Rektör Polat’tan Özbekistan Ziyareti

Rektör Polat’tan Özbekistan Ziyareti

Yayın: 30.06.2021 22:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik iş birliği görüşmeleri kapsamında Özbekistan’a gitti. Prof. Dr. Refik Polat ziyaretin ilk gününde Özbekistan İnovasyon Bakanlığı, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararası İslam Uygarlık Merkezi ile Tarımsal Sulama ve Tarım Makinaları Üniversitesi ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat Özbekistan’a giderek Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararası İslam Uygarlık Merkezi,  Özbekistan İnovasyon Bakanlığı ve Tarımsal Sulama ve Tarım Makinaları Üniversitesine  ziyarette bulundu. Ayrıca memorandum yapılan bazı üniversite temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyarette ilk olarak Özbekistan Tarımsal Sulama ve Tarım Makinaları Üniversitesi ziyaret edildi. Polat ve beraberindeki heyet ilk olarak enstitüde bulunan A. Aripov müzesini ziyaret etti.  Toplantı da Rektör Yardımcısı Prof. B. Mirzaev, Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. A.Salohiddinov, Uluslararası İşbirliği Departmanı Dr. Sh.Rakhmonov, Güç Kaynağı ve Yenilenebilir Enerji Departmanı Başkanı Dr. D.Kadirov, Dr. Sirojiddin Khushiev ve Dr. Jurabet Izzatillaev katıldı. Görüşmelerde yapılabilecek akademik iş birlikleri, öğrenci değişimi ve personel değişimi hareketlilikleri konuları ele alındı. Polat’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Uluslararası İlişikler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan eşlik etti. Toplantının ardından üniversite laboratuvarları ziyaret edildi.

Ardından, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararası İslam Uygarlık Merkezine ziyaret gerçekleştirildi. Burada yapılan ikili görüşmeler neticesinde akademik işbirliği, ortak sempozyum/kongre düzenleme, akademisyen değişimi konularında anlaşmalar imzalandı.

Ziyaretin devamında Özbekistan İnovasyon Bakanlığına ziyarette bulunuldu. Burada Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat başkanlığındaki heyet bakanlık yetkilileri ile ikili görüşmelerde bulundu ve günün anısına hediye takdimi ile program tamamlandı.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)