Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 26.06.2020 20:47
Paylaş:
A+ A-

Pozitif Vakaların Bulunduğu Mahallede Karantina Süresi Uzatıldı

Safranbolu’nun mahallesinde birden fazla korona virüs (Kovid-19) vakasının görülmesinden dolayı uygulanan karantina süresi uzatıldı.
Safranbolu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından birden fazla pozitifli vakanın görüldüğü İsmetpaşa Mahallesi Çağlayan Caddesi Beşgöz Sokak ve buraya çıkan tüm yolların 27 Haziran 2020 tarihi saat 24.00’e kadar uygulanacak olan karantina süresinin giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla 07 Temmuz 2020 saat 24.00’e kadar uzatılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

3 kişi görüş bildirdi

  1. karbuksevdalısı

    bir baş belası corona. ınsanların yaşam hakkını elinden alan eve kapatan bir bela.çinde cıkıp bir kişiden dunyaya yalılan vurus şimdi karabukte acaba neladar yayılacak belli değil.atık ne ve ne araba ne arsa ne dukkan hepsi çöp oldu.hayat durdu kımse alış verişe cıkmıyor.sosyal falıyet sıfıra yakın sonuç felaket kapıda ekonomık olarak insanları zor gunler beklıyor. ne olacak belli değil.baş belası corona nerden çıktın baş belası.yarasa yı yiyen kadın dünyayı ateşe attı.kedilerde kopeklerde çıkmaz corona yoksa duman oluruz.ama bizde sağlık sıstenı güçlü çözecek alt yapı var o yuzden rahat olalım..
    karabukte vakalar artmış neder geliyor onu bulmak lazım..

  2. BOTANİKÇİ

    cornoa nerden cıktın sen hayatımızın içine ettin başbelası çinli kadın ,nerden yedin o yarasayı sen .

  3. karabük köyü

    köyümüzde yaşaken, sakin sakin nerden çıktın corona sen def ol köyümüzden ..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi Tuzhisar Kilisesi Satışa Çıkarıldı 16 Milyon TL

Yayın: 29.03.2024 11:39
Paylaş:
A+ A-

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan ve bir diğer ismi Surp Garabet olan bir yapıdır.

Kilise, Göydün köyünde yer almakta ve 1’inci Dünya Savaşı’nda başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere göç eden Hristiyanlar tarafından kullanılmıştır. Kilise, uzun yıllar boyunca atıl kalmış ve 2012 yılında 1’inci Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilmiştir.

Kesme taşlarla yapılan kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde ‘haç’ işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilise, emlak danışmanı Vahap Yıldız’a verilerek 16 milyon TL’ye satışa çıkarıldı ve girişine satılık yazısı asıldı.

Emlak danışmanı Vahap Yıldız, kilisenin satış süreciyle ilgili olarak, “Kilisemiz 19’uncu yüzyılda yapıldığını tahmin etmekteyiz. Burada önceden 3 bine yakın Ermeni yaşıyormuş. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında buradaki Ermeniler başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelere göç etmişler. Kilise de o günden bu güne kadar atıl bir şekilde kalmış. Burayı satışa çıkardık” dedi.

Yıldız, kilise için 16 milyon liralık bedel belirlediklerini belirtti ve “Bugün itibariyle çekimleri yapıldı ve ilana koyuldu. Burası baya bir kilise olarak kullanılmış. Burası daha sonra da samanlık olarak kullanılmış. İlanımızın ardından yeni sahibine hayırlı olsun diyoruz. Sivas medeniyetler şehridir. İnşallah burayı artık yakışan birine vereceğiz” ifadelerini kullandı.