Rektör Polat Üniversite Hastanesini Ziyaret Etti

Rektör Polat Üniversite Hastanesini Ziyaret Etti

Yayın: 01.08.2015 10:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek hastane faaliyetlerini inceledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile beraber Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alaadin Polat ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara da ziyarete katıldı.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem halka hizmeti ile hem de verdiği eğitimlerle geleceğin doktorlarını yetişmesinde büyük katkı sağladığı için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Rektör Polat, “Bugün her türlü teşhis ve tedavi üniversitemiz hastanesinde yapılabilmektedir. Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üniversitemiz ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordineli olarak çalışmalara devam ederek hastalarımıza şifa olmaya devam edecektir. Üniversitemiz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile yapmış olduğumuz bu çalışmalarda emeği geçen hastane yönetimine teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında bilgi alarak poliklinik çalışmalarını ve hastane faaliyetlerini yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, hastane personeli ile bir araya gelerek, hastane hakkında çalışanların görüşlerini aldı ve doktorları ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat gezisinde hastalara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünya Tiyatro Günü, Şehir Tiyatroları’nda ücretsiz oyunlarla kutlandı

Yayın: 29.03.2024 12:49
Paylaş:
A+ A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü şehir tiyatroları sahnelerinde ücretsiz düzenlenen oyunlarla kutladı.

Her yıl Dünya Tiyatro Günü için yayınlanan uluslararası bildiriyi bu yıl Norveçli yazar Jon Fosse, ulusal bildiriyi ise yönetmen ve oyuncu Tamer Levent kaleme aldı.

Ulusal ve uluslararası bildiri, sahnelenen oyunlardan önce sanatçılar tarafından okundu.

Tiyatronun iletişimdeki önemine, yaşamın gelişmesine sağladığı katkıya ve hayata ayna tutması gerektiğine vurgu yapılan ulusal bildiride, “Tiyatro, düşünmediklerimizi hatırlatıp, bizleri yüzleştirir, ezberlenmiş bilgilerimizle din, dil ve ırk ile bütünleştiremediğimiz, nedenlerini sorgulamadığımız konuları, insan olma ortaklığında, ders vermeden sorgular. Yaşamda var olan ve çözülmez görülen sorunları irdelemek ve çözüm üretmek süreçleri yaratır.” ifadeleri yer aldı.

Nobel ödüllü yazar Fosse’nin kaleme aldığı “Sanat barıştır” temalı uluslararası bildiride ise “Savaş hepimizin içinde derinlerde yatan şeye, özgün olana karşı verilen bir mücadeledir. Bu aynı zamanda sanata karşı, tüm sanatların derinliklerinde yatan şeye karşı bir savaştır. Aslında çok basit, savaş ve barış birbirine ne kadar zıtsa, savaş ve sanat da o kadar zıttır. Sanat barıştır.” ifadeleri kullanıldı. (AA)