Prof. Dr. Uysal İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Prof. Dr. Uysal İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Yayın: 03.05.2021 23:13
Paylaş:
A+ A-

Korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti 26. Dönem Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal için Karabük’te gıyabi cenaze namazı kılındı.
Karabük Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. AK Parti 26. Dönem Karabük Milletvekili olarak görev yapan Uysal için kentte gıyabi cenaze töreni düzenlendi. KBÜ Camii’nde okunan Kuran-ı Kerim’in ardından ikindi namazına müteakip İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından Uysal için saf tutan cemaate gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.
Cenaze törenine akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

2 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    allah rahmet eylesin..fakat ben bu durumu da kabul edemiyorum. aile ferdi olenlere cenazeyi 10 kisiyle defin etme izni veriliyor, hemde sokaga cikma yasaginin oldugu bir gunde. insanlarin bir arada bulunmasına musade edilmiyor, dere kenarinda balik tutan adama ceza kesiliyor, sitesinin bahcesinde oturan insalara evinize cikin diye uyari yapiliyor fakat ankarada vefat edip konyada topraga verilen merhum milletvekilimiz icin muftu esliginde cenaze namazi kılınıyor. birakin bu isleri. oturun evinizde. bitsin bir an once su illet. sayin yetkililer burada gorev size dusuyor. sizlerin bu duruma on ayak olup musade etmemeniz gerekmezmiydi.

  2. karbuksevdalısı

    ALLAH CC rahmet etsin karabuku karabuk yapan, karabuke üniversite kazandıran, değerli bir şahsıyet her nekadar zorokı bır donem milletveekılı yapıldıysada .Konyalı diye hep dıslandı sıyaset te hak ettiği yere gelemedi buda Karabukun kaybıdır ALLAH CC RAHMET EYLESİN…Defin olayına gelıce bıyle bır sahsıyet için kalabalık az bıle gaytte normal pandemı tedbırı almıslar.Burda onemlı olan gerçekte pandemi salgın varmı yokmu yoksa bos bosunamı ınsanlar eve kapatılıyor.corona surecınde tehsıs tedavı ve yontem yanlışmı ? bunları sorgulamak lazım.17 gun tam kapanma surecınde mahlle mahlle gezıp herkese testmı yapılıyor ne yapılıyor sadece ve kapan izin kagıdı olanlar dısarda turıstler dısarda e mıllet ne yapsın herkes trust olsa bu ulkede kımse eve kapanmaz ozaman mantık bu mu?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.