Safranbolu Belediyesinin 2016 Yılı Bütçesi 48 Milyon TL

Safranbolu Belediyesinin 2016 Yılı Bütçesi 48 Milyon TL

Yayın: 23.11.2015 10:17
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye meclis Salonunda Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy başkanlığında toplanan meclis, 2016 yılı bütçesini görüştü ve 2015 Yılında 42 Milyon TL Olan Belediye Bütçesi, 2016 Yılında 48 milyon TL olarak belirlendi.

Aksoy; “2009 yılında Belediye başkanı olarak seçildiğimde bütçemiz 13 Milyon TL iken bu güne gelindiğinde yani 2016 yılı bütçemiz 48 Milyon TL’ye çıkmıştır” dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ile başlayan toplantı, Plan Bütçe Komisyonunun bütçe raporunu okunması ile devam etti.
Komisyon raporunun okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Buna göre Belediyemizin gider bütçesinin üçte ikisinin yatırıma ayrılacağı görülüyor. Bunun önemli bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Yine personel giderlerimiz 48 milyon bütçede 7.200 bin, bunun bir belediye için kabul edilebilir sınırlar içerisinde olduğunu da ifade etmek istiyorum. İnşallah 48 milyonluk bütçeyi de 2016 yılında yakalayacağımızı düşünüyorum. 2015 yılında 42 milyon olan bütçemiz 6 milyon lira artarak 48 milyona ulaşmıştır. Buna göre belediye olarak yüzde 15 gibi bir büyümeyi öngörmüşüz. İnşallah bunu el birliği ile sağlarız. Hatırlanacağı üzere 2009 yılında belediyemizin mücavir alanı dahil nüfusu 39 bin civarında idi. Bütçesi ise 13 milyon. Cenabı Hakka şükürler olsun ki Safranbolu Belediyemiz bu kısa sürede bütçesini kat kat artırmış buna mukabil hizmetlerini ve projelerini de katlamıştır” dedi.

Konuşmanın ardından Safranbolu Belediyesi 2016 yılı bütçe kararnamesinin meclis üyelerinin tek tek oylamasına geçildi. Bütçenin oy birliği ile kabulünün ardından Başkan Aksoy; Bütçe gelir tarifesinde su ücretlerine, otopark ücretlerine, ilan reklam işgaliye ücretlerine herhangi bir zam yapılmadığını belirtirken tarifenin oylamasına geçildi. Yine teker teker oylanan Bütçe Gelir Tarifesi de oy birliği ile kabul gördü.

2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısı sonunda, bütçenin hazırlanması hususunda yoğun mesai harcayan Mali Hizmetler Müdürlüğü ekibine teşekkür eden Başkan Aksoy; “Yine Belediye meclisi gündeminde görüşülmesi hususundaki çalışmalarından dolayı Bütçe Komisyonumuza teşekkür ediyorum. Bir diğeri ise tabii ki bütçeleri yapmak, planları yapmak önemlidir ancak bunu uygulamak daha da önemlidir. Bu vesile ile Meclis Üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bütçeyi izleyecek olan belediye birimlerimize de Allah şimdiden kolaylıklar verisin. İnşallah Safranbolu’muzda hayırlı hizmetlere vesile oluruz. 2016 yılı bütçemiz hayırlı uğrulu olsun” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.