Safran Festivali Başladı.

Safran Festivali Başladı.

Yayın: 30.10.2020 22:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu’da bu yıl 4 ’üncüsü düzenlenen ‘’Safran Festivali’’ başladı.

Bugün saat 11: 00 ‘da Yukarı Çiftlik Köyü keten Mahallesinde düzenlenen programa, Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı – iş insanı Şefik Dizdar ile vatandaşlar katıldı. Yukarı Çiftlik köyünde 11 yıldır safran yetiştiren İsmail Yılmaz’a bu yıl 20 üretici daha katıldı. 40 dekar alana ekilen safrandan bu yıl 25 kilogram ürün elde edilmesi bekleniyor. Pandemi sebebiyle etkinliklerin ve katılımın sınırlı tutulduğu ‘’Safran Festivali’’ salgına rağmen büyük ilgi gördü.

Dünya miras kenti Safranbolu tarihi dokusuyla tüm dünya tarafından zaten ilgi görmekte ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Elif Köse ‘’İsmini aldığı safran bitkisiyle de bu ilgi daha da artmakta’’ dedi. Başkan Köse konuşmasına şöyle devam etti ‘’Hasat zamanı Safranbolu’da yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor; bunun kentin tanınmasına ve ekonomisine büyük katkısı var, bizler Safranbolu Belediyesi olarak tarımı önemsiyoruz bunun için de Yazıköy’ de kiraladığımız 18 dönüm arazide süs bitkisi ve sebze yetiştiriyoruz. İstiyoruz ki bir karış toprağımız boş kalmasın, artık göçler şehirlere değil, şehirlerden köylere gerçekleşiyor. Tüketen değil üreten bir Safranbolu olmak için tarımsal faaliyetlerin her zaman arkasındayız. Ben öncelikle Safrana hayat veren, yok olmak üzereyken tekrar hak ettiği değeri kazandıran, İsmail beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterileri ve safranlı lokum kazanı kaynatılarak, safran hasadına geçildi. Protokole ve vatandaşlara tarladan toplanan safran hasadı sonrasında ikramlarda bulunuldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.