Rukiye Nineyi Alevlerin Köylüler Kurtardı

Rukiye Nineyi Alevlerin Köylüler Kurtardı

Yayın: 02.07.2020 20:30
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu da yanan iki katlı evde yaşayan 96 yaşındaki yaşlı kadını komşuları alevlerin arasından camdan çıkararak kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Davutobası köyünde 96 yaşındaki Rukiye Gündüz ve oğlu Mehmet Ali Gündüz’ün yaşadığı iki katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Komşuların haber vermesiyle yangına ilk olarak köye ait tankerle müdahale edilirken, Safranbolu Belediyesi itfaiye, jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi.
Yaşlı kadının evde yangından habersiz olduğunu gören komşuları pencerenin korkuluğunu kırarak, yaşlı kadını yangından son anda kurtardı.
Evi saran alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yaşlı kadın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Yanan ev kullanılmaz hale gelirken, Rukiye Gündüz ve oğlu Mehmet Ali Gündüz’ün iki gün önce İstanbul’dan geldikleri, yangın sırasında yaşlı kadının oğlunun evde olmadığı öğrenildi.
Yaşlı kadını kurtaranlardan Ahmet Yalçın, “Yangın çıkan odada buzdolabı var, büyük ihtimalle buzdolabından çıktı. Oğlu evde yok, kadında evde yalnız benim de süt annem olur, korkulukları kırarak çıkardık. Kadının bir şeyi yok, kurtardık” dedi.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“TAYK CarrefourSA Kupası” yat yarışı başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – CarrefourSA sponsorluğunda Türkiye Açık Deniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından düzenlenen yat yarışı başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAYK tarafından, CarrefourSA ana sponsorluğunda gerçekleştirilen TAYK CarrefourSA Kupası yarışında bu yıl denizlerin sürdürülebilirliğine dikkati çekmek için kaptanlar dümene geçti. Yelkencilerin, değişen deniz ve hava koşullarıyla mücadele ettiği yarışa 41 yat katıldı.

Caddebostan açıklarından başlayan yarışın ilk ayağında yelkenciler birinci gelmek için mücadele etti. 2024 Trofesi'nde ilk defa uzaktan kumandalı robotik şamandıra kullanan TAYK ekibi, yat trofesinin ilk ayağında yarışlarda yer alan ekiplere yenilikçi yaklaşımın avantajlarını yaşatabilmek için dünyada meydana gelen yeniliklere hızla uyum sağlamayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Melis Karatay Ebin, TAYK- CarrefourSA Kupası Yarışı'nın ana destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sürdürülebilir balıkçılığı teşvik eden ve deniz ürünlerini korumaya yardımcı olan sertifikalı balık ürünlerini satmaya odaklandıklarını aktaran Ebin, “Organize gıda perakende sektörünün bir oyuncusu olarak deniz ve deniz canlılarının korunmasını sağlayan çalışmalara destek vermek sorumluluklarımızdan biri. Bu doğrultuda denizlerin temizliği için hayata geçirilen farkındalık çalışmalarının yanı sıra sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarını da destekliyoruz.

Su altı yaşam döngüsünün bozulmaması için tedarikçilerde de MSC (Marine Stewardship Council) ve ASC (Aquaculture Stewardship Council) gibi sertifikasyon programlarına katılanlarla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde doğa ve deniz yaşamını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” değerlendirmesini yaptı.