Özel Gereksinimli Bireyler İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yayın: 26.08.2022 14:29
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karabük Belediyesi Arasında Düzenlenen Özel Gereksinimli Bireyler İçin Hayat Boyu Öğrenme İşbirliği Protokolü imzalandı.

Karabük Belediyesinde, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından kurumlar arası işbirliği ile açılacak çeşitli kurslara ilişkin kurumların görev ve sorumluluklarını belirleyen protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile; özel gereksinimli bireylerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılması amaçlanıyor.

Protokol kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, ” Protokol ile Karabük Belediyesine ait Üniversite Mahallesinde yer alan Sosyal Yaşam Merkezinde özel gereksinimli bireyler için Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde kurslar açılacaktır. Daha önce de açtığımız kurslar ile Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezimizin bünyesinde açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek alarak azim ve kararlılıklarıyla tüm engelleri yok ettiler. Bizler de bu uygulamalar ile hem özel öğrencilerimizden hem de velilerimizden olumlu dönütler aldık. Bu süreci devam ettirmek adına bugün Karabük Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalandı. Özel gereksinimli bireylerimiz kurslara giderken ücretsiz olarak servis arçlarıyla evinden alınarak kurs merkezine götürülecektir. Özel gereksinimli bireyler için faydalı olacağını düşündüğümüz bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise iş birliği protokolünde yaptığı açıklamada

Özel Gereksinimli Bireylerin Hayat Boyu Öğrenme programlarından yararlanabilmesi için Karabük İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat Akbaş ile kurumlar arası protokol imzaladık.

Uzun yıllardır Karabük İl Müdürlüğü ile beraber Sosyal Yaşam Merkezlerimizde yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimizden artık özel gereksinimli vatandaşlarımız da yararlanacaklar. Bu kapsamda Karabük Belediyesine ait Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, imzalanan protokolle özel gereksinimli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak tefriş edilecek ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz eğitim programlarını hazırlayıp yürütecek.

İmzalanan protokol ile özel gereksinimli bireylerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerinde daha aktif rol almasını amaçlanmaktayız.” Dedi (Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi Tuzhisar Kilisesi Satışa Çıkarıldı 16 Milyon Lira

Yayın: 29.03.2024 11:39
Paylaş:
A+ A-

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan ve bir diğer ismi Surp Garabet olan bir yapıdır.

Kilise, Göydün köyünde yer almakta ve 1’inci Dünya Savaşı’nda başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere göç eden Hristiyanlar tarafından kullanılmıştır. Kilise, uzun yıllar boyunca atıl kalmış ve 2012 yılında 1’inci Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilmiştir.

Kesme taşlarla yapılan kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde ‘haç’ işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilise, emlak danışmanı Vahap Yıldız’a verilerek 16 milyon TL’ye satışa çıkarıldı ve girişine satılık yazısı asıldı.

Emlak danışmanı Vahap Yıldız, kilisenin satış süreciyle ilgili olarak, “Kilisemiz 19’uncu yüzyılda yapıldığını tahmin etmekteyiz. Burada önceden 3 bine yakın Ermeni yaşıyormuş. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında buradaki Ermeniler başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelere göç etmişler. Kilise de o günden bu güne kadar atıl bir şekilde kalmış. Burayı satışa çıkardık” dedi.

Yıldız, kilise için 16 milyon liralık bedel belirlediklerini belirtti ve “Bugün itibariyle çekimleri yapıldı ve ilana koyuldu. Burası baya bir kilise olarak kullanılmış. Burası daha sonra da samanlık olarak kullanılmış. İlanımızın ardından yeni sahibine hayırlı olsun diyoruz. Sivas medeniyetler şehridir. İnşallah burayı artık yakışan birine vereceğiz” ifadelerini kullandı.