Safranbolu Belediyesinden Kedi Evi Projesi

Safranbolu Belediyesinden Kedi Evi Projesi

Yayın: 12.11.2018 20:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi, sahipsiz hayvanların yaşam alanı sokaklarda güven içinde yaşamaları için farkındalık oluşturmak adına birçok Mahalleye ‘’Kedi Evleri’’ konumlandırıyor.

Kış ayının gelmesi sebebiyle barınacak yeri olmayan sahipsiz sokak kedilerinin soğuktan korunmaları için uygulamaya koyulan çalışma hayvan severleri memnun ediyor. Safranbolu Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan uygulama, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından hayata geçirildi. Safranbolu Belediyesi tarafından kendi marangozhanesinde yapılan kedi evleri, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mahallere konumlandırılıyor.

Gelişmiş medeni toplumlar bütün canlıların bir birleriyle güven içinde çevreye zarar vermeden yaşadıkları toplumdur ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti ‘’Bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa doğadaki her canlının da o kadar hakkı var. Sokak hayvanlarının yaşam hakkına değer veriyoruz. İnsan sevgisi kadar, hayvan sevgisini de önemsiyoruz. Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ameliyathanemizde, müşahede odası, ısıtmalı barınaklara kadar en büyük ve kapsamlı merkezlerinden biri olan barınağımızda sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Barınak dışında da kentimizin birçok yerine konumlandırdığımız kedi ve kuş evleriyle de sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumaya çalışıyoruz’’ dedi.

Sokak kedilerinin korunmasının yanı sıra Belediye ve hayvan sever vatandaşların verdikleri yiyeceklerin de ıslanmaması ve sıcak bir ortamda yiyebilmelerini sağlıyoruz diyen Ürkmezer, “Biz Belediye olarak imkanlarımız dahilinde sokak hayvanlarını korumaya çalışıyoruz , burada vatandaşımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Mahallesine kedi evi isteyen vatandaşların Safranbolu Belediyesi Beyaz Masaya müracaat etmeleri gerekmektedir denildi.

Yorumlar

  1. hilmi uluçınar

    çok güzelde barınağa kedi bırakıyoruz 1- 2 gün bakıp bir çöp bidonunun yanına bırakıyoruz dediler. mecburdum bıraktım ama hala vicdan azabı çekiyorum. kedi evi yapmakla olmuyor bu işler. barınaksa adam gibi olmalı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”