Rektör Polat Basın Bayramı’nı Kutladı

Rektör Polat Basın Bayramı’nı Kutladı

Yayın: 23.07.2020 23:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla mesajı yayımladı. Rektör Polat, mesajında, basının, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı konumunda olduğunu belirtti.
Gazetecilik mesleğinin haber alma ve aktarmada çok geniş kitleleri etkilemekte, çoğunlukla yönetim ve halk arasındaki iletişimi sağlamakta olduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti.
“Bu nedenle basın çalışanlarının üstlendiği görev ve sorumluluk önemlidir. Etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, toplumun hassasiyetlerine özenli bir şekilde doğru haber yapan basın mensuplarının, farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde önemli bir sorumluluğu ve payı vardır. Gerek ülkemizin gerekse Karabük ilimizin ve üniversitemizin hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının üniversitemiz için olumlu yönde gelişmesine, basın mensuplarının gösterdikleri gayret ve duyarlılık büyük katkı sağlamaktadır. Her türlü zor şartlar altında meydana gelen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren, değerlere saygılı, objektif bakış açısı ile demokrasimiz adına son derece önemli bir sorumluluk üstlenen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “meyve fidanı aşılama” etkinliği yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, “meyve fidanı aşılama” etkinliği düzenlendi.

Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde organize edilen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, 21 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Yılmaz, meyve fidanı aşılamasını katılımcılara anlatarak, teorik ve pratik uygulama yapacaklarını belirtti.

Orman Fidanlık Müdürü Savaş Ayvaz ise doğanın en eski ve en önemli miraslarından biri olan meyve ağaçlarının geleceğini şekillendirecek, daha verimli ve sağlıklı hale getirecek bir etkinlik düzenlendiğini aktardı.

Ayvaz, aşılamanın önemine değinerek, “Bu kadim teknik yüzyıllardır tarım pratiğimizin temel taşlarından biri olmuştur ve bugün de aynı önemi taşımaktadır.” dedi.

Güzel bir deneyim yaşadıklarını ifade eden öğrencilerden Mehtap Günay Bektaş, “Aşılama yaptığım fidanı evimin bahçesine dikmeyi planlıyorum.” diye konuştu.

Uzmanlar tarafından aşılanan elma, armut, ceviz, orman ağacı, ladin ve sedir türlerinde 200 fidan katılımcılara hediye edildi.