Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında

Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında

Yayın: 10.10.2021 20:07
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek oluyorlar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Genç Ofis Merkezinde Karabük Halk Eğitimi Merkezinin usta öğreticileri Mehtap Çetinkaya ve Gizem Şuhtokoymatoğlu tarafından Ağır Otizmli Öğrencileri için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu verilmektedir.

Kursu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir usta öğreticilerden kursta yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı. Ardından kursa devam eden Özel Öğrenci Emir Kan Karaman’ ın yaptığı çalışmaları izleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenci ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsamında genel değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ağır Otizmli Öğrenciler için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursunda öğrencilerin; Ahşap Süsleme, Makrome, Kağıt Boncuk Aksesuarı, Hat Sanatı gibi bir çok etikliğin gerçekleştirildiklerini belirterek, kursa katılan özel öğrenciler bir taraftan beceri çalışmaları yaparken diğer yandan da aynı merkezde gerçekleştirdikleri spor etkinlikleriyle hayatın tam içinde durarak diğer bireyleri engelin engel olmadığını göstermekte olduğunu ifade etti.

Kursu gerçekleştiren usta öğreticilere teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş usta öğreticiler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret son buldu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.