Onurlu Mücadele

Onurlu Mücadele

Yayın: 19.12.2017 23:05
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Karabükspor Yeni yönetimi ve Yeni Teknik kadrosuyla birlikte çok kısa bir zaman dilimde Fenerbahçe maçına hazırlandı. Pazartesi akşamı Fenerbahçe maçında gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Ziya Ünsal Başkanlığındaki yönetim ilk olarak Teknik direktör Tony Popovic’in görevine son vererek takımın başına Alt yapı sorumlusu Levent Açıkgöz’ü getirerek ilk icraatlarını ortaya koymuş oldu, doğrumu yaptılar bence son derece doğru yaptılar. Erkan Sözeri’nin gönderildiği gün söylemiştim kendi öz evladımıza bir şans verelim diye hiç olmazsa bu onurlu mücadeleyi kendi öz evladımızla yapalım diye.

Levent hoca hafta arası takımın başına getirildiğinde basın mensuplarına önemli mesajlar vermişti, neydi bu mesaj yüreğini saha koyacak bizimle mücadele edecek oyuncu grubuna ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Sezon başından itibaren takımın ilk on birinde iyi oynasa da kötü oynasa da değişmeyen oyunculardan Tanase, Papp, Torje, Grozav, Seleznov gibi oyuncuları Fenerbahçe maçı kadrosuna almayarak Kaleci Ahmet Şahin’i de kadro dışı bıraktı, sezon başından beri ağzıyla kuş tutsa kadroya giremeyen ve ilk on bir yüzü görmeyen oyunculardan Osman, Skulasson, Serdar Deliktaş, Çağlar, İlhan Depe gibi oyunculara şans vererek büyük bir risk aldı, şans verdiği bu oyuncularda Levent hocayı mahcup etmedi.

Fenerbahçe maçında gördük ki kaleci çağlardan tutun şans verdiği diğer oyuncular yüreklerini ortaya koydular, Şampiyonluğa oynayan koskoca Fenerbahçe takımı 55.dakikaya kadar gol pozisyonuna giremedi, golü de duran toptan yaptığımız adam paylaşımı ve pozisyon hatasından yedik, yediğimiz ikinci gol ise tam bir usta işi işte büyük takımların kötü oynadıkları zaman da maçı çevirebilecek oyunculara sahip olması, İkinci devre oyuna giren Valbuena bir asist bir golle maça damgasını vurdu. İlk 45 dakikada oyunu kontrol eden ve hatta iki tane gol pozisyonu yakalayan takım Kardemir Karabükspor’du, özellikle deplasmanda pozisyon yakaladığınızda atacaksınız aksi taktirde maç kazanmanız çok zor.

Levent hoca ikinci yarı oyuna her ne kadar müdahale etmeye çalışsa da kulübede oyunu çevirecek oyuncuda yok bu da Teknik adam olarak sizin elinizi kolunuzu bağlıyor.

Devre arasına girmeye bir maç kaldı önümüzde hafta sonu kendi sahamızda Karadeni̇z Fırtınası Trabzon sporla kendi evimizde oynayacağız, Rıza Çalımbay’la müthiş bir çıkış yakalayan bir anda şampiyonluk potasına giren bir Trabzonspor var bu demek değil ki Trabzonspor yenilmez o zaman yapmamız gereken şehir olarak kenetlenip sanki son maçımızmış gibi dargınlığı, küskünlüğü bir tarafa bırakıp stadı doldurmaya takımı desteklemeye var mısınız, Bakın göreceksiniz bu birlikteliği sağladığımız zaman bu takım düşmeyecektir.

Ziya Başkan ve yönetim Kurulu ne düşünür bilmem Levent hoca ile devam edecekler mi, etmeyecekler mi bunun kararını bir an önce vermelidirler. Şahsi kanaatim odur ki Levent hoca ile devam etmesi yönünde hiç olmazsa bir yerden başlanmalı diyorum, Yeni bir hocanın ve ekibinin maliyetini de göz önünde bulundurursak, takımın maddi durumu ortada, Tabi ki nihai karar yönetim kurula ait bize düşen son doksan dakikaya kadar takıma ve yönetime destek vermektir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”