları var. İsteyen kabul etsin isteyen reddetsin ama böyle bir gerçeklik var. “ diyorlar.

O görüştekiler, “Bindelik dilimde yer alabilecek demeyelim de hadi % 7’lik seçim barajını aşamayacakları tüm anketler de belli olan ve son dönemdeki söylemleriyle Millet İttifakına açık bir şekilde zarar verdikleri  görülen o partiler de HDP’nin yaptığı gibi kendi adaylarıyla seçime gitmeliler bu saatten sonra.

6’lı masanın ana dinamikleri CHP ve İyi Parti . Geri kalan partilerin hangisi tek başına % 7 oy alabilecekmiş adaylarını çıkarsınlar karşılıklarını  görelim. Zaten HDP’nin bugüne kadar iddia edilen desteği   varsa da yok, yoksa da yok artık madem, yine kimilerince iddia edilen 6’lı masanın İLK TUR DA SEÇİMİ ALABİLME ŞANSI VE İHTİMALİ AÇIK BİR ŞEKİLDE  SIFIRINDA ALTINDA artık.

Tüm partiler kendi liderleriyle çıkıp aday olsunlar.  O liderlerin halkta karşılığı neymiş herkes görsün…” diyorlar

Bu görüştekiler , ‘Cumhur İttifakı ilk tur da seçimi alamaz zaten, seçimler 2. Tura kalır. O zaman  tek aday üzerinde sonra uzlaşılır, her parti kendi adayıyla çıksın kimin halk da karşılığı ne kadar görelim. Ondan sonra konuşsunlar.’ Diyorlar.

Rahat Rahat Yaşamanın Formülü Açıklandı.

Ben yerel konular da yazıyorum tabi ki. Ama seçimler hem ulusal hem de yerel bir konu. Çünkü herkesi birebir ilgilendiren bir konu olduğundan ulusal yönü olduğu gibi yerel yönü de olan yukarıdaki konudaki bazı görüşleri  yorum haber de yazdım.

Madem ulusal yönü olan bir yorum yaptım. Şu açıklamayı da yazayım.

Dilek Sabancı’nın ‘BİR İNSANIN 50 MİLYON DOLARI, BİR EVİ VE BİR ARABASI OLSA RAHAT RAHAT YAŞAR.’ şeklindeki sözleri sosyal medya da viral oldu, adeta.  Duyduğum en doğru tespit ama  bir de SGK’sı olmasın mı ?

Aslında  rahat rahat  yaşamın işte bu kadar kolay olduğunu idrak edebilmek lazım tabi. Türkiye de asgari ücretle çalışan milyonlar buna çok yakın. Ev, araba ve 50 milyon dolar dışında her şeyleri var çok şükür.

Çünkü, rahat rahat yaşamak için Türkiye’de bir Asgari Ücretlinin yemeden içmeden 900 YIL KADAR çalışmasının karşılığında 50 Milyon dolar  kazanılabiliyor.

Şimdi eleştirenlere soruyorum; evin, araban + sgk da benden, bir de 50 Milyon doların olsa rahat rahat yaşamaz mısın yani ? Açıklamaya niye tepki gösteriyorlar ki ? Ben anlamadım gitti.

Not: Bu paylaşımın altına sosyal medya da bir çok hesaptan  bir gazete  haberi paylaşılmış. Şöyle yazıyor 1969 tarihli gazetenin haberinde. ‘Hacı Ömer Sabancı adlı bir tüccara ait 20 bin kiloya yakın pamuğa su katıldığı Borsa memurları tarafından tespit edilmiş ve…” diye gidiyor…

Rahat rahat yaşama formülünün  kimileri için gidiş yolu da o haber de verilmiş. Böyle başlayıp, bu asıl- bu gizli formülle devam edersiniz 50 milyon dolar para bile değil yani, değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir: “Safranbolu’ya Hizmet Aşkıyla Geliyoruz”

Yayın: 29.03.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Adalet ve Kalkınma Partisi, Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Birlik Medya’nın dün canlı yayın konuğu olarak “Seçim Özel” programına katıldı. Büyüközdemir konuşmasında hizmet vaktinin geldiğini dile getirdi.

Konuşmasına şöyle devam etti: “Gönlümüzün muradı olan sevdamız Safranbolu’ya hizmet etmeyi ve bu hizmetlerin bize de Safranboluluların gönüllerini kazanabilmeyi nasip etsin. Her gün başka bir heyecan yaşıyorum. Safranbolu’ya hizmet aşkıyla geliyoruz. Bu hizmet aşkı, bu hizmeti yapabilmek için sabırsızlanıyoruz. Bunun da bir göstergesi olan Safranbolu mitinginde, AK Partililerin dışında hiçbir parti ayırt etmeksizin gelenler vardı. Öncesinde yürüyüşümüz vardı. Güzel bir katılım oldu. Hafta içi ve mesai saatlerinde ve o esnada başlayan yağmura rağmen çok kalabalıktı. Safranbolu’da bu birlik ve beraberlik inşallah seçim sonrası da devam eder. Bu beraberlik duygusuyla oraya gelen herkese bir söz verdim. Ben sizin ailenizden olmak istiyorum, kardeşiniz, evladınız, yeğeniniz olmak istiyorum diye seslendim. Beni ailenize kabul eder misiniz diye sordum. Allah, bu birlik ve beraberliği hiç bozmasın.”

Safranbolu’ya Hizmet Aşkı

Safranbolu’ya hizmet etmiş, eser bırakmış büyüklerimizin yanımızda olması beni onurlandırıyor. Seçim atmosferinde kimseyi ayrıştırma yapmadan, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının faydasını seçimi kazandıktan sonra göreceğiz. Projelerimiz içerisinde yer alan, katlı otopark, yaya geçitleri ve kavşak düzenlemeleri, tek yönlü yollar, bekleyen Barış mahallesi imar projesi, alt yapılar, yeni yapılaşma alanları, Emek mahallesi girişi revize edilebilir, uzmanların incelemelerine göre biçimlenmesi ve istişarelerle hayata geçireceğiz. Barış köprüsü, Göztepe mevkiinden mezarlık yoluna uzanacak köprüyol projesi, Kastamonu ve Bartın yollarına oradan alternatif bir yol projesidir. Bakanımızın bir müjdesi olarak projemizde bu çalışmayı da sunduk. Yeraltı otopark projesi gibi tarihi çarşıyı rahatlatmak amacını taşıyoruz. Belediye eliyle lunapark yapılabileceğini bizim projelerimiz arasında olduğunu bilen diğer adaylarda projelerinde yer verdiğini gördük. Yeni belediye binasını da halkımıza kazandıracağız. Belediye Başkanlığı makam kapısı olmayacak. Makamdan Safranbolu’yu yönetmeye gelmedim. Sahada olacağım. Randevunuz var mıydı? diye sormayacağız orda çaylarını içecekler. Belki de insanların makama gelmelerine gerek kalmayacak zaten ben sahada olacağım için çoğu zaman ayaklarına kadar gelmiş olacağım. Beni her zaman görebilecekler. Sadece seçim sürecinde değil, beni her zaman göreceklerine yeniden söz vermiş olayım. Bu memlekete hizmet etmiş, tüm başkanlara ve tüm milletvekillerimize Allah razı olsun diyelim. Rabbim bize de nasip etsin.

Hep Birlikte Safranbolu’ya Hizmet Projeleri

Bu projelerin hayata geçirilmesi için uluslararası fonlardan, özel yatırımcılardan, bakanlıklardan destek alacağız. Tuvaletten kazanılacak paraya ihtiyacımız olmayacak. Çünkü bu projeler bu parayla yapılamaz. Safranboluluların yararına olan hizmetleri devam ettireceğiz. Ancak bazı konularda daha doğrusu ve daha iyisini yapacağız. Sarıçiçek’i hem turizme hem de Safranboluların hizmetine açacağız. Hem Safranbolu büyüsün, ekonomisi güçlensin ve iş imkânı doğsun. Spor alanları olacak, konaklama imkanı da sağlanacak. Bungolov evlerle bunu sağlayacağız. Safranbolu’da birkaç gün konaklama sağlanabilsin. Safranbolu’nun sakinliğinden gençlerimizin sıkıldığını görüyoruz. Yaşam ve eğlence merkezi sayısını arttırmak bizim için önem taşıyor. Dünya turizm pastasından Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun hak ettiği payı yeterince alamadığını düşünüyorum. UNESCO’ya alınması da Mustafa Eren zamanıdır. Ondan sonra gelen başkanlarda çalışmalar yapmıştır. Ancak bizimle birlikte gerçek sahip olduğu değeri, hizmeti sunacağız. Bizim hayalimiz Safranbolu’nun sorunlarını çözmeye yönelik ortak hizmetlerdir. Bunlar şimdiye kadar hayata geçirilememiş projeler veya hiç bugüne kadar dile getirilmemiş projeler de olabilir, bizim amacımız Safranbolu’ya hizmet getirmek ise bu projeler artık ihtiyaç haline gelmişse, bizler bu projeyi o yapmamış, bu daha önce projelendirmiş gibi söylemlere bakmaksızın sadece yapmak için çabalayacağız.” ifadelerinde bulundu. (Esra Oğuzkağan Özkan)