Saadet Partisi Eflani İlçe Başkanı Erenoğlu AK Parti İktidarını Topa Tuttu.

Saadet Partisi Eflani İlçe Başkanı Erenoğlu AK Parti İktidarını Topa Tuttu.

Yayın: 08.05.2020 09:05
Paylaş:
A+ A-

Saadet Partisi Eflani İlçe Başkanı Ramazan Erenoğlu bir basın açıklaması yaptı.

Erenoğlu açıklamasında :”Corona virüsü ile mücadele ettiğimiz şu günlerde gecesini gündüzüne katan başta sağlık personeli ne huzurumuzu ve güvenliğimizi sağlayan askerimize ve  emniyet teşkilatına yaşanabilir bir Eflani için çalışan belediye personeline teşekkür ederiz . 18 yıldan beri iktidarda olan AK Parti devletin kar eden ve istihdam kapısı olan stratejik konumdaki fabrikaları özelleştirme adı altında elden çıkarttı . tarım ve hayvancılıkta uğraşan üreten vatandaşlarımızın girdi maliyetleri pahalı olması nedeniyle üretemez ve kazanamaz oldu  ak parti hükümeti mazot ve gübre yem girdi maliyetlerini düşürmek yerine  vatandaşına destek olmak yerine Avrupa ülkelerinden   kırmızı et tohumu ise milli ve yerli kullanmak yerine bunda da Avrupa devletlerinin çiftçisinden almayı tercih etti buda köylü nüfusunu ve Eflani de tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin toprağını bırakarak büyük kentlere göç etmesine neden oldu.  Zengin müteahhitlere tanınan vergi affı ve hazine garantili ihaleler üretim ile uğraşan  insanımız bu haklardan mahrum bırakıldı .Biz bunca olumsuzluklara rağmen  Eflani’miz de istihdamın yeni iş kolu faaliyetlerinin Eflani’miz de açılmasını istiyorsak  elimizden alınan devlet kurumlarını tekrar Eflani’mize kazandırmaya mecburuz  bu bağlamda Saadet partisi Eflani teşkilatı olarak elimizden geldiği kadar kaymakam beye ve belediye başkanımız İbrahim Ertuğrul beye destek vermeye hazırız . Eflani’miz de muhakkak doğal gaz gelmelidir. Birçok Eflani’li hemşerilerimiz bu nedenle daire alırken Eflani’yi tercih etmiyor . Önümüzdeki  süreç atılım süreci olması gerekmektedir israf ve yolsuzluk sıkı bir şekilde denetlenmeli yerli ve milli kurumlara sahip çıkılmalı tarım ve hayvancılık başta olmak üzere işi ehline ve liyakat sahibi olanlara makam verilmelidir inşallah kazanan Ülkemiz ve Eflani’miz olmak dileğiyle hayırlı günler .” dedi.

Yorumlar

  1. Başkan alakadar olun biraz

    Başkan birisi Gamadaki yarım kalan inşatı soruyo sen ne diyosun orasıyla ilgili ayrıca CHP İlçe Başkanı sanayi sitesinin yeri yanlış diyo sen ne diyosun bunlarıda yaz öğrenelim bak eski hastane boş duruyo çok boş bina var onnar nolacak gayrı ilçeye sahip çıkın söyleyin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”