Safranbolu Belediyesinden Mehmetçiklere Destek

Safranbolu Belediyesinden Mehmetçiklere Destek

Yayın: 02.02.2018 22:58
Paylaş:
A+ A-

Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen “Zeytin Dalı” harekâtında görev alan askerlerimize destek olmak amacı ile Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde (SAKEM ) hazırlanan 2200 paket Safranbolu Kıtır’ı sınır birliğine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) uluslararası gastronomi yarışmasında 2017 yılında şefler kategorisinde dünyada 2. Türkiye’de de 1. lik ödülü alan ve Ülkemizi, insanımızı ilgilendiren hemen her konuda duyarlılık gösteren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) mutfağında hazırlanan Safranbolu Kıtırı aynı zamanda tazeliğini uzun süre koruması ile de biliniyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer hanımefendi, SAKEM Öğretmenleri ve Gönüllü Bayanlar tarafından hazırlanan 2200 Kıtır paketi kolilere konulduktan sonra yola çıktı.

Paketlerin gönderilmesinin ardından duygularını dile getiren SAKEM Mutfak Öğretmenlerinden Zeynep Küskü, Ülkemizi tehdit eden unsurları bertaraf etmek üzere canlarını ortaya koyan Mehmetçiklerimize bir nebze olsun destek olmak için SAKEM Mutfak ekibi ve gönüllü bayanlar ile bir araya gelerek tazeliğini ve lezzetini uzun süre muhafaza eden Safranbolu Kıtırını yaptıklarını ifade ederken, “ İnanıyoruz ki Safranbolu Kıtırı onlara inşallah şifa olacaktır. Badem, fındık, fıstık ve un ile yapılan ürünümüz tazeliğini uzun süre muhafaza edebilmektedir. Biz bunu Mehmetçiğimize dualarla yaptık. İnşallah şifa olsun. Bizle onurla, gururla hazırladık. Askerlerimizi düşünürken oldukça duygusal anlar da yaşandı. İnşallah desteğimizin devamını da getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, Afrin’de teröre karşı savaşan, her geçen gün çok daha büyük başarılarla bunları yok eden Mehmetçiklerimize destek olmak amacı ile SAKEM Eğitmenleri ve gönüllü bayanlardan oluşan bir gurup tarafından Safranbolu Kıtırı hazırlandı” dedi.

Bu desteğin kocaman bir çuvalda bir pirinç tanesi olduğunu kaydeden Ürkmezer, “ Kalbimizle, dualarımız ile Mehmetçiğin yanındayız. İnşallah bu terör belasını en kısa zamanda def edecekler ve Büyük Türk Milleti olarak, bu birlik ve beraberlik ruhu içerisinde her zaman bu tür belalara karşı zaferler kazanmaya devam edeceğiz. Safranbolu Belediyesi olarak küçük bir katkı sağlamış olursak kendimizi mutlu addederiz. Bu uğurda Şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.

Batman’da terör örgütünün hain saldırısı sonucu Şehit olan Aybüke Öğretmenin annesi Zehra Yalçın hanımefendi de Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek destek verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.