Özçelik-İş Sendikası Yeni Genel Merkezine Kavuştu

Özçelik-İş Sendikası Yeni Genel Merkezine Kavuştu

Yayın: 18.06.2019 22:31
Paylaş:
A+ A-

20 Milyon Liraya Aşkın Harcama İle Yaptırılan Sendika Genel Merkezi Geçtiğimiz Gün Törenle Hizmete Alındı

Hak – İş Konfederasyonu’na bağlı Özçelik-İş Sendikası, yeni genel merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve çok sayıda sendikalı katıldı.

Açılışta konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Özçelik-İş Sendikası’nın son dönemde büyük başarılar elde ettiğini vurgulayarak, “Başarılar, bu hizmet binasının yapılmasına da vesile olan başarılardır. Biz gerek ülkemizde, gerekse dünyada metal sektörünü metal işçilerini sendikal hareketin öncüleri adeta amiral gemisi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Özçelik-İş Sendikasının yeni hizmet binasının Türkiye sendikal hareketi içinde yeni bir başlangıcı beraberinde getireceğini aktaran Arslan, “İş kolumuzda büyük bir kayıtlı işçi imkanımız var. Hala bu kayıtlı işçilerin sadece sembolik bir bölümünü sendikalarımızda temsil edebiliyoruz. Daha büyük hedeflere yürümek için, Özçelik-İş Sendikamızı 40 binlerden, 50 binlerden 500 binlere taşıyacak bir iradeyi görüyorum. Bir çabayı ve kararlılığı görüyorum. Bu hem bizim için hem de sendikal mücadelemiz için önemli. Bu sendikal mücadeleyi bir dava mücadelesi gören, sendikal mücadeleyi sadece çalışanların, sadece üyelerinin haklarını, imkanlarını artırmak değil. Ülkemizin demokrasisini de güçlendirmek, ülkemizin de sendikal hareketini olması gereken noktaya taşıma konusunda da bir kararlılığı, bir azmi görüyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya sendikal hareketinin yeni bir yaklaşıma ve nefese ihtiyacı olduğunu anlatan Arslan, “Bu yeni yaklaşımı, yeni anlayışı inşa etmekte bize düşüyor. Çatışmayı, kavgayı işçi, işveren ilişkilerini birbirini yenme üzerine kuran anlayışı, birlikte çalışarak sosyal diyalogu, sosyal ortaklıkla güçlendirerek, gerek Türkiye’de gerekse dünya da yeni bir anlayışı inşa etme görevi bize düşüyor” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise, “Özçelik-İş Sendikası için, bir dönem noktası olan bu tarihi günde, bir arada olmaktan duyduğum, memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Allah’a şükürler olsun ki, sendikamızın hizmet zincirine, yeni ve büyük bir halka daha eklendi. Emekçilerin sığınağı bu güzel eserin yapımında emeği bulunan başta üyelerimiz olmak üzere, duvar ustasından tesisatçısına, fayansçısından elektrikçisine, müteahhidinden mimarına kadar tüm alın teri akıtanlara, genel merkez yöneticisinden şube yöneticilerine kadar, katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çıktıkları yola leke değil, iz bırakmak için çıktıklarını anlatan Değirmenci, “Bu izi de emekçilerin gönlüne bırakmaya yemin ettik. Yıkan değil, yapan olmak için, gök kubbenin altında hoş bir seda bırakmak için kolları sıvadık. ‘Nasıl daha çok hizmet üretiriz’ derdiyle bugün bu çatının altına girdik. Kerametin bizden değil, Allah’tan olduğu düsturuyla, emekçilerin gölgesinde serinleyeceği, bu yiğitler ocağını inşa ettik. ‘Acaba bir dua alır mıyız’ beklentisiyle, kolay olanı değil, zoru seçtik. Bugün zoru başarmış olmanın gururunu, Özçelik-İş’i, önümüzdeki 100 yılını garanti altına alan bir yapıya kavuşturmanın, mutluluğunu yaşıyoruz. Üyelerimiz ve metal işçileri bizden sıkıntılarını çözmemizi bekliyor, bizden hizmet ve icraat bekliyor. Üyelerimiz ve tüm metal işçileri bizden, kendisi ve çocukları için güzel bir gelecek inşa etmemizi bekliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kalkınmasına ve ihracatına önemli katkı sunan işletmelerin, işverenlerin, kendilerinden iş yerlerine sahip çıkmalarını ve oraları ayakta tutmalarını beklediklerini söyleyen Değirmenci, şunları kaydetti: “Tüm bu beklentilere cevap verebilmek için bu güzel eseri inşa ettik. Her kim bu binaya baktığında, sadece beton duvarları ve camları görürse, yanlış görür. Her kim bu yiğitler ocağına, sadece bina nazarıyla bakarsa, yanlış bakar. Burası, emeğin aslanlarının yuvasıdır. Burası, emeğin, alın terinin kalesidir. Burası, mağdurun, mazlumun, kimsesizin sığınağıdır. Burası, ‘Dünyanın hiçbir yerinde mağdur, mazlum kalmayacak’ diye verilen mücadelenin en önemli durağıdır. Fırtınada, yağmurda, çamurda, kavurucu sıcakta, işçinin medet umacağı bir şemsiyedir. İşçinin dişinden tırnağından arttırdığı birikimidir. Burası, zirveye giden, nurlu yolumuzun en önemli harekat merkezidir. Huzur, mutluluk, birlik, beraberlik ve kardeşlik naralarının atılacağı, sıcak bir aile yuvasıdır. Burası, üyelerimizin bize verdiği emanete layık olmak için çırpındığımızın göstergesidir. Burası, dava ruhuyla yola revan olanların gurur abidesidir. Aşk ile yola çıkanların sevda pınarıdır.”

Yeni genel merkezin birçok emek ve uğraşla dikildiğini anımsatan Değirmenci, “Az önce de ifade ettim, zoru başardık diye. Bu bina öyle kolay dikilmedi. Bu binayı inşa etmek için, önce İSDEMİR’deki huzuru inşa ettik, sevinç gözyaşları döktürdük. Sonra KARDEMİR’de kardeşliğimizi, yıkılmaz bağlarla güçlendirdik. Ardından Türk Hava Yolları Teknik’te aidiyet duygusunu, üyelerimizin damarlarına kadar hissettirdik. Velhasıl, İstanbul’dan Kayseri’ye, Karabük’ten İskenderun’a, Adana’dan Seydişehir’e, Gebze’den Sivas’a Bursa’dan Kocaeli’ye, Sakarya’dan Çorlu’ya Osmaniye’den Malatya’ya, Konya’dan Eskişehir’e kadar önce gönülleri yaptık, sonra da güzellikleri inşa ettik. İşte bugünkü yaşadığımız bu tablo da, huzur ve kardeşliğimizin meyvesi olarak, ortaya çıkmıştır. Kaynakların doğru, yerinde ve verimli kullanımı sayesinde, Özçelik-İş’imize yakışır bir genel merkez binasını üyelerimize kazandırdık” dedi.

1 yıl gibi bir sürede tamamlanan yeni Genel Merkez binasında personeller, yöneticiler ve üyeler için her şeyin düşünüldüğünü vurgulayan Değirmenci, “Binamız, binlerce üyemize, eğitim vereceğimiz konferans salonundan toplantı salonlarına, çalışma ofislerinden yöneticilerimizin, danışmanlarımızın, avukatlarımızın, uzmanlarımızın odalarına, kapalı otoparkından mescidine, tüm detayların hayata geçirildiği 4 bin 650 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Şükürler olsun ki, üyelerimiz için hayırlı hizmetler üretmek adına huzurlu, mutlu ve verimli bir çalışma ortamını temin ederek, günümüzün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde genel merkez binamızı ortaya çıkardık. Ortaya çıkan bu eseri, Elhamdülillah sıfır borçlanmayla, sadece kendi öz kaynaklarımızı kullanarak inşa ettik. Ankara’nın en gözde semtlerinden olan Çukurambar gibi, değeri paha biçilemez bir mevkide, böylesi bir binayı, Özçelik-İş Sendikası üyelerine ve metal işçilerine hediye etmenin haklı gururunu, onurunu yaşatan Yüce Allah’a şükürler olsun. Bu eserin ortaya çıkmasını, başkanlığını yaptığım genel yönetim kuruluna nasip eden Allah’a Şükürler olsun” ifadelerini aktardı.

Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle tören sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde Bocce Sahası Açıldı

Yayın: 29.03.2024 11:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi içerisinde oluşturulan Bocce Sahası, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından açıldı.

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyum bölgesinde gerçekleşen açılış törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bocce sahası açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Güzel bir meydan oldu, güzel bir spor sahası oldu, oldukça da büyük bir spor sahası oldu. İnşallah bu Bocce Sahasında yarın başlayacak spor çalışmalarımızı İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz organize ediyor. Şehrimizde Karabük elemeleri, yarışmaları yapılacak. İnşallah bundan sonra da biz hem üniversite içerisinde hem ilimiz çapında hem Türkiye çapında hem de uluslararası düzeyde bu tür organizasyonları hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. İlimizin başarılarıyla anılması, projeleriyle, sportif faaliyetleriyle anılması bizim için son derece önemli. İlimize yapılabilecek her türlü haksız eleştiriye, haksız saldırıya karşı şehrimizi, üniversitemizi, kurumlarımızı savunmak hepimizin görevi, Karabük halkını savunmak hepimizin görevi. İnşallah biz de bu görevleri en güzel şekilde ifa edeceğiz ve ilimize değerler katmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektör Kırışık, Karabük’te 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen Sosyal Bilimler Festivalini anımsatarak, “Sosyalfest ismiyle Türkiye’de ve dünyada ilk olan bir organizasyon oldu. Bütün Türkiye çapında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Uluslararası düzeyde de çok takdir edilen beğenilen bir organizasyon oldu. İnşallah bu organizasyonu Sosyalfest’i hem Türkiye çapında farklı noktalarda yaymaya, şehrimizin markası ve adıyla üniversitemizin markasıyla bunu yaymaya, geliştirmeye aynı zamanda bunu yurt dışına taşımaya çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Burada en güzel şey Karabük şehrinin ve Karabük Üniversitesinin isminin bu tür güzel, ilk projelerle anılıyor olması, çok büyük bir ayrıcalık. İnşallah biz bu ayrıcalığı yeni yeni projelerle ve başlattığımız projeleri devam ettirerek, geliştirerek sürdüreceğiz. Tabii bunu yaparken hepinizin desteğine, katkısına, katılımına, duasına çok ihtiyacımız var. Bu Ramazan mübarek ayımızda hep birlikte inşallah nice güzel başarılara tanık olmak şahitlik etmek duasıyla buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sahamız Karabük şehrimize, Karabük halkımıza, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.Bocce sahasının açılışının ardından Rektör Kırışık ve Rektör Yardımcısı Solmaz sahada ilk top atışını yaptı.