Safranbolu ADD’den Suç Duyurusu

Safranbolu ADD’den Suç Duyurusu

Yayın: 05.04.2018 22:25
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından,Facebook’ta ütü evi kuru yıkama terzi isimli kullanıcı Atatürk heykelinin açılışını ve Atatürk’ü kast ederek yapılan paylaşımla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Konu ile ilgili ADD Safranbolu şube başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu tarafından Safranbolu Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayet dilekçesinde,”03 Nisan Karabük Demir-Çelik fabrikalarının kuruluşu münasebetiyle Karabük kent meydanında Atatürk heykelinin açılışı yapılmıştır.Açılışa önce ki meclis başkanı ve devlet bakanı,İlimizin mevcut milletvekilleri,Karabük belediye başkanı,Ankara Çankaya İlçesi belediye başkanı,İlimizin Valisi ve şehrimizin protokolü katılmıştır.

Facebook’ta Ütü Evi Kuru-yıkama terzi isimli kullanıcı Atatürk heykelinin açılışını ve Atatürk’ü kastederek şu şekilde paylaşımda bulunmuştur.

“CHP daha nereye eşşek heykeli dikebiliriz diye düşünürken,ERDOĞAN ve PUTİN,AKKUYU Nükleer santralının temelini attı..HEY YAVRUM HEY…”

Paylaşımın çıktısı ve paylaşım yapan şahsın resmi ekte sunulmuştur.Resmi beğenenlerde mevcuttur.
Paylaşım açıkça ülkemizin kurucusu büyük önder ve devletimizin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve tüm vatandaşlarımıza hakaret içermektedir.Ayrıca,paylaşım,halkı kin-nefret ve düşmanlığa sevk etmektedir.Ve durum infial yaratmış olmakla yargılanmasının ekte verdiğim benzer örneklerde göz önüne alınarak tutuklu olarak sürdürülmesi yolunda işlem yapılmasını,

Anılan paylaşımı yapan ve paylaşımı beğenen şahıslardan,şahsım adına,Safranbolu şube başkanlığını yaptığım Atatürkçü Düşünce Derneği adına ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına şikayetçiyim.

Gerekli soruşturmanın yapılarak, ilgili şahısların,ilgili tüm mevzuat uyarınca cezalandırılması için kamu davası açılmasını saygılarımla arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK, İftar Molası Verilmeyecek Kararı Aldı

Yayın: 29.03.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, sandık kurulu üyelerinin ‘iftar molası’ konusundaki merakını giderdi. YSK, sandık kurulunun kanun gereği oy sayımının ve dökümünün aralıksız yapılması gerektiği için iftar saatinde mola verilmeyeceğine karar verdi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK’ye gönderilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak Ramazan’da sadece su ile orucun açılması durumunda ‘sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı’ belirtildi. Bu nedenle, ‘sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği’ soruldu.

YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmünü hatırlattı. Ayrıca, YSK’nin Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple, ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildi. Bu karar, sandık kurulu üyelerinin iftar saatinde mola verip veremeyeceği konusundaki belirsizliği ortadan kaldırdı.