Safranbolu Nüfus Müdürlüğünden Korona Virüs Önlemi

Safranbolu Nüfus Müdürlüğünden Korona Virüs Önlemi

Yayın: 20.03.2020 19:21
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle tedbirler alındı.
Korona virüsü ile etkin mücadele kapsamında Safranbolu İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından vatandaşlara verilen nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri ve diğer adres, protokol belgelerinin bürokrasinin azaltılması amacıyla elektronik ortama taşınarak hızlı ve güvenilir bir şekilde e-Devlet kapısı üzerinden alınması sağ sağlandı.
Safranbolu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“18.03.2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi/ehliyet müracaatları randevusuz olarak kesinlikle alınmayacaktır. Nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesine İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler doğrultusunda e-Devlet kapısı üzerinden temin edilebilen belge talepleri, zorunlu haller dışında Nüfus Müdürlüklerince karşılanmayacaktır. E-devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve http://www.xn--trkiye-3ya.gov.tr/ adreslerinden; nüfus kayıt örneği veya yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin sorgulanmasının yapılabilmesi, üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Ayrıca e-Devlet kapısı üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmeti de verilebilmektedir.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünya Tiyatro Günü, Şehir Tiyatroları’nda ücretsiz oyunlarla kutlandı

Yayın: 29.03.2024 12:49
Paylaş:
A+ A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü şehir tiyatroları sahnelerinde ücretsiz düzenlenen oyunlarla kutladı.

Her yıl Dünya Tiyatro Günü için yayınlanan uluslararası bildiriyi bu yıl Norveçli yazar Jon Fosse, ulusal bildiriyi ise yönetmen ve oyuncu Tamer Levent kaleme aldı.

Ulusal ve uluslararası bildiri, sahnelenen oyunlardan önce sanatçılar tarafından okundu.

Tiyatronun iletişimdeki önemine, yaşamın gelişmesine sağladığı katkıya ve hayata ayna tutması gerektiğine vurgu yapılan ulusal bildiride, “Tiyatro, düşünmediklerimizi hatırlatıp, bizleri yüzleştirir, ezberlenmiş bilgilerimizle din, dil ve ırk ile bütünleştiremediğimiz, nedenlerini sorgulamadığımız konuları, insan olma ortaklığında, ders vermeden sorgular. Yaşamda var olan ve çözülmez görülen sorunları irdelemek ve çözüm üretmek süreçleri yaratır.” ifadeleri yer aldı.

Nobel ödüllü yazar Fosse’nin kaleme aldığı “Sanat barıştır” temalı uluslararası bildiride ise “Savaş hepimizin içinde derinlerde yatan şeye, özgün olana karşı verilen bir mücadeledir. Bu aynı zamanda sanata karşı, tüm sanatların derinliklerinde yatan şeye karşı bir savaştır. Aslında çok basit, savaş ve barış birbirine ne kadar zıtsa, savaş ve sanat da o kadar zıttır. Sanat barıştır.” ifadeleri kullanıldı. (AA)