Safranbolu Belediye Başkanı Köse CHP ve İyi Partiyi Ziyaret Etti

Safranbolu Belediye Başkanı Köse CHP ve İyi Partiyi Ziyaret Etti

Yayın: 09.04.2019 22:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti İlçe Başkanlıklarını Ziyaret etti.

İlk ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisine gerçekleştiren Köse’yi burada İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Kadın Kolları Başkanı Handan Göçmen, Gençlik Kolları Başkanı Murat Çelebi ve çok sayıda partili karşıladı.

İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, birlikte güzel bir başarıya imza attıklarını ifade ederken, uzun bir sürecin sonunda bu başarının tüm Safranbolu ile birlikte nihayete erdiğini, bundan sonraki süreçte de el biriliği ile Safranbolu’ya hizmet edeceklerini söyledi.

Kadın ve gençlik Kolları Başkanlarının teşekkür ve başarı dileklerinde bulundukların konuşmaların ardından konuşan Başkan Elif Köse, çok özel ve bir o kadar da önemli bir kentte yaşadıklarını, bu özel yerinde çok özel bir yönetimi hak ettiğini söyledi.

Yönetim Kuruluna, İlçe Teşkilatına kendisine güvendikleri ve bu teveccühü gösterdikleri için teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “İyi niyetle, iyi işler yapmak için yola çıktık ve çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Yine çok güzel bir ekiple bunu başardık. Pek çok faktörün bir araya gelmesi ile birlikte ve bu inançla yılmadan, yorulmadan çalıştık. Çıktığımız bu uzun yolda en büyük katkı tabii ki kadınlarımızındır. Bu seçimde kadının gücünü de göstermiş olmaktan, gençlerimize örnek olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Pek çok gencimize onlarında yönetim kademelerinde olabileceklerinin, bunu başarabileceklerinin de göstergesi olduğumu düşünüyorum. Bununla ilgili Türkiye’nin çeşitli kentlerinden arayanlar oldu. Basın yoğun ilgi gösterdi. Yani kısaca birlikte çok büyük bir iş başardık” dedi.

Hedeflerinin bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını Safranbolu’dan indirmemek olduğunu ifade eden Köse; “İnanın o kadar çok insanı mutlu ettik ki, kendi mutluluğumuzun kat be kat üstüne çıktı. İnsanlar şunu söylüyorlar: Artık Safranbolu sokaklarında daha özgür dolaşıyoruz. Bu da bibim için ayrı bir mutluluktur. Ben yeniden gecenizi gündüzünüze kattığınız, bize inandığınız için hepinize ayrı ayır teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Köse, İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan pastayı kesti.

Daha sonra İyi Parti İlçe Başkanlığına geçen Köse ve beraberindekileri burada İlçe Başkanı Bilal Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Burada da kendisine destek olan İlçe Teşkilatı, Kadı ve gençlik Kollarına teşekkür eden Başkan Köse; “ Sizlerle çok güzel bir uyum yakaladık. Bizleri başarıya götüren etkenlerden birisi de bu uyum oldu. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde birlikte çalışacağımıza ve güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Bizlerden beklentinin çok yüksek olduğunun farkındayım. Allah bizlere bu beklentiyi karşılayacak güç versin. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İyi Parti İlçe Başkanı Bilal Aslan’ın teşekkür ve başarı dileklerinin ardından partililerle bir süre daha sohbet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve beraberindekiler buradan ayrıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.