“Önüm Arkam Sağım Solum Vatan” Projesi

“Önüm Arkam Sağım Solum Vatan” Projesi

Yayın: 31.03.2021 22:27
Paylaş:
A+ A-

Ülkemizin çeşitli illerinden öğretmenlerin bir araya gelmesiyle uygulanan “ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM VATAN” projesine Karabük’ten katılan Fatih İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Şefika Tunay, Yunus Emre İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Zehra Akdoğan, Safranbolu Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Öncesi Öğretmeni Selver Aydım Ucur İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundular

Projeyle okul öncesi öğrencilerinin eğlenerek ve öğrenerek disiplinler arası yeni yöntemlerle vatan ve bayrak sevgisinin oluşması, vatanı için önemli olan kişileri tanıması. web 2.0 araçlarını kullanabilme becerisini kazanmaları amaçlanmaktadır.

Şube Müdürü Adnan Cansız’ın da hazır bulduğu ziyarette proje kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Erken çocukluk eğitimi; çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini azami düzeyde destekleyen ve yaşam becerilerini elde etmeye katkı sağlayan bir eğitim kademesi olduğunu belirterek “Siz değerli öğretmenlerimizin bu dönemde sunduğu nitelikli eğitim hizmeti, tüm eğitim sisteminin birincil basamağıdır. İnşallah sizlerin ön ayak olduğu “ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM VATAN” projesi ile öğrencilerimize vatan ve bayrak sevgisini eğlenceli hale getirerek tanıtmış olacaksınız.  Bizim en büyük gayemiz de; vatanını milletini seven, gelenek ve göreneklerine bağlı bir nesil yetiştirmektir. Sizlere bu anlamlı projede yer aldığınız için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü değerlendirmelerinin ardından projeye katılan öğretmenlere İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’a Türk Bayrağımızın yer aldığı bir tabloyu hediye etti.

Öğretmenlerin birlikte katıldıkları bir diğer proje ise medya okuryazarlığını konu alan “PARMAK İZİM/My Fingerprint” projesidir. Proje 10 Türk ve 2 Avrupalı ortak ile yürütülmektedir. Projenin amacı güvenli internet kullanımı bilinci kazandırmak, internet, video ve reklam vasıtasıyla iletilen mesajları mantıklı değerlendirme ve doğru anlama yetisi kazandırmanın yanı sıra çocuklarımızın gündemi takip ederek etkili ve bilinçli olarak sosyal yaşama katılımlarını sağlamaktır.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.