Safranbolu Belediye Meclisi’nden Çocuk İstismarına Tepki

Safranbolu Belediye Meclisi’nden Çocuk İstismarına Tepki

Yayın: 08.07.2020 11:16
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Meclis üyeleri, çocuk istismarı ile mücadele için UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) öncülüğünde başlayan “Mavi Kurdela” hareketine destek verdi.

Belediye Başkanı Elif Köse’nin çağrısıyla çocuk istismarına karşı birlik olan üyeler gün boyu kollarında Mavi Kurdela ile gezerek konu hakkında bilgilendiler ve bilgilerini çevrelerine aktaracaklarını ifade ettiler.

Çocuklara ve gençlere büyük kıymet vermesiyle bilinen Başkan Köse, “UCİM’in hukuki ve toplumsal çabasını gönülden destekliyor, çocuklarımızı istismarın her biçimine karşı korunmanın bireysel ve toplumsal düzeyde en büyük görevimiz olduğuna inanıyorum. Başta değerli Safranbolu halkı olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı mavi kurdela ile konuya destek olmaya davet ediyorum ve lütfen şahit olduğunuz hiçbir vak’a karşısında sessiz kalmayın. Şüpheli durumlarda Safranbolu Belediyesi olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz aracılığıyla size doğru adreslere ulaşma konusunda yardımcı olabileceğimizi bir kez daha hatırlatmak görevim. Diğer yandan UCİM çocuk istismarı konusunda başvuracağınız en güvenilir adres olarak yanınızda olacaktır. Tüm UCİM ailesine teşekkür ediyorum, yanınızdayız!” dedi.

UCİM ve Saadet Öğretmen Hakkında:

İzmir Menderes’te 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayarak 82 yıl 6 ay hapis cezası almasını sağlayan Saadet Özkan, verdiği mücadeleyle dünyaya örnek oldu.

Dünyada her sene sadece 12 kadına verilen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nü First Lady Melania Trump’ın elinden aldı.

Başlattığı bu mücadele ile ülkede milyonlarca çocuğa ve aileye umut olan Özkan, 2017 senesinin Temmuz ayında Mersinli iş adamı olan Yücel Ceylan ile birlikte Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği( UCİM)’ni kurdu.

Ülkede 50 bin aşkın gönüllü UCİM üyesi ile birlikte farkındalık eğitimleri veren Özkan, aynı zamanda çocuk istismarı davalarında da aktif olarak gönüllü avukatlar ile mücadele vermeye devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)