Safran Tarımında Yeni Makineler Kullanılmaya Başlandı

Safran Tarımında Yeni Makineler Kullanılmaya Başlandı

Yayın: 30.06.2019 22:16
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından; ilçeye adını veren Safran bitkisinin üretiminde iş gücünü azaltmak, üretim maliyetini düşürerek üretim alanlarını artırmayı amaçlayan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2018 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Dünya Miras Kentinin Kırmızı Altını Safran” projesi kapsamında İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından tasarlanan ve özel olarak yaptırılan ülkemizde ilk olma özelliğine sahip Safran Söküm Makinesi, Safran Soğanı Selektör Makinesi ve Safran Dikim Makinesi tarıma kazandırılmıştır.

Alınan makineler ile safran soğanı söküm ve selektör işlemleri safran üretim sezonunun açılmasıyla beraber kullanılmaya başlanmıştır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin “ Türkiye çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek”

Yayın: 23.04.2024 10:58
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, “Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır.” Dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı ile tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti.

Türkiye’nin bağımsızlığını ve milli irade hakimiyetini dünyaya ilan ettiği tarihin 23 Nisan 1920 olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

“Bu özel gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ulusumuzun egemenliğini ve bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gurur dolu bir gündür. Büyük Millet Meclisimizin, milli mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateş en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu gün, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımıza adanmıştır. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır.

Bu vesileyle, başta Türkiye Büyük Milleti Meclisin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşundan bu yana, meclis çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyor, aramızdan ayrılanları rahmetle yad ediyorum.

Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımıza başarılarla dolu bir hayat diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”