Safranbolu’da Bağımlılıkla ile Mücadele Kararı Alındı

Safranbolu’da Bağımlılıkla ile Mücadele Kararı Alındı

Yayın: 09.02.2018 21:49
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamlık toplantı salonunda ’Bağımlılıkla İle Mücadele’’ toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda her türlü bağımlılığın bir hastalık olduğu ve kişilere, topluma zararının mutlaka olacağı ancak bunların içinde uyuşturucu kullanımı ile tütün ve tütün mamullerinin özellikle sigara kullanımıyla ilgili mücadelenin Safranbolu’da başlatıldığı açıklandı. İlgili mevcut kanun ve düzenlemelere göre en üst düzeyde taviz vermeden İlçede yakalanan başarılı pozisyonun kesintiye uğramadan sürekliliğinin sağlanabilmesi amacıyla bütün devlet kurumu ve kuruluşların sivil toplum örgütleri ayrıca basının da desteği ile sağlanması kararı alındı.

Toplantıya Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘in yanı sıra İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Bağımlılıktan uzak nesiller için bir araya geldiklerini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Eğitim, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir ayağıdır, bağımlılık toplumsal bir mesele, özellikle çocuk ve gençlerimizin korunması, onların bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için daha fazla farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapacaklarına dikkat çekti. Ürkmezer konuşmasında,’’Genç nesillerin hayatlarına dokunarak, onları tehlikelerden nasıl koruyacağımıza ve bağımlılıkla mücadele ederek gençlerimizi, ülkemizi ileri taşıyacak fikirler geliştirmeye nasıl motive edeceğimize yoğunlaşacağız. İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile beraber başta sigara olmak üzere her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılıkla mücadele konusunda, Safranbolu’da çok yönlü çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle son yıllarda kullanım yaşı oldukça aşağılara kadar inen uyuşturucu ve sigara bağımlılığı ile ilgili mücadele vermeye devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Ürkmezer , Kaymakamlık koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde yürütülen projelerle başta aileler ve gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarına dikkat çekti. Bağımlılıkla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerine, ilgili kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine değil, herkese büyük görevler düştüğünün üzerinde durdu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.