Safranbolu’da “Genç Vizyon” Toplantıları

Safranbolu’da “Genç Vizyon” Toplantıları

Yayın: 19.02.2020 20:38
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğrencilerle “Genç Vizyon” toplantıları kapsamında bir araya geldi.
Gümüş, öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın en önemli görevleri olduğunu söyledi.
Gençleri geleceğe hazırlarken onların gelecekten ne beklediği ve onların beklentilerine yönelik ne yaptıklarının önemli olduğunu ifade eden Gümüş, “Gençlerimizin fikirlerini almak ve onların gelecek beklentilerine hızlı ve nitelikli cevaplar verebilmek için bu toplantıların anlamlı” dedi.
Gümüş, iş hayatında ihtiyaç duyulan becerilerin farklılaştığını, bunun da meslekleri dönüştürmeye başladığını, özellikle gençlerin bunun farkına vararak geleceklerini planlarken bu gelişmeleri göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.
Öğrencilerle yapay zeka, Endustri 4.0, nesnelerin interneti, sosyal medya ve benzeri konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Gümüş, yapay zeka çalışmalarına çok büyük yatırımlar yapıldığı ve nesnelerin interneti ile birlikte aralarında iletişim kuracak olan yapay zeka teknolojisi gelecekte oldukça yer edineceği konularına değindi.
Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, öğrencilerin dünya ile rekabet edebilecek bilgi ve donanımlara sahip, ilgi yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda gelişimlerini ekip anlayışı içerisinde sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünya Tiyatro Günü, Şehir Tiyatroları’nda ücretsiz oyunlarla kutlandı

Yayın: 29.03.2024 12:49
Paylaş:
A+ A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü şehir tiyatroları sahnelerinde ücretsiz düzenlenen oyunlarla kutladı.

Her yıl Dünya Tiyatro Günü için yayınlanan uluslararası bildiriyi bu yıl Norveçli yazar Jon Fosse, ulusal bildiriyi ise yönetmen ve oyuncu Tamer Levent kaleme aldı.

Ulusal ve uluslararası bildiri, sahnelenen oyunlardan önce sanatçılar tarafından okundu.

Tiyatronun iletişimdeki önemine, yaşamın gelişmesine sağladığı katkıya ve hayata ayna tutması gerektiğine vurgu yapılan ulusal bildiride, “Tiyatro, düşünmediklerimizi hatırlatıp, bizleri yüzleştirir, ezberlenmiş bilgilerimizle din, dil ve ırk ile bütünleştiremediğimiz, nedenlerini sorgulamadığımız konuları, insan olma ortaklığında, ders vermeden sorgular. Yaşamda var olan ve çözülmez görülen sorunları irdelemek ve çözüm üretmek süreçleri yaratır.” ifadeleri yer aldı.

Nobel ödüllü yazar Fosse’nin kaleme aldığı “Sanat barıştır” temalı uluslararası bildiride ise “Savaş hepimizin içinde derinlerde yatan şeye, özgün olana karşı verilen bir mücadeledir. Bu aynı zamanda sanata karşı, tüm sanatların derinliklerinde yatan şeye karşı bir savaştır. Aslında çok basit, savaş ve barış birbirine ne kadar zıtsa, savaş ve sanat da o kadar zıttır. Sanat barıştır.” ifadeleri kullanıldı. (AA)