Para Çeken Emekliyi Gasp Ettiler

Para Çeken Emekliyi Gasp Ettiler

Yayın: 17.12.2015 10:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te bankamatikten para çeken bir emekli, evine giderken kendisini takip eden iki kişi tarafından dövülerek cebindeki 250 TL’si gasp edilerek soyuldu. Şahısların, bankamatikten para çeken kişiyi takip ederek dövme anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, 13 Aralık’ta İnönü caddesi Altınkepçe iş hanında meydana geldi. İddialara göre, akşam saatlerinde para çekmek için bir bankanın bankamatiğine giden işçi emeklisi Cumaattin Öztürk (51) hesabından 250 TL para çekti. Bu sırada takip edildiğinde habersiz olan Cumaattin Öztürk, parasını çektikten sonra yürüyerek evinin yolunu tuttu. Şahsı takip eden iki kişi İnönü Caddesi’nde yolunu kestikleri Öztürk’ü zorla Altınkepçe İşhanı’nın içersine çekerek üzerindeki paralarını istedi. Parasını vermek istemeyen şahsılar tarafından feci şekilde dövülen Öztürk’ün cüzdanındaki 250 TL’sini ve banka kartlarını alarak kayıplara karıştı. Yüzü gözü kanlar içinde olan Öztürk’ü gören vatandaşlar durumu 112 ve polis ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine işhanı önüne gelen 112 ekipleri yaralı şahsa ilk müdahalesinin ardında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Öztürk, hastanedeki tedavisinin ardından polis ekiplerine tanımadığı iki kişi tarafından dövülerek gasp edildiğini söyledi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Bunun üzerine çalışma yapan Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri işhanının güvenlik kameralarını inceleme aldı. Yapılan incelemede iki kişi tarafından kaldırımda durdurularak, işhanının içerisine çekildiği ve burada feci şekilde dövülerek gasp edildiğini tespit etti. Güvenlik kamerası üzerinde gasp olayını gerçekleştirenlerin Abdulsamet Ebik (21) ve Fatih Demir (19) tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucu Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şahısların üzerinde ise gasp ettikleri emeklinin banka kartları ve cüzdanını bulundu. Şahsılar Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, yakınları ise görüntü almaya çalışan gazetecileri engellemeye çalıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Bayburt’ta seçim çalışmalarını sürdürdü

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Bayburt'u ziyaret etti.

Artvin ve Gümüşhane'deki programlarının ardından Bayburt'a gelen Babacan'ı partisinin il başkanı Hakan Özbek, Bayburt Belediye Başkan adayı Can Kurban Arslan ve partililer karşıladı.

Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan ve Tarihi Saat Kule Meydanı'nda esnafı ziyaret eden Babacan, belediye başkan adayı Arslan'a destek istedi.

Babacan, partisince bir restoranda düzenlenen iftar programında, yerel seçimlere hazırlık kapsamında iki yıl önce yerel yönetimler ve şehircilik eylem planlarını açıkladıklarını söyledi.

Bu kapsamda hazırladıkları kitap ve broşürleri tanıtan Babacan, “Belediyecilik nedir, yerinden yönetim nasıl olmalı, muhtarlığa kadar yetki ve imkanlar nasıl çoğaltılmalı hepsi var bunda. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Belediyecilikle ilgili bir etik kurallar bildirgesi hazırladık. Üç sayfalık bir bildirgeyle belediye başkanlarının hangi ahlaki kurallara göre belediye başkanlığı yapması gerektiğini yazdık.” dedi.

Babacan, “Biz iddialıyız, Türkiye'yi yönetmeye en hazır siyasi parti şu anda DEVA Partisi'dir. Bu iddiayla yola çıktık, bu iddiayla seçimlere gidiyoruz. Belediye başkan adaylarımız birbirinden güzel, birbirinden yetenekli arkadaşlarımız. Hepsine güveniyoruz.” diye konuştu.

Babacan, Gençosman Mahallesi'nde esnafla bir süre sohbet ettikten sonra kentten ayrıldı.