Prof. Dr. Fethi Toker Memleketinde Toprağa Verildi

Prof. Dr. Fethi Toker Memleketinde Toprağa Verildi

Yayın: 20.01.2021 22:15
Paylaş:
A+ A-

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) eski Başkanı Prof. Dr. Fethi Toker (89) memleketi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi.
Ankara’da yaşadığı evde hayatını kaybeden 89 yaşındaki ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Fethi Toker’in cenazesi Karabük’ün Safranbolu ilçesine getirildi. Aile mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Toker’in yakınlarının yanı sıra Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve vatandaşlar katıldı. İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Toker toprağa verildi.
1965-1969 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Test ve Araştırma Bürosunda uzman olarak görev yapan Toker, 1988 yılından itibaren ÖSYM Başkanlığı görevini üstlenerek 1993 yılında kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştı.
3 yıl boyunca ÖSYM’de danışmanlık yapan Toker 1996 yılında yeniden ÖSYM Başkanlığı görevine getirilmişti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknosa’nın Atatürk projesi “Yılın En İyisi” seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında yapay zeka teknolojisiyle Atatürk'ün sesini gerçeğe en yakın haliyle elde eden Teknosa, bu projesiyle MIXX Awards Türkiye'den “Yılın En İyisi” ödülü kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknosa, yılın en iyi dijital çalışmalarını değerlendiren MIXX Awards'tan (Marketing and Interactive Excellence) dört ödülle döndü.

Teknosa, “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesiyle kazandığı ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Atatürk'ün kendi sesinden daha önce hiç duyulmayan sözlerini yapay zeka teknolojisiyle elde eden Teknosa, “Yılın En İyisi” ödülünün yanı sıra “Cumhuriyetin 100. Yılı” ve “Deneysel ve Yenilikçi” kategorilerinde “Altın Mixx” ödülünün, “Dijital Ses Reklamcılığı” kategorisinde ise “Bronz Mixx” ödülünün sahibi oldu.

Teknosa adına ödülleri pazarlama ekipleri aldı.