Özçelik-İş Sendikası Eylem Kararı Aldı

Özçelik-İş Sendikası Eylem Kararı Aldı

Yayın: 10.01.2022 20:10
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Özçelik-İş Sendikasından yapılan açıklamada; örgütlenme sürecinde 27 işçinin işten çıkarıldığı, 22 işçinin işlerine iade edildiğini ama 5 işçinin geri alınmadığını bu nedenle yarına kadar işe iadelerin yapılmadığı takdirde eylem kararı aldıklarını Karabük kamuoyu ile paylaştı.

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Çağçelik Demir Çelik Şirketinde kısa bir süre önce başlattığımız örgütlenme sürecinde yeterli çoğunluğu sağlayarak Çalışma Bakanlığına başvurumuzu yaptık ve yetki tespit belgemizi aldık.. Örgütlenme sürecimizde sendikamıza üye oldukları için farklı gerekçeler gösterilerek 27 işçi arkadaşımızı işten çıkaran Çağçelik Yönetimi 22 işçi arkadaşımızı geri almış ama tüm iyi niyetlerimize ve uzlaşı çağrımıza rağmen 5 arkadaşımızı işe almamakta ısrar etmektedir. Üyemiz olan Çağçelik emekçilerinin anayasal hakkı olan sendikalı olma hakkına mobbing yaparak müdahale etmeye devam ederler ve pazartesi gününe kadar bu 5 arkadaşımız işe alınmaz ise pazartesi günü saat 16:30 da çağçelik fabrikası önünde eylemlerimize başlayacağız ve her geçen gün eylemlerimizi artırarak devam edeceğiz..

Bu haklı ve onurlu mücadelemizde Hak-İş Konfederasyonumuza bağlı tüm sendikalarımız Kardemir, Karçel, Kardökmak, Mescier, Yolbulan ve Karabük emekçileri ile birlikte emeği ile geçinmenin onurlu mücadelesini veren Çağçelik işçisinin yanında olacağız..

Yaşasın Haklı Mücadelemiz Yaşasın İşçilerin Birliği Yaşasın Hak İş Yaşasın Özçelik- İş” ifadelerine yer verildi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İŞKUR Müdürü Sarıçam kurum personeli ile bayramlaştı

Yayın: 16.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

Karabük İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, Ramazan Bayramı vesilesi ile haftanın ilk mesai gününde, düzenlenen bayramlaşma merasiminde tüm kurum çalışanları ile bayramlaştı.

Birlik ve beraberlik duygusunun zirvelere taşındığı bayramların, fırsat olduğunu dile getiren il müdürü Sarıçam, bu mübarek günlerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kurumda görev yapan tüm çalışanların katıldığı bayramlaşma töreninde İl Müdürü Ferhat Sarıçam, tüm çalışanların bayramını tek tek kutlayarak teşekkürlerini iletti ve çalışmalarında başarılar diledi.