Rektör Yardımcısından Yerel Yönetimlere Sitem…

Rektör Yardımcısından Yerel Yönetimlere Sitem…

Yayın: 24.10.2016 10:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr.Ali Güneş,geçtiğimiz hafta Perşembe günü katıldığı İl koordinasyon kurulu toplantısında bir konuşma yaparak,yerel yönetimlerden gerekli desteği alamadıklarını ifade etti.

Bu manada özellikle Karabük belediyesi ile sorunlarını çözemediklerini belirten rektör yardımcısı Prof.Dr.Ali Güneş, “Karabük belediyesi ile sorunlarımızı bir türlü çözemiyoruz.Belediye ile yaptığımız yazışmalardan sonuç alamıyoruz.Şuan Üniversite dışında kalan eski köprü ve bazı yol güzergahlarında ki düzenleme taleplerimize yanıt alamıyoruz.Trafik problemi başlı başına bir sorun olmaya devam ediyor. Öğlebelinin altında ki yolun genişlemesini istiyoruz ancak bu konuda da bir çalışma yapılmıyor.Yine minibüsçüler ile özel halk otobüsçüleri sorunları olduğunu söylüyorlar ve bu sorunların bizimle alakası olmadığı halde çözümünü bizden bekliyorlar.Bu sorunu belediye ile şoförler odalarının çözmesi gerekiyor. Biz buradan uyarıyoruz, bu sorun krize doğru gidiyor.Karabük Üniversitesi 52-53 bin öğrenci barındırıyor ve biz yerel yönetimlerden daha fazla destek bekliyoruz.İsteklerimiz çok fazla maliyetli istekler değil” dedi.

Bu tür toplantılarda sorunların çok ta dile getirilmediğini söyleyen Karabük Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr.Ali Güneş, “adı üzerinde koordinasyon toplantıları bir kenti koordine etmek o kentin yatırımlarının koordinesini sağlamak için yapılır.Maalesef ki bu tür toplantılarda sorunlar istenildiği gibi dile getirilmiyor.Hal bu ki herkes sorununu tam olarak dile getirse birçok sorun çözülür.Biz sorunlarımızı net bir şekilde dile getiriyoruz.Bakın şu an KBÜ Eğitim ve araştırma hastanemizin sıkıntılarından bahsediliyor.Zamanında gerekli kamulaştırmalar yapılarak fiziki olarak daha büyük bir hastane yapılmış olsaydı bugün bu sorunlar yaşanmazdı.Yani yerel yönetimler daha fazla sorumluluk almalı” sözlerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Toyota’dan yardım kuruluşlarına bağış yapan firmalara teknik gezi imkanı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA (AA) – Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, yardım faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunan firmalara teknik gezi imkanı sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Toyota, toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik ruhuyla 2019'da başlattığı ancak pandemi ve proje dönemlerinde ara verdiği “Önce Bağış Sonra Fabrika Turu” projesini yeniden hayata geçirdi.

Kapılarını umut ve toplumsal faydanın üretildiği yere de açan Toyota, teknik gezi taleplerini anlamlı bağışlara dönüştürerek, Darüşşafaka Cemiyeti, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) gibi sivil toplum kuruluşlarına destek olma imkanı sunuyor.

Her gezi, katılımcılara Toyota'nın mükemmelliyetçi üretim süreçlerini keşfetme imkanı tanırken toplumsal fayda sağlama şansı veriyor.

Ziyaretçi firmalar, pres, kaynak, boya ve montaj gibi üretim süreçlerini rehber eşliğinde deneyimlerken, Toyota üretim sistemi, yerinde kalite yönetimi, problem çözme teknikleri ve iş güvenliği konularında bilgi sahibi oluyor.

Sadece otomotiv sektörüyle sınırlı kalmayan proje, gıda, endüstri, beyaz eşya gibi farklı sektörlerden pek çok dev şirketin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Toplamda 77 firmanın 1145 çalışanının katılımıyla gerçekleşen turlar, geniş iş dünyası ağına dokunarak büyük başarı elde etti.