Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.04.2021 21:07
Paylaş:
A+ A-

“Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Çoğalıyor..”

Safranbolu Esnaf ve SANATKARLAR Odası, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, eğer yapılabilir ve pandemi nedeni ile ertelenmezse 4 Mayıs günü yapılacak ve HALEN Başkan olan MUAMMER DUMUNER, Adaylığını açıklayan SEMRA UZ isimlerinden sonra, Karaali Mahalle Muhtarı da olan, OSMAN KESİCİ DE Başkan Adaylığını açıkladı.

Safranbolu Esnaf  ve Sanatkarlar Odası’nın Muammer Dumaner Başkanlığı’nda ki Yönetim Kurulu içerisinde patlak veren huzursuzluk,olayı Ticaret Bakanlığı Müfettişlerine kadar taşıdı ve Denetim yapan Müfettişler de konuları Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapmaya kadar götürürken Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de,anılan Oda’nın Olağanüstü Genel Kurul yapmasına karar verdi.

Bu kararın açıklanmasında sonra,Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’in yeniden Başkan Adayı olacağına kesin gözü ile bakılırken,yine Safranbolu Esnaflarından SEMRA UZ isimli Bayan da Başkan Adaylığını açıklamıştı.Daha sonra da yine Safranbolu Esnaflarından ve aynı zamanda Kaali Mahalle Muhtarı olan OSMAN KESİCİ’DE bir Basın Toplantısı ile Başkan Adaylığını açıkladı.

Başkan Adayı olacağını açıklayan OSMAN KESİCİ Basın Toplantısında şu görüşleri dile getirdi.

 “Bu gün bizleri burada yalnız bırakmayan Karabük’ün çok değerli Basın Mensuplarına hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü şükranlarımı sunuyorum.

Malumunuz 22 Yılı aşkın süredir mevcut oda başkanı Muammer Dumaner’in, Safranbolu Esnaf Odası yönetiminin geçirdiği denetim ve müfettiş soruşturmasının ardından olağanüstü kongre kararı alınmıştı.

Bu bağlamda, ben de bu yolda bana fazlasıyla katkılarının olacağını düşündüğüm değerli ekip arkadaşlarımla görüşüp, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 4 Mayıs’ta yapılacak olan kongresinde Başkan Adayı olmaya karar verdim. Bu gün sizlerle de bu vesile ile bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Sizler de biliyorsunuz ki zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik ve sağlık konuları sürekli gündemimizde ve pandemi sebebiyle Safranbolu turizmi oldukça etkilendi. Bu da esnaflarımızın çoğuna olumsuz yansıdı. Elimizi taşın altına koymamamız içten bile değildi. Bu sorumluluk ile bu yola çıkıyoruz.

Sizlerin sorularını almadan önce belirtmek isterim ki; Safranbolu Esnaf odası olarak bugüne kadar yapılamayan birçok çalışmanın projelerini hazırlıyoruz, bunları günü geldiğinde sizlerle paylaşacağız ve kamuoyunu da bilgilendireceğiz.

Safranbolu Esnafımızın sorunlarını da biliyoruz, Bizde o sorunları yaşayanların başındayız, ancak şunu açık ve net belirtmeliyim ki esnafı esnaf yönetmeli.

Bu bağlamda mevcut sorunlar ve projeler üzerinde çalışmalarımız adaylığımızı aklımıza getirdiğimiz günden beri devam ediyor. Takdir edersiniz ki tüm sorunların ucu bürokrasi ve siyasete değiyor.  Bu anlamda biz sorunu önce ilgili makama götürüyor, yasal haklarımızı anlatıyor ve neler yapabileceğimizi karşılıklı tartışıyor uz. Sorun değil çözüm odaklı çalışıyoruz ve çalışacağız.

Adı üzerinde, Esnaf ve Sanatkârlar Odası. Ne yazık ki esnafımızın özellikle de pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıların bir nebze aşılması için hiç bir gayret göremedik, göremiyoruz. Hizmet amaçlı bu makamların hiçbiri kimseye baki değil. Hiç kimse de bu koltukların kadrolu başkanı değil. Asıl olan esnaflarımıza hizmet etmek ve sıkıntılarında yanlarında olup çözmektir. Benim de bir esnaf olarak, tek amacım Safranbolu’daki diğer esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmek ve sorunlarını çözmek olacaktır.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.