Polat’tan Safranbolu MYO’na Ziyaret

Polat’tan Safranbolu MYO’na Ziyaret

Yayın: 27.04.2015 09:51
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat Safranbolu Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın Safranbolu Meslek Yüksekokulu’na yaptığı ziyarette; Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Selahattin Altan ve Öğretim Görevlisi Evren Katı Özer, Yüksekokul Sekreteri Özgür San ve Akademik personel ile bir araya geldi.

Yeni yönetime başarılar dileyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Refik Polat: “Meslek Yüksekokulumuza yeni atadığımız Müdürümüzü ve Sekreterimizi sizlerle tanıştırmak, tanışmak ve sizleri dinlemek için buradayız. Safranbolu Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin en eski akademik birimi. Karabük henüz il olmadan Meslek Yüksekokulumuz vardı. Üniversitemizin yapı taşlarından bu nedenle önemsiyoruz. Müdürümüz İsmail Bey ve Sekreterimiz Özgür Bey Safranbolu’yu, okulumuzu ve sizleri iyi bilen arkadaşlarımız. İnşallah birlikte güzel işler yapacağız. Sizlerin daha iyi koşullarda çalışmalarınızı sürdürmeniz ve daha kaliteli eğitim öğretim gerçekleştirebilmeniz için çalışmalar içindeyiz. Sizlerin beklenti ve dikeklerini bekliyoruz. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş: “Öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fiziksel olarak burada bulunmasak ta Safranbolulu oluşumuzdan dolayı Meslek Yüksekokulumuzu yakinen takip ediyorduk. Bundan dolayı yabancı değiliz. Bizler bundan sonra periyodik olarak bir araya geleceğiz. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile hocalarımızın tecrübelerinden yararlanarak hep birlikte uyumlu bir şekilde sıkıntılarımız olsa da birlikte aşacağız. Ben buna inanıyorum. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni dönemde yapılacak çeşitli düzenlemeler üzerinde bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşmalarının ardından Akademik personel ile tanışarak, onların isteklerini ve görüşlerini dinledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.