Rektör Prof. Dr. Refik Polat’tan Bangladeş’e ziyaret

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’tan Bangladeş’e ziyaret

Yayın: 29.01.2018 19:54
Paylaş:
A+ A-

Son yıllarda yapılan ziyaretlerle adını uluslararası arenada duyurmaya başlayan, 50 farklı ülkeden 150’ye yakın üniversite ile anlaşması bulunan ve uluslararası öğrenci sayısı 4 bine yaklaşan Karabük Üniversitesi önemli bir ziyaret daha gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, onur konuğu olarak davet edildiği Bangladeş’te bulunan Daffodil Uluslararası Üniversitesinin 16. Kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın başkanlığını yaptığı Karabük Üniversitesi heyetinde Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Tahir Güneşer, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Okt. Kerim Tanış yer aldı.

Yaklaşık 22 bin öğrencisi olan, YÖK Mevlana Programı kapsamında yer alan ve Bangladeş’in en büyük özel ve ikinci büyük üniversitesi olan Daffodil Uluslararası Üniversitesinin 16. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları ana kampüste yapıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla açılışı yapılan törende, Daffodil Uluslararası Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrenciler kendi ülkelerini tanıtan gösteriler yaptı.

Gerçekleştirilen kuruluş yıl dönümü kutlamaları Bangladeş’in en önemli yayın organlarından olan ve İngilizce yayımlanan The Daily Star Gazetesi’nde manşetten verildi.

Karabük Üniversitesinde 1. Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı yapılacak

Daffodil Uluslararası Üniversitesinde yapılan ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Daffodil Uluslararası Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Md. Sabur Khan ve Üniversite Rektörü Prof. Yusuf İslam’ın da hazır bulunduğu ikili görüşmelerde, ilki Karabük Üniversitesinde Türkiye, Bangladeş, Güney Kore ve Malezya ortaklığında ‘1. Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı’ yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan görüşmelerde son altı yıldır Mevlana Programı çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile etkin hareketliliği bulunan ve şimdiye kadar Karabük Üniversitesine 20 öğrenci ve 15 akademik personel gönderen Daffodil Uluslararası Üniversitesi ile yaz okulu değişim programı uygulaması kararı alındı. Bu kararın alınmasıyla yaz okulu döneminde çok sayıda Bangladeşli öğrenci Karabük Üniversitesine eğitim almaya gelebilecek.

Görüşmelerin ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve heyeti, Daffodil Uluslararası Üniversitesinden Karabük Üniversitesine değişim programları kapsamında gelen öğrenci ve akademik personelle de toplantı yaptı. Ayrıca Erasmus K107 projesi kapsamında Karabük Üniversitesine gelecek olan öğrenci ve akademik personelle tanışıldı.

Türkiye’nin Dakka Büyükelçiliği ve TİKA Ofisi ziyaret edildi

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve heyeti, Daffodil Uluslararası Üniversitesine yaptıkları ziyaret kapsamında Türkiye’nin Dakka Büyükelçiliği ile Arakan’da ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardım yapan tek kuruluş olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Dakka bürosunu ziyaret etti.

Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Dakka Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ile ayrı ayrı görüşen heyet, sadece Bangladeşli değil vatanından uzaklaştırılmış Arakanlı gençlere de eğitim verme yöntemleri üzerinde fikir alış verişinde bulundu. Sahadaki zorlukların, kimlik kaydı olmayan ve vatansız görünen Arakan Müslümanlarının eğitimsiz bırakılmasının temel problem olduğunun vurgulandığı görüşmede TİKA ile Bangladeş’te Arakanlı Müslüman gençlere Türkçe ve Temel Eğitim Merkezi kurma projesi değerlendirildi. Görüşmeler sırasında ayrıca Karabük Üniversitesi olarak Dakka Üniversitesi ve Bangladeş Ordusuna Türkçe öğretimi üzerine destekte bulunma kararı alındı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.