Safranbolu Devlet Hastanesinde Mamografi Çekilmeye Başlandı

Safranbolu Devlet Hastanesinde Mamografi Çekilmeye Başlandı

Yayın: 27.02.2018 20:04
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Devlet hastanesinde Mamografi çekilmeye başlanmasının İlçe halkı arasında memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Bayram Aydoslu; Mamografi cihazının kadın hastalarımızda özellikle meme kanseri teşhisi için çok önemli olduğunu belirterek, “birçok ilçede bulunmayan mamografi cihazının Safranbolu Devlet hastanemizde faaliyete geçmesinden dolayı son derece memnun olduk.

Bilindiği gibi dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin erken teşhisinde mamografi çekimleri önemli bir rol üstleniyor.Yeni cihazımızın hastanemize ve Safranbolu halkımıza hayırlı olsun”dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı da, Safranbolu Devlet Hastanesine mamografi cihazının kazandırılması ve mamografi çekimlerinin başlaması ile Safranbolu halkına daha kaliteli ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti vermekten mutluluk duyduklarını, hastanenin radyolojik görüntüleme hizmetlerinin her geçen gün daha da geliştiğini ve bu nedenle mevcut Radyoloji uzmanının yanı sıra bir Radyoloji uzmanına daha ihtiyaç duyduklarını belirterek; hem radyoloji branşında hem de ihtiyaç duyulan diğer branşlarda uzman hekim sayısını artırmak için Bakanlık nezdinde çalışmalarının sürdüğünü ve Safranbolu Devlet Hastanesinin hizmet kalitesini daha da artırmak için mevcut yönetimle birlikte gayret sarf edeceklerini belirtti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)