Safranbolu’da Mezarlıklarda Bayram Hazırlığı

Safranbolu’da Mezarlıklarda Bayram Hazırlığı

Yayın: 22.07.2020 23:12
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarafından Kurban Bayramı için ilçe genelindeki mezarlıklarda bakım çalışması başlatıldı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince en yoğun olarak ziyaret ettiği mekanlar arasında gelen mezarlıkların, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince temizlenerek daha güzel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.
Mezarlıkların bakım çalışmasının düzenli olarak yapıldığını ancak her bayram öncesi de temizlik ritüeli haline getirdiklerini belirten Köse, bu süreçte kabir ziyareti yapacak vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları noktasında da uyardı.
Başkan Köse, “Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile halkımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarımızı sürdürürken mezarlık girişlerimize Arefe gününden itibaren el dezenfektanlarımızı yerleştiriyoruz. Lütfen kendinizi riske atmayın. Bu yıl biraz daha temkinli ve sosyal mesafe kurallarına uyarak kabir ziyaretleri yapalım” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP’li Ocaklı, Rize’de yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını istedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TBMM (AA) – CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanında yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını talep etti.

Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanı başında Rize'nin Pazar ilçesinde 3 farklı şirketin kafes tipi balık çiftlikleri yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurduğunu, Bakanlığın da Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünden bununla ilgili görüş yazısı istediğini anlattı.

Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünün bahse konu yazısında, balık çiftliklerinin özellikle yemleme dönemlerinde kuş popülasyonunu artıracağı ve uçuş emniyetini tehlikeye atacağına yönelik uyarıda bulunduğunu ve “uygun değildir” yazısını üstlerine bildirdiğini dile getiren Ocaklı, şirket yetkililerinin bunun üzerine Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne giderek kuş popülasyonunun çeşitli sinyalizasyonlarla bertaraf edilebileceğini, bu hallerin düzenlenmesi koşuluyla izin istediklerini öne sürdü.

Bu çiftliklerin uçuş trafiğini tehlikeye atmanın yanı sıra balıkçıların geçim kaynaklarını tehdit edeceğini ve turizmi olumsuz etkileyeceğini ifade eden Ocaklı, buna izin verilmemesini istedi.

Milletvekili Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından projeyi durdurmasını talep etti.