Safranbolu’da 23 Nisan Coşkusu

Safranbolu’da 23 Nisan Coşkusu

Yayın: 24.04.2015 09:48
Paylaş:
A+ A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Safranbolu’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Safranbolu’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliklerde minik öğrenciler doyasıya eğlendi.

Saat 09.00’da Misak-ı Milli Meydanında Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı jandarma Albay Cihan Uluyayla, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu MYO Müdürü ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, İlçe milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Öğretmen ve Öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Hava muhalefeti nedeni ile program Safranbolu Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinliklerle devam etti.
Burada bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz; “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan güneş haline geldiğini ifade eden Yılmaz, “Bu süreçte vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı, birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınıydı. o büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizler, bu güven ve sevgi sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız. Ülkemizin, milletimizin dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku, heyecan ve sevinçle kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi temel önceliğimizdir” dedi.

Konuşmanın ardından Bulgaristan folklor ekibi ve ilçedeki okulların halk dansları gösterisi yapıldı. Özellikle minik öğrencilerin gösterileri ilgi odağı olurken, Şiir, kompozisyon ve spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Safranbolu Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Göksu, Safranbolu Emniyet Müdürü Musa Kansu tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Bulgaristan’dan gelen ekip Kardeş şehrimiz Nessebar Belediye Başkanı adına Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okuluna bir kupa verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.